Clio 1.5 DCI Pomoč
Clio 1.5 DCI Pomoč
Živjo vsem skupaj
Imam velik problem.pred cirka 1 mesecem mi je šla bencinska pumpa in vse s tem povezano(šobe...)
Vse sem porihtal dal novo pumpo in obnovit šobe,spucat tank in cel sistem..
Potem so ugotovili da je prejšni lastnik delal veliki servis in so mu za pol zoba jermen zajebal..uničen je bil Semering in jermenica kar sem tudi zamenjal..(valji so bli k sreči u redu),
ko je bilo use poštimano je avto zalaufal samo prvih 5 min nenormalno trese kar prej ni,ko pa se ogreje pa dela u piko.Tester ne pokaže nobene napake(vse sem popravljal na pooblaščenem servisu).
Potem pa se je zakompliciralo ko so šli merit kompresijo..po diologysu naj bi imel 18.25 bara na valj jaz pa sem imel cerka 12 bara na valj..ko so poslali FIC v novo mesto so rekli da je to u redu(pozanimal sem se še na drugem Pooblaščenem servisu pa so tud rekli da mora met nekje med 12-13) mene pa skrbi kaj naj zdej nardim??Rekli so naj se normalno vozim da bo samo od sebe prenehalo...
Mene pa skrbi da nebi sou motor:(
Prosim za kakšne preverjene informacije in hvala že v naprej
Lp David
Imam velik problem.pred cirka 1 mesecem mi je šla bencinska pumpa in vse s tem povezano(šobe...)
Vse sem porihtal dal novo pumpo in obnovit šobe,spucat tank in cel sistem..
Potem so ugotovili da je prejšni lastnik delal veliki servis in so mu za pol zoba jermen zajebal..uničen je bil Semering in jermenica kar sem tudi zamenjal..(valji so bli k sreči u redu),
ko je bilo use poštimano je avto zalaufal samo prvih 5 min nenormalno trese kar prej ni,ko pa se ogreje pa dela u piko.Tester ne pokaže nobene napake(vse sem popravljal na pooblaščenem servisu).
Potem pa se je zakompliciralo ko so šli merit kompresijo..po diologysu naj bi imel 18.25 bara na valj jaz pa sem imel cerka 12 bara na valj..ko so poslali FIC v novo mesto so rekli da je to u redu(pozanimal sem se še na drugem Pooblaščenem servisu pa so tud rekli da mora met nekje med 12-13) mene pa skrbi kaj naj zdej nardim??Rekli so naj se normalno vozim da bo samo od sebe prenehalo...
Mene pa skrbi da nebi sou motor:(
Prosim za kakšne preverjene informacije in hvala že v naprej
Lp David
Re: Clio 1.5 DCI Pomoč
Ko so ti dali not obnovljene sobe,so ti jih sploh vnesli v ecu.Problem je ker samo zamenjajo sobe je treba se vnesit v sistem ce ne ropoce kot traktor.
ja so vnesli sifre od šob.Na koncu so še cel sistem še 1x reinstaliral al kako se reče prek testerja...
Jaz bi šel nazaj in naj porihtajo tako kot se zagre. Šobe so ziher "u nulo"? Zanemarljiv strošek je da zamenjajo še senzor temperature-kar dvomim da je, pa pregledajo ogrevalne svečke, glede nato da se dogaja pri mrzlem avtu. Koliko km si pa prevozil? Lahko da je tudi kakšen bat ali ventili pri koncu glede nato da si imel okvaro šob, ampak kompresija naj bi bila v mejah normale.Pili123 napisal/-a:ja so vnesli sifre od šob.Na koncu so še cel sistem še 1x reinstaliral al kako se reče prek testerja...
RenaultSport
Ja sobe so kul ker so ble dane se1x ven in testirane..glede senzorja za temperaturo ne vem..
Smo pa tud egr ventil testiral pa je bil kul.ko so se menjale sobe sem zahteval pregled ventilov in so bli v redu..
Zamenjal sem vse svecke tko da to ni problem..prevozil sem pa cerka 150-200km.ker sem ga odpelja pop je vzgal normalno zjutraj je pa zalaufal kot traktor in zlo zakadil tko da sem peljal nazaj...
Nism tok pamten da bi vedu kaj je oni se zmer trdijo da je kompresija prenizka glede na to da pise za moj motor k9k702 18.25bara..cist sem zmeden tko da ne vem vec kaj narest o_O
Lp
Smo pa tud egr ventil testiral pa je bil kul.ko so se menjale sobe sem zahteval pregled ventilov in so bli v redu..
Zamenjal sem vse svecke tko da to ni problem..prevozil sem pa cerka 150-200km.ker sem ga odpelja pop je vzgal normalno zjutraj je pa zalaufal kot traktor in zlo zakadil tko da sem peljal nazaj...
Nism tok pamten da bi vedu kaj je oni se zmer trdijo da je kompresija prenizka glede na to da pise za moj motor k9k702 18.25bara..cist sem zmeden tko da ne vem vec kaj narest o_O
Lp
S čim so ti pa pregledali ventile? Če so samo pokrov ventilov dol vzel pa pogledal ni nič. Ventil je lahko poškodovan ampak v cilindru. So glavo dol jemal? Glede nato da je kadil bi rekel da nekaj z šobami, turbina je ok?Pili123 napisal/-a:Ja sobe so kul ker so ble dane se1x ven in testirane..glede senzorja za temperaturo ne vem..
Lp
RenaultSport
Aha.so baje sam pokrov glave dol vzel in videl da so kao ok..avto je mel menjano turbino 4 mesce nazaj pa dober vleče in kasneje NC ne kadi...Ma ja pa dosn je dop ko je bilo občutno toplejše se je zlo mal stresu...
