Izposoja 16col felg za homologacijo

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Izposoja 16col felg za homologacijo

Odgovor Napisal/-a GrizZzLy91 »

Pozdravljeni

Torej kot sem že omenil, se odločam med nakupom 16 oz. 17 col alu platišč in sedaj me zanima še mnenje od kakega forumaša, ki je s tem že imel izkušnje oz. se na to spozna veliko bolj kot jaz.

Gre se za cliota letnik 2006 1.5 dci, ima 48kw, torej 65hp, vse v originalu nič predelanega :).

Zanima me pa predvsem glede tega, kaj vse trpi na avtomobilu, če je to sploh res kolker sem zasledil in za koliko bi se poznalo pri pospeških oziroma porabi? Zanima me v bistvu za čim več detajlov, kar jih poznate :)

Lep pozdrav
Zadnjič spremenil GrizZzLy91, dne 05 Mar 2013, 22:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Deniss
Kraj: Kranj

Re: Razmišljanje...16 ali 17 col na cliota 1.5 dci 65hp

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Evo odgovor iz prve roke :D Imel sm 16ke original od RS182... Pri pospeških se niti ni poznalo pa pri porabi tut ne, edino pri končni hitrosti se je poznalo čez 155 po GPS-u ni šu... Nevem pri teh večjih feltnah mogoče malo bolj trpijo končniki, zglobi to je pa tut to...

LP
Uporabniški avatar
biste
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a biste »

jaz sem imel na cliotu 1.8 16v 17col feltne 7 široke, gume: 205/40/17
Kolikor imam jaz opazil... trpijo bolj končniki, zglobi, zaradi nizkih gum se veliko bolj čutijo razne luknje itd,
Moje izkušnje so take... zato ti svetujem 16ke
Lp!
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Hvala za odgovore, sta me že bolj prepričala, da se bom vrjetn kar za 16 col odločil :) 8) .

Sedaj pa me še samo zanima glede nižanja...pač za komplete fedr in amortizerjev, katere firme bi bile priporočljive, da zdržijo tisto, kar pač po navadi pričakuješ, da ne crkne po mesecu heh :mrgreen: . Vem, da so H&R tista res dobra firma, ampak predrage za moj finančni žep, za apex pa sem slišal, da so glede vsedanja nestabilne heh :).

Tako da me zdaj še zanima, katero firmo bi mi priporočali za spust avtomobila, ker imam že čez 140.000km in bi se počasi odločil tudi za menjavo montizerčkov in s tem je priložnost za spust avta :twisted: :twisted: .

Lp vsem renaultovcem :mrgreen:
Deniss

Glede fedrov mogoče kakšni Voglandt, FK, Eibach...
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Mhm, tocno ja saj za Eibach sm tud ze slisal :). Kako pa kaj glede amortizerjev, se da to nabaviti komplet tudi al kako? In kaksne so potem tudi cene za te in kje iskati vso to robo. Rad pa bi, da je v Slo, ker nimam ebaya al karkoli podobnega :).

Hvala in lp :D
Deniss

http://www.dusteks.si/fkrn009-vzmeti-renault-clio-98-" onclick="window.open(this.href);return false;

kolega je bil zadovoljen z njimi na cliotu :)
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Deniss napisal/-a:http://www.dusteks.si/fkrn009-vzmeti-renault-clio-98-

Hvala ti :), mogoče še kdo kakšen predlog več glede fedr in amortizerjev? Aja pa nižanje bi imel do max. 30mm, ker več ko to bi blo za moje cestne pogoje mislim da preveč :oops: :lol: 8)

Lp
Uporabniški avatar
VentilaR
Kraj: Kranj - Radovljica

Odgovor Napisal/-a VentilaR »

teli so res kr uredu, sm jih mel pomojem da 2 leti na Cliotu. še vseeno se avto nagiba skozi ovinke ampak ne toliko kokr na originalnih. plus tega ti originalni zadej pokajo in padajo "navoji" fedra stran ...
Renault Sport Clio 03` 2.0 16v Monaco Blue - CRASHED
Renault Sport Clio 04` 2.0 16v Arctic Blue - SOLD

Renault Clio 05` 1.2 16v - rezerva (kot službeno vozilo)
Suzuki Samurao 1.3 in stock off road machine!!
Škoda Octavia III 2.0 TDI RS Meteor(steel)Grey
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

VentilaR napisal/-a:

teli so res kr uredu, sm jih mel pomojem da 2 leti na Cliotu. še vseeno se avto nagiba skozi ovinke ampak ne toliko kokr na originalnih. plus tega ti originalni zadej pokajo in padajo "navoji" fedra stran ...
Hmm ja bom še premislil glede vsega, ker se zdaj pojavljajo drugi problemi ni bo to moglo it malo na stran :mad: :x . Tako da hvala za svetovanje in bom upošteval to, ko se bom tega lotil :)

Lp
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

da ne bom odpiral nove teme, bom napisal kar tukaj in sicer:

zanima me, če bi bil kdo pripravljen posoditi 16 col felge za homologacijo za cliota letnik 2006 model od 2001 naprej in če ima tudi poleg papirje, da bi imel vse urejeno, da bi samo peljal na homologacijo in mu seveda tudi plačam za posojo, če bi bil kdo tako dober :).

Najraje bi videl, če bi bilo iz Koroške, ampak če bi od kje drugje tudi sploh ni panike, samo da bi bilo, bi biv več kot zadovoljen in hvaležen :).

In pa še to, katere dimenzije gum so primerne za cliota, za ene vem da je mera 195/45/16, če pa je še kaj drugega bi pa še prosil, če kdo napiše zraven :).

Hvala in lep pozdrav
Odgovori