Twingo RS inlet manifold port matching

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Twingo RS inlet manifold port matching

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Sem kar tukaj odprl temo. Se mi zdi bolj smiselno kot v podsekcijah, če pa komu ni prav, pa lahko prestavi.

Smo dobili enega Twingota RS 133 za sportat kolektor, pa sem malo poslikal da se vidi v kakšnem stanju je. V serijski obliki je kar žalostno vse skupaj. Po mojem mnjenju so stvari še celo slabše narejene kot pri Clio II in III, več bodo pa same slike povedale:
Slika

Slika

Slika

Slika

Sem popravil napake in nastalo je tole:
Slika

Slika

pa še ena primerjava:
Slika

Stranka pravi da se kar pozna, že brez remapa. Največja razlika naj bi bila med 3-5k vrtljaji, ter zgoraj, spodaj se praktično ni nič spremenilo kljub temu da je vhod v kanale v glavi krepko povečan. Več bo pa sam povedal, če bo zašel v to temo.
Žal mi je edino to da nisem poslikal prehoda, ko je bil drugi del kolektorja zmontiran, kjer se lepo vidi lep prehod med kolektorjem in glavo.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Re: Twingo RS inlet manifold port matching

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

A to si Jogiju delu?
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Ne ni bil jogi, je bil pa tudi bele barve :D
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ste mel v rokah že kakšen sesalc od F7 motorja? Če so tok novi odlitki katastrofalni, kaj je blo šele 20 let nazaj... Al pa so šele zdej začel šparat?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
biste
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a biste »

kokr sm jz primerju ko sem mojega sestavljal ni blo nobene velike razlike... Konec koncev pa pravijo da f7 motorji imajo že v sami osnovi "prevelike" kanale...
Uporabniški avatar
Drmo

Kar sem videl sesalnih kolektorjev športnih modelov, še noben ni bil tako slab kot renaultovi. Verjetno je nekaj tudi na temu da so te Renaultovi kar smo jih imeli vsi iz dveh kosov in zato tako velika odstopanja. So tudi slabši, kakšni aftermarket za Hondo, samo so pa original Hondini tako dobri kot še nisem videl pri nobeni drugi znamki. Največkrat sploh ni nič za popravit, tako dobro so očitno narejeni kalupi.

Jaz mislim da niti ne gre za šparanje, bolj za to da več različnih delov skupaj pač ustvari več možnosti za napake oz. neujemanje. Sicer pa mislim da en del katerega sem odstranil je bil narejen z določenim namenom, kateri mislim da niti ni tako vplival na samo delovanje motorja kot so si zamislili.

Za F7P se ne spomnim več dobro, enkrat sem nekaj gledal, samo tam itak nimaš veliko za naredit ker je tako zapletene oblike, edino mogoče prehod iz sesalca v glavo, pa tako ali tako so že tako preveliki kanali za tak motor. F7R iz megana je pa spet druga zgodba po mojem mnenju kar se tega tiče, samo pa ne vem kako je s kolektorjem ker ga še nisem videl. Bi moral videt da bi lahko ocenil kaj se da naredit.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

U madona to pa je bilo potrebnega nekaj portanja.Serijsko ujemanje je res videt dokaj slabo.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
Drmo

Kar veliko ja. Največ dela je bilo pri vstopu v glavo.

Pa še ena slikca kar tako:
Slika
Enigma motorsport
Odgovori