CHECK INJECTION

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
iiyama1
Kraj: Ljubljana

CHECK INJECTION

Odgovor Napisal/-a iiyama1 »

Pozdravljeni. Danes se mije med vožnjo prižgalo opozorilo CHECK INJECTION vendar avto dela normalno po 4ih cilindrih, ne kadi, normalno vžiga skrtka deluje vse bp ampak kaže error CHECK INJECTION. Bil sem na testerju in kaže napako DF232 ter DF025. S testerjem smo brisali napako DF232 , MEDTEM KO df025 ne pusti brisat. Ko smo s testerjem pregledali šobe ni bilo zaznanih napak..... Ima kdo kake ideje, predloge,.... karkoli?

Hvala že vnaprej in lep pozdrav
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Re: CHECK INJECTION

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Imel enako napako na prvem cliotu (letnik 98).. ampak se po brisanju napak s testerjem ni več pojavla.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Tike take

Odgovor Napisal/-a Tike take »

kak senzor podtlaka je fuč,pa najbrž bo egr za spucat.
žena,če rečem,da ga bom popravil,
mi ne morit vsake pol leta...
Uporabniški avatar
iiyama1

Re: CHECK INJECTION- POPRAVLJENO

Odgovor Napisal/-a iiyama1 »

Zaključek je da mi je crknla ena grelna svečka. Ko smo jo zamenjali ni več napake ...
Uporabniški avatar
Mégane2011

Odgovor Napisal/-a Mégane2011 »

Pozdravljeni,
Sama imam enaki error message pri vzigu in potem ugasne, ko speljes. Pa ne zasveti vedno. Sem najprej mislila da je krivo tankanje, pa ni. Megane 1.5 dci Grandtour. 2011. Je pa bil kupljen rabljen pred mesecem dni, pa enoletno jamstvo imam. Jutri ga peljem nazaj in bom zahtevala, da mi ga pogledajo. A veste morda, ce se najde napaka, a je potem odprava le-te v jamstvu in for free?
Hvala, lp
Uporabniški avatar
Mégane2011

Aja, in itak da pred mesecem dni ni NIC svetilo in na racunalniku ni bilo videt nobene napake. Ima pa avto 109000 prevozenih in na momente se mi zdi, kot da rabi nekaj casa da "zazna", da si stopil po gasu...ne vem a je to ok, prej sem sicer zmeraj imela bencinarje, kolega pravi, da kao ja, da to je diesel, ampak hudica, ce ma 110konjev, menda pa bi lahko bil bolj odziven, ali pac? Sumim, da je povezano s tem check injection. In zraven se servis lucka zasveti, sem prej pozabila dodat. Ampak pol oboje izgine. A bi morda bilo ok, da vlijem kak dodatek k nafti za sobe scistit (neodvisno od jutrisnjega pregleda tam), pa tisto za ciscenje filtra trdih delcev potem pri naslednjem tankanju?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

V koliko posveti opozorilna lučka, se napaka shrani v servisno mapco ECUja, to pa se lehko s testerjem prebere. Torej potrebujete samo mojstra/mehanika/popoldanca, ki ima normalen tester ( ne Kitajski univerzalec ) in zna z njim delati, pa se bo hitro videlo pot do napake.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
d14u

Odgovor Napisal/-a d14u »

Opravite prisilno regeneracijo filtra trdih delcev in potem takoj zamenjajte olje in filter. Omenjeno opozorilo in kodi napake pa lahko pomenita tudi, da se je nafta ob neuspeli regeneraciji ze pomesala z oljem. In to vsekakor ni dobro.
Uporabniški avatar
Mégane2011

Hvala za odgovore, danes sibam na renault in zahtevam temeljit pregled. Kar se pa tice mesanja olja z nafto, a se ne bi potem kaj zaznalo, vonj, dim?
Odgovori