kuri veliko olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
nejc11
Kraj: Škofja Loka

kuri veliko olja

Odgovor Napisal/-a nejc11 »

živijo imam eno vprašanje kupil sem megana 1.6e l.98 ima 110.000 prevoženga in sem opazil da se mi iz izpuha kadi modro bel dim in me sedaj zanima kaj bi to lahko bilo? ker mašina je suha ni nič mastna lavfa tudi zelo lepo! Že vnaprej najlepša hvala za pomoč Nejc
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ja to pomeni, da so fuč tefloni na glavi motorja, to so v bistvu tesnila, kot nekakšni semeringi, ki imajo funkcijo, da olje ne priteče po vodilu ventila v sam cilinder, pri tebi so verjetno napokani in ti zato ojle uhaja v cilinder kjer zgori, zaradi tega pa nastaja modro bel dim, kot si napisal in ti zmanjkuje olja. Rešitev, če to že dalj časa kadi, bi bilo najbolje vzeti glavo motorja dol, spolirati ventile in sedeže ventilov na sami glavi (zakaj!!!zato, ker se od olja nabirajo obloge, saje in posledično lahko kakšen ventil ne tesni 100 % in ti ga bo slej ko prej prežgalo), zamenjati teflone in nazaj skupaj pa bo kot nov.
Uporabniški avatar
nejc11

saj sem malo že bral glede tega tukaj po forumu pa se mi je malo dozdevalo da bi lahko bilo to ker kompresija je dobra sem pomeril vsak val tako da obročki sigurno niso..mogoče veš koliko to približno stane in koliko časa se zamudiš z menjavo?
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ne vem ti povedati stroška, koliko naj bi to stalo, sami tefloni vsaj včasih niso bili dragi, povprašaj v kakšni trgovini z avtodeli npr. Anet ali Tapos, kar se pa dela tiče, treba je sprazniti antifriz ven iz motorja, potem zamenjati tesnilo na glavi, če boš jemal glavo dol, potem pride še tesnilo na pokrovu ventilov, najbolje bi bilo, da dobiš kakšnega popoldanca in ne uradni servis, ker tam te bodo olupili, s katerega konca pa si???
Uporabniški avatar
nejc11

ja to sigurno ne mislem pelat na uradni servis! sej drugač mehanika mam že izbranega;) sem pa iz železnikov drugače:))
Boštjan Ambrožič

Odgovor Napisal/-a Boštjan Ambrožič »

Pol se pa kar zmeni in porihtaj to, pa boš imel mir.

lp :D
Uporabniški avatar
nejc11

po novem nletu ga peljem tako da ja hvala za odgovor:)
lp
Odgovori