Laguna 2, 1.8 16v, Prosti tek

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
lagunca

Laguna 2, 1.8 16v, Prosti tek

Odgovor Napisal/-a lagunca »

Na omenjenem vozilu mi je odpovedal prosti tek.Kaj bi to lahko bilo in kolikšna bi bila okvirna cena popravila?
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

Pozdravljeni

Pri teh motorjih večinoma odpovejo dušilne lopute. Cena nove je okoli 250€.
Vsekakor pa se mora avto priklopit na tester, snet dušilno loputo, jo ščistit pregledat kontakte, konektor in še enkrat probat.

l.p.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ja kakšne dušilne lopute, saj je zadeva na zajlo. Odpove, raje rečeno zamaši se, konusni štantgas regulator za 40€ pri Copex v Šiški, namesto k Anet greš kontra na tisto dvorišče. Lahko pa svoj regulator snameš, ga natopiš s sredstvom za čiščenje fergazerjev ali vsaj WD40 kar bogato in fajn spihaš, da gre drek ven, pomembno je zadaj za tistim konusom, kjer je špindel. Nazaj montiraš in zadeva običajno dela. Druga pa je, če je kdo stikalo za štantgas premikal na loputi za gas. Ta mora, ko sede gas nazaj, ko ga spustiš, 1 mm pred nasedanjem vklopiti sistem samodejnega štantgasa z opisanim avtomatom na 750 obratov. Res je škoda ker se ne da slike objavit.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Bi rekel, da ti je crknil samo senzor, če rabiš dobrega mehankarja, ki te ne bo ogulil, povej (imel je tudi sam identičen motor v Laguni II)! 8)
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

joztom napisal/-a:...
Res je škoda ker se ne da slike objavit.
Ni res, da se ne da objavit slike. Enkrat sem ti že napisal postopek za objavljanje dokumentov (slik ali česar drugega), pa ti ga bom še enkrat kopiral...
schkorc napisal/-a:
joztom napisal/-a:....(prepis - tabela iz dokumenta Renault 6013A se ne da objaviti)
Zdi se mi, da si imel (na forumih ni v navadi da se vika :)) že večkrat (tudi pri objavi fotografij) enake težave. Stvar je takšna, da ni ravno res, da se na tem forumu ne da objaviti dokumentov in fotografij, ampak je za objavo malce drugačen postopek kot na nekaterih redkih forumih, ki omogočajo nalaganje datotek direktno na njihov strežnik med pisanjem po forumih.

Postopek vseeno ni zahteven. Torej, če želimo, da bodo datoteke (fotografije ali kaj drugega) videli tudi ostali, jih je potrebno najprej iz svojega računalnika (do katerega ne more nihče dostopati) naložiti na nek "javen" računalnik-strežnik/internet do katerega imajo vsi dostop.
Torej v tem primeru se ta dokument "Renault 6013A" najprej naloži na nek javen strežnik (recimo: http://www.file.si, http://www.rapidshare.com, načeloma za uporabnike googla tudi https://docs.google.com ipd.), potem pa se na forum objavi/kopira url link (bližnjico-naslov) do te datoteke. Ponavadi so na teh omenjenih straneh potem, ko se datoteka naloži, spodaj napisani url naslovi (bližnjice), drugače se pa na naloženi datoteki klikne desni miškin gumb in izbere "Kopiraj url ...". Ko se na forum kopira naslov se lahko (ni pa nujno) ta kopira med: , tako bo vedno tisti kopiran naslov bližnjica, ki jo je mogoče klikniti.
Na enak način se na forum nalaga tudi fotografije, razen da se za fotografije ponavadi uporabljajo samo fotografijam namenjeni strežniki (recimo: http://www.mojalbum.com/ ipd.), kjer se lahko ustvarjajo albumi ipd.. Pri objavi fotografij se lahko (ni pa nujno) uporabi (url do fotografije se kopira med ta dva img), tako bodo namesto bližnjic do fotografij na forumu objavljene fotografije.

Upam, da nisem preveč zakompliciral in da je jasno :).

