Vgradnja samozatemnitvenega ogledala
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Vgradnja samozatemnitvenega ogledala
Večer, dragi forumaši.
Eno vprašanje. Je mogoče že kdo menjaval navadno vzvratno ogledalo s samozatemnitvenim na megane II? Če ja, je postopek fejst zaguljen? Ker mi bo avto verjetno še en čas delal družbo, me mika, da bi nabavil rabljeno ogledalo, pa ga premontiral. Bi se dalo brez večjih posegov?
Eno vprašanje. Je mogoče že kdo menjaval navadno vzvratno ogledalo s samozatemnitvenim na megane II? Če ja, je postopek fejst zaguljen? Ker mi bo avto verjetno še en čas delal družbo, me mika, da bi nabavil rabljeno ogledalo, pa ga premontiral. Bi se dalo brez večjih posegov?
Indeed.
- djordjevic
- djordjevic
Bi te poprosil, če še meni zrihtaš novo samozatemnitveno za 40€.
Malo prej sem bil na uradnem servisu, pa smo malo štrcali po renaultovi shemi in stane slabih 40 evrov navadno ogledalo, medtem ko stane samozatemnitveno dobrih 185. Poleg tega mi niti niso znali povedati, ali lahko sploh računam na to, da ima moj (dynamique confort) predpripravo za tako ogledalo.
Indeed.
- djordjevic
- djordjevic
Jaz sem si zmontiral LCD ogledalo na Megana II 2008 dynamic, ki nima predpriprave za ogledalo, ima pa dežni senzor in avtomatsko klimo (temperaturni senzor nad ogledalom).
Kupil sem rabljeno ogledalo za 25€.
Potem sem na ogledalu določil žice za +12V in GND kar z 12V napajalnikom in poizkušanjem. Pri tem moraš zakriti obe fotocelici (luknji) na ogledalu, da se ti zatemni. Mislim, da je bila modra žica +12V in rjava GND. Je pa imelo ogledalo tri
žice.
Potem sem odstranil dežni senzor in kovinski nosilec originalnega ogledala.
Potem sem odstranil sprednjo bralno luč in na ohišje nalotal dve žici za +12V in GND na stalno napajanje bralne luči.
Vse skupaj sestavil nazaj, potegnil žički od luči pod tapeto do stekla, povezal ogledalo in voila ...
lp,
Luka
Kupil sem rabljeno ogledalo za 25€.
Potem sem na ogledalu določil žice za +12V in GND kar z 12V napajalnikom in poizkušanjem. Pri tem moraš zakriti obe fotocelici (luknji) na ogledalu, da se ti zatemni. Mislim, da je bila modra žica +12V in rjava GND. Je pa imelo ogledalo tri
Potem sem odstranil dežni senzor in kovinski nosilec originalnega ogledala.
Potem sem odstranil sprednjo bralno luč in na ohišje nalotal dve žici za +12V in GND na stalno napajanje bralne luči.
Vse skupaj sestavil nazaj, potegnil žički od luči pod tapeto do stekla, povezal ogledalo in voila ...
lp,
Luka
- djordjevic
Meni se je tudi zdelo nemogoče, da je lahko en taki špegl cenejši od ročke za menjalnik, recimo, pa sem zato šel direkt v salon povprašat. Daj, poglej jutri, če lahko. Sumim, da so se v mejlu clio openu zmotili in napisali ceno za navaden špegl. Ti bom pisal, če se lotim razdiranja, DonLuigi, tebi pa vsaka čast - sam sem čisti trotl na področju elektrike, pa se sam ne bi upal lotiti česa takega.FRS1800 napisal/-a:To se mi pa zdi skoraj nemogoce da je tako poceni. Lahko jutri preverim na sihtu koliko dejansko stane (pa če je zaloga)
Razdreti ni tak problem, mal bos moral pazit ko sestavljas, da vse lepo skup sede.
Za podrobna navodila me pa na PM kontaktirej!
LP
Indeed.
- djordjevic
Ej, ne me narobe razumet.clio open napisal/-a:Brskal sem po dialogysu in mi je vrglo ven to ceno. Pa sem poslal mail znani osebi na avtohišo in dobil pritrdilen odgovor... Nimam razloga da bi lagal:djordjevic napisal/-a: Meni se je tudi zdelo nemogoče, da je lahko en taki špegl cenejši od ročke za menjalnik, recimo, pa sem zato šel direkt v salon povprašat. Daj, poglej jutri, če lahko. Sumim, da so se v mejlu clio openu zmotili in napisali ceno za navaden špegl. Ti bom pisal, če se lotim razdiranja, DonLuigi, tebi pa vsaka čast - sam sem čisti trotl na področju elektrike, pa se sam ne bi upal lotiti česa takega.
Indeed.
Pomoje je blo prej omenjeno ogledalo navadno za 40€.
http://www.ebay.co.uk/itm/3V14-RENAULT- ... m415fef5a6
http://www.ebay.co.uk/itm/3V14-RENAULT- ... m415fef5a6
Megane RT, 1999

- djordjevic
- djordjevic