Montaža filtra in mrzlega zraka

Modifikacije vozil
Odgovori
rakec00
Kraj: Maribor

Montaža filtra in mrzlega zraka

Odgovor Napisal/-a rakec00 »

Pozdrav.
Inštaliral sem si konusni filter v mojo laguno 3 2.0t 205hp. filter mi je ostal od prejšnjega avta, pa sem ga porabil. zvok avta je super, zanima me pa sledeče: od kje pride zrak, ki ga avto oz filter spusti, ko jaz spustim gas (menjavanje restav recimo)?

pa še drugič, kako naj pripeljem hladen zrak in filter skupaj? avto vleče in deluje super ko je hladen, ko pa se ogreje (kar je zelo hitro), pa zvok ni več tako preričljiv, čeprav avto gre ok.
Ne gre se mi za več hp, ker jih imam dovolj, bolj se mi gre za zvok, ki je ob originalnem filtru v škatli dokaj zamolkel.

Slika
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Re: Montaža filtra in mrzlega zraka

Odgovor Napisal/-a Storz »

če lahko na hitro nardim en offtopic zanima me kok polcaji kej morijo zrt tazga filtra ? lahko tud na zs hvala
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Malo poiščta oba po forumu. Glede filtrov zraka,.... so bili že spisani romani. Zaključek je vsepovsod enak. V bistvu ti ne doprinesejo nič oz. še mogoče kaj slabega znajo narest mašini. Sam sem imel vgradni športni filter in pa CAI do njegapa sem ga letos na servisu vrgu ven in dal notr nazaj standardnega in morm rečt da po 2 letih vožnje z vgradnim športnim filtrom ni razlike.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
Bali

Odgovor Napisal/-a Bali »

Rakec daj si blow off ventil noter in boš videl kaj je pravi zvok!!;)

Drugače pa je težko pripeljat mrzel zrak do filtra, ker je zelo malo prostora..vsaj tako je blo pri mojem avtu, tako, da sem športni konusni filter po nekaj mesecih odstranil...

Jaz bi na tvojem mestu če se že odločaš za športni filter, dal vgradit športni vgradni filter-K /N jih ima se mi zdi..
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

izreži havbo :D
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

lahko pa daš daljšo cev in filter spelješ do hladnega zraka...če imaš kje to možnost. pa da je recimo tako mesto, da nebo dorektno vse svinarije metalo po filtru.
je par možnosti...narediš pa posvoje :) poglej če je kakšen afretmarket set narejen že za tvoj avto...pač kopiraš cevi, pa malo ideje dobiš kako naj bi blo narejeno.
l.p.
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Odgovori