Glede na to, da imam občutek, da imaš polno tako ali drugače zanimivih renojevih dokumentov, bi bilo lepo če bi jih sedaj recimo tukaj: Vodiči in nasveti, delil z nami :D.

BTW: Admin-i bi lahko navodila za objavljanje datotek/slik dali v podforum "SPLOŠNO", da bi jih bilo mogoče lažje najti, ker v "GALERIJI" je zadnje mesto kam bi šel gledati :).
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
MARK01

joztom napisal/-a:Ja kakšne dušilne lopute, saj je zadeva na zajlo. Odpove, raje rečeno zamaši se, konusni štantgas regulator za 40€ pri Copex v Šiški, namesto k Anet greš kontra na tisto dvorišče. Lahko pa svoj regulator snameš, ga natopiš s sredstvom za čiščenje fergazerjev ali vsaj WD40 kar bogato in fajn spihaš, da gre drek ven, pomembno je zadaj za tistim konusom, kjer je špindel. Nazaj montiraš in zadeva običajno dela. Druga pa je, če je kdo stikalo za štantgas premikal na loputi za gas. Ta mora, ko sede gas nazaj, ko ga spustiš, 1 mm pred nasedanjem vklopiti sistem samodejnega štantgasa z opisanim avtomatom na 750 obratov. Res je škoda ker se ne da slike objavit.
Laguna ll 1.8 16v ima motorizirano dušilno loputo. Lagune do l 2001 pa so imele res na zajlo gas.

l.p.
Uporabniški avatar
Zmaj

Ja in glede tega je šel reno iz dežja pod kap (kokr vem je število težav pri novejšem modelu bistveno večje)! :twisted:
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Štangas regulator je isti kot pri tastari Laguni, to je npr.84038 Meat&Doria pri Copex. To velja za motor F4P770 naprimer. Motorizacija lopute za gas s tem nima veze. Če pa ne bi sedla do konca nazaj, bi mešala štantgas, pa tudi med vožnjo zezala.
http://www.meat-doria.com/en/product_meat/84038/16227

Električna loputa je predvsem zaradi tempomata, tekmovalne izvedbe ima jo še kar na zajlo.
Uporabniški avatar
Zmaj

A v smislu da je narejena predpriprava za vozila z vgrajenim tempomatom, ker jaz ga nimam noter! :oops:
Uporabniški avatar
MARK01

joztom napisal/-a:Štangas regulator je isti kot pri tastari Laguni, to je npr.84038 Meat&Doria pri Copex. To velja za motor F4P770 naprimer. Motorizacija lopute za gas s tem nima veze. Če pa ne bi sedla do konca nazaj, bi mešala štantgas, pa tudi med vožnjo zezala.
http://www.meat-doria.com/en/product_meat/84038/16227

Električna loputa je predvsem zaradi tempomata, tekmovalne izvedbe ima jo še kar na zajlo.
Pozdravljeni

A ima kdo mogoče poslikan ali pa lahko poslika ta "štangas regulator" ki je montiran na motor F4P laguna ll od l. 2001 dalje, ker me zanima kje je ta stvar montirana v motorizirano dušilno loputo.

hvala

l.p.
Uporabniški avatar
resnik
Kraj: Krško

Re: Laguna 2, 1.8 16v, Prosti tek

Odgovor Napisal/-a resnik »

je še kdo tukaj aktiven da mi poda odgovor na moj problem... mi je skoraj malo nujno...
bom kar kopiral:
na laguni 2 sem sčistil loputo za gas ker je v prostem teku in ob prižgani klimi včasih avto crknil. Loputo sem sčistil z papirjem nakoncu pa še spoliral z polirno pasto ter spihal vse. se sveti kot nova... Ko sem sestavil je avto dobil normalne obrate vendar pa je po dalšem času začel z nihanjem obratov... Malo sem privil vijak kateri drži loputo za gas(tisti vijak ki je na loputi gasa torex) in sedaj mi obrati ostajajo na 1,500 obratov.

Možno da kje vleče fauš luft? ker tista cevka katera pride priklopljena na loputo je zelo preparela, odlomil se je tudi en perešček vendar ni nič mastno okoli...
Odgovori