LAGUNA 1.8 16v nihanje prostega teka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
b3nk

LAGUNA 1.8 16v nihanje prostega teka

Odgovor Napisal/-a b3nk »

pozdravljeni
Gre za galuno letnik 2002 1.8 16v....
Problem je v tem da prosti tek niha...nikoli si ne najde pravega...niha od 1500rmp do 500rmp....celo ko se prizge klima,potem ga cist zmanka...
Raztavili smo ta motorcek oy. nevem kaj...pac tisto stvar ki obraca loputo.....na tem motorcku pa samo navitje in magnet....
Zanima me ce ma ta avto kak drug motrcek al je v tem tezava pac kaj smo raztavili?

lp
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Tisto kar ste razstavili je potenciometer lopute. Razstaviti oz. demontirati morate motorček prostega teka. Pred posegom odklopite kleme od akumulatorja.

Motorček prostega teka je pa tak:

Slika
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
b3nk

Odgovor Napisal/-a b3nk »

kje pa je ta motorcek???kje v bliyini tega potenciometra?
hvala za odgovore
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Pozdravljen!

Včasih sem imel isti letnik Galune in isti motor, pa prav takšnole težavo (oz. meni je izjemno neenakomerno laufal, pa zadaj se je kar precej kadilo), na koncu je bilo potrebno menjati samo senzor prostega teka, ki se nahaja nekja na zgornjem delu motorja. Nov naj bi bil 120 €, takrat sem dobil rabljenega delujočega za 30€, če dela še danes ne vem, ker sem se ga bil kasneje, zaradi stalnih težav s tem avtom, prisiljen odkrižati! :lol:

Če slučajno ni identična težava kot je bila moja, upam da imaš dobrega mehanika (diagnostika), da ne bo kakšnih nepotrebnih in prehudih stroškov.
Uporabniški avatar
marko121

Re: LAGUNA 1.8 16v nihanje prostega teka

Odgovor Napisal/-a marko121 »

A lahko kdo mogoče malo bolj natančno napiše kako pridem do tega motorčka oz kje se nahaja saj ga ne najdem ?Mogoče kakšno sliko ?
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

https://www.google.si/search?q=renault+ ... 60&bih=615" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

No, če je to avto iz naslova teme (laguna 1,8 16V in letnik 2002) potem tega v njej ne bo nihče našel. Avto namreč nima posebej "motorčka" za prosti tek, ampak ima motorizirano loputo ki skrbi za vse, izgelda pa tako kot na linku:

https://www.herkules.si/index.php?productID=68140" onclick="window.open(this.href);return false;
LP, Samojed
Odgovori