Modifikacija 182 CUP amortizerja za montažo na 172

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
sasso
Kraj: Rakek

Modifikacija 182 CUP amortizerja za montažo na 172

Odgovor Napisal/-a sasso »

Pozdravljeni,

lotil se bom omenjene "predelave", torej montaže 182 cup amortizerjev in vzmeti na običajnega 172 konjskega clia RS. Zadeva je sicer precej banalna, razmak lukenj je pri Cup-u za 2mm večji, torej 60mm proti 58, kolikor je razmak na standardnem RS-u. To pomeni, da je potrebno eno ali morda obe premakniti za 2mm (oz vsako za 1mm) bolj skupaj. Pojavi se torej problem kam in katero :D Če ima kdor koli kakšne izkušnje s tem ali pa pač mnenje ali kako teorijom kar z besedo na dan. Več glav več ve ;)

Moje trenutno mišljenje je tako: Sponjo luknjo pustim nedotaknjeno, ker se mi zdi da je pri silah ki nastopajo najbolj obremenjena, zgornjo pa bom porezkal za 2mm navznoter, s čemer bom dosegel 58mm razmak med vijakoma. Na zgornji luknji nameravam uporabiti še ekscentrične vijake za naklon, kar je še en razlog več zakaj hočem spodnjo luknjo nedotaknjeno. To pa pomeni da bo avto spredaj lahko zaradi tega 2mm višji (??) oz. 1mm (??). Problem je ker bi moral imeti v rokah standardne amortizerje, da bi oboje premeril in videl kako in kaj. Ampak ta milimeter ali 2 me niti ne moti, ne vem ali to potegne za sabo še kako posledico. (???)

Še skica:

Slika

Mogoče pač pretiravam in paničarim za brez veze. Vprašat sem moral, ker mi ne da miru :D

Ima kdo slučajno kak sprednji amortizer standardnega RS-a, da bi primerjali... drugače bom verjetno snel enega iz svojega (precej zoprno ker nimam garaže, še manj pa časa:D), ker bi rad zadevi prišel do dna, da točno vem kaj delam.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kaj pa pesta od katerega drugega avta paše? Recimo od megana? Vem da ma megane 2.0 16V različne dimenzije teh lukenj od ostalih meganov (govorim za megane 1). Mogoče katera od njih paše. Ne vem pa kaj to še potegne za sabo.
Vidim da si doma v bližini uporabnika megane96 pa ga kontaktiraj ki jih ma najbrž kr nekaj na lagerju in lahko malo premeriš če ti kaj odgovarja.
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Če boš naredu šlic bo čist ok,lahko pa potem zgornji konec povariš z co2 pa imaš okroglo luknjo glede na to,da amortizec tišči dol,sile pa gredo navzgor
Uporabniški avatar
n-dre
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a n-dre »

če želiš amortizerje od 172ke, imam oba prednja, sam iskat jih boš moral pridet v Novo mesto..... pm :wink:
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

rogi2 napisal/-a:Èe boš naredu šlic bo èist ok,lahko pa potem zgornji konec povariš z co2 pa imaš okroglo luknjo glede na to,da amortizec tišèi dol,sile pa gredo navzgor
Ali pa zašvasaš podložko gor :wink:
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
schik

Al pa kaj TAKEGA narediš.
Celotna tema TULE, sm slučajno našel.
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Dobra tema schik :)

Si videl spodaj temo kako narediti "podložko" pri menjalniku oz. za polosovino ko pride v menjalnik?
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

No sva včeraj itak ugotovila da ima "navaden" RS 54mm in ne 58mm (tolk majo ostali Clio II) razmak, tako da je treba porezkat 6mm in ne samo 2mm. Je pa ohišje in šalca identična, samo "noge" so drugačne (med drugim tudi 1.5mm debelejše). Pa sama višina je skor enaka ko je oboje vzeto dol iz avta in razlika v fedrih je med drugim tudi v številu navojev. Verjetno so samo dali manj navojev, da je vse skupaj trše, materjal pa je pomoje enak.

OFF: nisem vedu da čeljusti od 406 2.9 V6 pašejo direkt na pesto od Clia I 1.8/2.0 in ostalih s tako pesto :shock:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
schik

Dr_S napisal/-a:Dobra tema schik :)

Si videl spodaj temo kako narediti "podložko" pri menjalniku oz. za polosovino ko pride v menjalnik?
Videl sem samo kako je obnavljal menjalnik. Kako se jo naredi pa nisem videl. Iščem tudi kak načrt pa bi dal tu enemu kolegu da mi jo kar naredi pa je samo zaenkrat nič ne najdem.
Uporabniški avatar
sasso
Kraj: Rakek

Odgovor Napisal/-a sasso »

Zadeva je prišla do konca... hvala vsem za predloge, na koncu sem vseeno naredil kot sem opisal. Kot je napisal jure je razlika v razmaku 6mm. Sestavilo se je brez problemov, je pa nujno uporabit ekscentrične vijake, zaradi napak pri rezkanju ter morabitne razlike v pestu.

Par slik:

Slika

Slika

Slika

Upam da bo komu koristilo ;)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Pomoje je to to za ta dnar. Za na cesto mislim da je tole CUP vzmetenje + Whiteline in bolj agresivna optika bolj kot ne zadost dober kompromis. Edin zadne amortizerje bi jest usen dal od CUP :wink: No jutr še optika, pol pa počakat suho cesto :a2_icon_auto
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Odgovori