Avto sem kupi lani oktobra pa sem naredil cerka 7k kilometrov in zamenjal že pol motorja.Bolano res...
Avto sem kupi lani oktobra pa sem naredil cerka 7k kilometrov in zamenjal že pol motorja.Bolano res...
Ce ti kaj pomaga.Meni je tudi zakadil ampak samo ob hladnem vzigu.Diagnoza 3sobe zanic oz.1zanic 2pa na meji.Vprasanje sploh kaj se je v resnici dogajalo na servisu....
Pozdravljeni
Ko so vam urejali motor ( pooblaščenec ) ste pri plačilu dobili račun, torej lahko reklamirate, odpeljite vozilo nazaj in ga pustite na servisu .................... pokličejo vas naj, ko bo vozilo delovalo tako, kot mora.
Te zgodbe o pregledu ventilov ................. pa ne pijejo vode, ker se ventila ne vidi, če se sname pokrov, temveč samo steblo ventila, kar pa ni kaj videti. Še tega se ne vidi, če je steblo zvito, kaj šele, če je ventil brezhiben ..................... za takšno diagnozo je potrebno demontirati glavo motorja in pobrati ventile ven.
Kako ste pa testirali EGR ventil????????????
Kje ste dobili podatek o vrednosti kompresije???????
Lep pozdrav
Ko so vam urejali motor ( pooblaščenec ) ste pri plačilu dobili račun, torej lahko reklamirate, odpeljite vozilo nazaj in ga pustite na servisu .................... pokličejo vas naj, ko bo vozilo delovalo tako, kot mora.
Te zgodbe o pregledu ventilov ................. pa ne pijejo vode, ker se ventila ne vidi, če se sname pokrov, temveč samo steblo ventila, kar pa ni kaj videti. Še tega se ne vidi, če je steblo zvito, kaj šele, če je ventil brezhiben ..................... za takšno diagnozo je potrebno demontirati glavo motorja in pobrati ventile ven.
Pili123 napisal/-a:Smo pa tud egr ventil testiral pa je bil kul.ko so se menjale sobe sem zahteval pregled ventilov in so bli v redu..
Lp
Kako ste pa testirali EGR ventil????????????
Kje ste dobili podatek o vrednosti kompresije???????
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Egr so ven vzel ga z ne čim prelaufal in spucal ne vam pa s čim..vrednost kompresije so dobili v specifikacijah za ta motor kao..zdej ko se je vzuni ogrelo je tresenje skoraj izginilo sam me skrbi kaj bo spet pozimi..glede ventilov sem pa se mal zatezil pa so rekli da so dal glavo dol in prevedli vse ventile in da so v redu..
Lp
Lp
Pozdravljeni
No ja, ko še enkrat prebiram vse poste ............................... in napisano, kaj vse se je preverilo in kaj naredilo, sem postal malo skeptičen okoli tega servisa/mojstra ki je to opravljal.
V koliko je bila sneta glava motorja ............... se lepo vidi, samo pokrov motorja se dvigne
Lepo, da so ščistili EGR ventil, vendar samo čiščenje še ni pravilo, da je EGR brezhiben .............. se ga pa lahko testira na namenskem testnem pultu ( v SLO sta samo dva ) in pa seveda s testerjem, kjer se sicer vidi pravilno delovanje, se pa ne vidi tesnenja EGRa.
Osebno bi pa vseeno preveril pravilno delovanje senzorja temperature motorja in senzor zunanje temperature ( če ga ima ).
Lep pozdrav
No ja, ko še enkrat prebiram vse poste ............................... in napisano, kaj vse se je preverilo in kaj naredilo, sem postal malo skeptičen okoli tega servisa/mojstra ki je to opravljal.
V koliko je bila sneta glava motorja ............... se lepo vidi, samo pokrov motorja se dvigne
Lepo, da so ščistili EGR ventil, vendar samo čiščenje še ni pravilo, da je EGR brezhiben .............. se ga pa lahko testira na namenskem testnem pultu ( v SLO sta samo dva ) in pa seveda s testerjem, kjer se sicer vidi pravilno delovanje, se pa ne vidi tesnenja EGRa.
Osebno bi pa vseeno preveril pravilno delovanje senzorja temperature motorja in senzor zunanje temperature ( če ga ima ).
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
Evo zdej je pa se EGR zasteku 
Sama smola z avtom...Se to zamenjam pol pa da vidmo..
A je mozno da zarad EGR ventila ko je zuni hladno avto trokira??(se pravi pod 2 stopinjami)
Pa ce kdo ve slučajno kok more bit kompresija za motor 1.5dci 82km(k9k702)
Lp in hvala za odgovore
Sama smola z avtom...Se to zamenjam pol pa da vidmo..
A je mozno da zarad EGR ventila ko je zuni hladno avto trokira??(se pravi pod 2 stopinjami)
Pa ce kdo ve slučajno kok more bit kompresija za motor 1.5dci 82km(k9k702)
Lp in hvala za odgovore
Glede kompresije v Autodati piše 18,25:1
lp
lp
Ja hvala za hiter odgovor in tega sem se bal:(
jaz mam pa na 3 ventilih 12 in enmu 11...
Bo treba prodat zgleda
lp
Bo treba prodat zgleda
lp
Jezi te kompresija....Oz. netesnost valjev....Pili123 napisal/-a:Ja hvala za hiter odgovor in tega sem se bal:(
Bo treba prodat zgleda
lp
Motor bo treba odpret in preverit kje tiči zajec ( ventili ali obročki).Relativno mali strošek, če je ostalo porihtano....Prodaš?:D Ker DTI motorjev se bom počas naveliču