CLIO III 1.5dci

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
zajc22

CLIO III 1.5dci

Odgovor Napisal/-a zajc22 »

Dan!
Slabega pol leta si lastim Clio-ta III 2006 z 1.5 dci motorjem. Odločil sem se da odprem temo ker bom imel počasi par vprašanj. Avto ima opremo Privilege Luxe (sploh vedu nism da renault pozna tok dodatne opreme :angel: hehe mav šale). Avto je imel pri nakupu okol 190.000 prevoženih ga je pa za firmo vozila ženska večinoma samo relacije tako da je ohranjen kot da bi jih imel samo 30k za sabo (pomojm so mu jih prevrtel naprej ne nazaj :twisted: haha) Tako zdej pa sledi par vprašanj:

1. zadne časa poslušam ko se pelm čez ležeče da mi amortizerji mav "škrtajo" pa mi ni jasno če je to samo mraz ali bo počas treba že menat ker 200k prevoženih lih ni tok mav :D
2. če bo treba res menat podvozje me mav zanima kaj ne namonteram da bi avto malenkost prizemljiv (brez pretiravanja)
3. na spomlad bo treba menat diske pa se odločam al original al nj v kšni drugi smeri razmišlam :D
4. trenutno mam gor original 15col alu in sem za letno obutev razmišljal o 16 ali 17 mnenja?

To bi blo zaenkrat to slike sledijo sam da mav poslikam :D
Hvala za sodelovanje in odgovore! :D
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Re: CLIO III 1.5dci

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Lep pozdrav. Naj ti clio dobro služi pa velik varnih kilometrov :) Verjetno boš moral menjati amortizerje, lahko pa da ti ruštata stabilizatorja.
Glede na to da bi ga rad prizemljil bo cenovno najbolj ugodno če menjaš samo vzmeti npr. H&R, Apex... Ali pa malo pobrskaj po avto netu al pa po bolhi če kdo prodaja v kompletu športne amortizerje+ vzmeti.
Diske bi jaz kar take dal nazaj kakor so (klasične). Za feltne ti pa priporočam 17col ;)
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
zajc22

Dan!
Hvala za želje in informacije :D bom to poštimov zdej po novem letu za feltne mam pa še čs do marca kej pametnga najdt :D se bom pa nasledn tedn spravu na menjavo bralnih in ostalih "ambientnih" lučk za led diode tko da bo počasi prišel na vrsto še slikovni material :D
Pa še malo od opreme:
-tempomat+omejevalnik hitrosti
-ESP
-avtomatska klima
-adaptivni žarometi (leče)
-senzor za dež
-električna ogledala/poklopna+ogrevana
-parkirni senzorju zadaj
-se mi zdi da ima tudi nadzor tlaka v pnevmatikah samo nimam pojma kako to deluje :D
pa še kej bi se najdl :D mi je pa na avtu trenutno(študent) najbolj všeč poraba :smt025 pa še bi se dal sam živim na 700m nadmorske in se vsakodnevna vožnja v klanec kar pozna :D Slika
Uporabniški avatar
mylo

Odgovor Napisal/-a mylo »

Hej, kok močnega maš to? Pa koliko kuri?
Daj še slikce hitro no :D
Uporabniški avatar
zajc22

motor je 1.5dci 86konjski pridejo slikce sam čakam mav lepši dan :D
Uporabniški avatar
marex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a marex »

1.5DCi je tudi 86 konjski? :O nisem vedel.. mislil sem samo za 62 ter 82 konjsko različico
Zadnjič spremenil marex, dne 17 Dec 2012, 19:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Ja, 3. generacija Clia ima 85KM, ostali dve verziji, ki jih omenjaš, sta pa v 2. generaciji (tega k maš ti).
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
marex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a marex »

aja? hvala, zdaj vem : )
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Fletn clio. Je pa ta mašina bomba za vozit, sem jo vozil v par Kangoojih in res fino gre. :)
Slika
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

To je res biserček od avta kadar je poraba nad 5l to že leti.Za tisto škripanje čez ležeče policaje pa probaj našpricat manšete od amortizerjev z maxibrilom pri meni je bil pol mir s škripanjem.
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Ena slika,pa še ta števcev....in to ti je predstavitev avta :shock: no sej opis si dal malo daljši :lol:
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
pluty

Odgovor Napisal/-a pluty »

Po delu števca opažam, da je cel avto zelo lep , le tako naprej v tej smeri :rainbow1: Super predstavitev nimaš kaj :icecream:
Odgovori