hvala za odgovore in pomoč!
senzor prostega teka? megane coupe l.98
senzor prostega teka? megane coupe l.98
Pri meganu coupeju letnik 98 mam sledeč problem, namreč pri prestavljanju ali speljevanju ko spustim sklopko mi začne trokirat pri nizkih obratih, sicer ne vedno ampak včasih.. pa mislim da samo tedaj ko avto še ni dovolj ogret.. po mojem mnenju je to problem s senzorjem prostega teka..
Re: senzor prostega teka? megane coupe l.98
Potrebno je čiščenje le tega... 
če je le to, pol je tak superdrsitar napisal/-a:Potrebno je čiščenje le tega...
senzor ali motorček prostega tega nima nobene veze z speljevanjem ali prestavljanjem .. Če je zanič so simptomi neenakomeren prosti tek (nihanje obratov), ugašanje avtomobila v prostem teku, visoki obrati pri prostem teku .. vse je povezano z prostim tekom zato tudi je motorček ali senzor prostega teka.
Za tvoj problem je narobe nekaj drugega: preglej svečke, špule, filter goriva ipd.
LP
Za tvoj problem je narobe nekaj drugega: preglej svečke, špule, filter goriva ipd.
LP
očitno sem narobe napisal oz. si me narobe razumel.. v tem je ravno problem, da avto očitno ugaša v prostem teku in ko jaz hočem šaltat, pritisnem sklopko in tedaj mora senzor prostega teka uravnotežit obrate, vendar jih ne in se zdi kot da avto hoče ugasnit in ko jaz sklopko spustim avto očitno pride nazaj v pogon in zaradi tega tudi zatrokira ali kako se naj to izrazimEdoedo napisal/-a:senzor ali motorček prostega tega nima nobene veze z speljevanjem ali prestavljanjem .. Če je zanič so simptomi neenakomeren prosti tek (nihanje obratov), ugašanje avtomobila v prostem teku, visoki obrati pri prostem teku .. vse je povezano z prostim tekom zato tudi je motorček ali senzor prostega teka.
LP
Motorček zgleda TAKOLE. Vidiš pa tisti del ko ma konektor pa do tistega dela ko je prišraufan.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
zamenjal sem svečke, zamenjal zračni filter, počistil ta motorček prostega teka, vendar mi še vseeno naprej trokira, zdaj je že začel občasno(redko) zatrokirat pri višjih obratih.. pri 1000 rpm pa včasih trokira nenormalno.. recimo če hočem speljat z nizkim gasom, mi včasih začne trokirat in se skorajda ne ustavi, možnost je le, da stisnen sklopko pa potem se stanje normalizira.. zgleda kot, da bi avto hoto ugasnit.. danes sem odklopil ta motorček prostega teka in se probal peljat brez njega, pa je bilo isto, kar pomeni, da očitno ni kriv ta motorček prostega teka.. nihče ni imel podobnih težav z megani? hvala 
Če si ga odklopil in je isto/se nič ne spremeni, to lahko pomeni da je kriv prav ta motorček. Enostavno ne dela. Sej veš - če odšraufaš pregoreno žarnico, je še vedno tema...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
dobro to je res.. pa če hecno se slišGHost14 napisal/-a:Če si ga odklopil in je isto/se nič ne spremeni, to lahko pomeni da je kriv prav ta motorček. Enostavno ne dela. Sej veš - če odšraufaš pregoreno žarnico, je še vedno tema...
Če je crknu ti tud čiščenje ne pomaga. Zdej če ne gre drugače poskušaj nekje dobit takšnega, ki zagotovo deluje in ga pretakni na svojega, pa boš videl kaj se zgodi. Če bo kakšna sprememba (predvsem na bolje
) je motorček očitno fuč...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Mogoče slabi kabli ali pa hin katera od tuljav? Za kable lahko preveriš tako, da v trdni temi gledaš motorni prostor in opazuješ če so kje iskre. Za tuljave pa tester, pa še to ne vedno...
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
avto je star 14 let in se mi zdi popolnoma nesmiselno, da bi vsako stvar zamenjal.. 90 eurov se mi zdi, da stane ta motorček ampak kot tu berem po forumih so eni imeli podobne težave pa so zamenjali te motorčke, pa je bilo stanje skorajda popolnoma enako.. bom probal vrhunsko očistit ta motorček, tista luknja kjer je ta motorček not ni nič umazana? bi bilo smiselno tut očistit ane?
mi poveš o katerem motorju je govora?
1.6e, 90 KMuporabnik napisal/-a:mi poveš o katerem motorju je govora?
Preglej tudi kake vakum cevke da ni katera počena ali iztaknjena.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG