Luft med blatnikom in pnevmatiko

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
renault5

Luft med blatnikom in pnevmatiko

Odgovor Napisal/-a renault5 »

Zivjo!

Mesec nazaj sem kupil Megana Coupe 99' 1.6 16v

Gor so gume 195/60/15 in grejo cist na knap not. Sedaj me zanima zakaj imam na eni strani med gumo in bolje rečeno pragom normalno lufta, na drugi pa cisto malo.

Slika

Tale slika je le simbolicna in sem jo dal kot primer, ker slike svojega avta nimam.

Se pravi, da je na voznikovi strani normalno luft oz. priblizno toliko kot na sliki. Tam lahko dam 2 prska komot vmes, na sovoznikovi gre pa komaj en.

Drugace mi pa med voznjo nic ne trese in vse je normalno.. So pa bla sovoznikova vrata mal popajsana in tudi prag je malce popraskan ampak ne verjamem da bi bilo kaj zamaknjeno..

Mogoce kdo ve kaj bi bilo narobe, ker ce ne drugega res grdo gleda...
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

je mogo prejšnji lastnik kam zabit s kolesom. tudi na mojem je na voznikovi strani za dva prsta placa, na drugi strani pa komaj za enega. so mi na optiki rekli da je za 12mm pomaknjena kola. mogo bi it na ravnanje pa pol ponovno na optiko.
Slika
Uporabniški avatar
renault5

Aha in kaj si ti naredil v tvojem primeru? Koliko stane to ravnanje?
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

nisem nič ravnal, optično se vidi, mogoče malenkost vleče na desno, ampak nič drastičnega. na optiki so mi pa tak nastavli da mi ne požira gum. vsaj rekli so :) mogoče bom dal popravit spomladi če bo kaj dnara odveč.
Slika
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

tvoj avto ni edini s tako smešnim razmakom, sem jih že več videl ko so enako imeli kot ti, nažalost je pa to bilo videno na renojih, Megane 1 in Clio
Uporabniški avatar
renault5

In kaj je potem rešitev samo ravnanje? Kaj tocno pa bi lahko bilo skrivljeno, os, roka...?

Moram na uraden servis da mi točno povejo stroške..
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Na sestričninem Twingotu je isto. Je bil pa razbit in najbrž ni bil dobro poravnan.

Zihr pa boš ceneje prišel čez pri privat kleparju, kot pa na renojevem servisu.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lahko da je blo kaj zvito ja. Drugač moraš pa volan čisto ravno dat ko to gledaš. Drugač za megana 1 je 195/60 R15 napačna dimenzija. Lahko je 185/60 R15 pa bo takoj guma nižja in bo tudi več lufta.
Odgovori