Poraba Laguna 3 2.0 180KM
Poraba Laguna 3 2.0 180KM
Koliko kuri kaj vaša Laguna 3 180KM? Sam imam Coupe pa se mi zdi občutno previsoka poraba (povprečna med 8.2 do 8.9). Danes sem z ogreto mašino testiral na relaciji LJ- Trebnje in sem pri KONSTANTNI vožnji po tempomatu prišel do 7.5L kar je skoraj še enkrat več kot je deklarirana poraba (ne da iščem deklarirano, sam toliko več se mi zdi pa preveč..). Kakšne imate vi kaj izkušnje?
Laguna Coupe GT
pozdrav, sam vozim laguno III 110kw, karavan, 2010 letnik, poraba za 14000km je 6.5 l/100km - povprečje za vse kilometre!tako da ni panike iz moje strani
Zadnjič spremenil alex, dne 15 Dec 2010, 22:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Ja fantje, avto ima 1630 kg euro4 motor z vsemi eko jajcami,ki jih evropa predpisuje avtomatik in dpf filter po vrh usega je še mrzlo kot pri norcih. Uprašanje je sledeče-kiri so pa tej sveti avtomobili,ki pijejo manj, govorim o avtomobilih nove generacije euro4 ali več.prejšna laguna (2)mi je pila pozimi 6,5l poleti pa 6l. v čem je sedaj težava, kar js vem ostale znamke še več papcajo.aja niso renault... 
Danes zvedel da je stric prejšnji teden moral menjati turbino na 2.0 dCi
Je pa Grand Espace, 173KM, prevoženih malo čez 180k km. So pa bili ležaji še zelo dobri, samo mu je poškodovalo vetrnice na sesalni in izpušni strani
Je bila turbina precej glasna že ko ga ja kupil (mislim da pri okoli 160k km).
Cena nove na uradnem servisu pa je 1050€
Drugače pa ima porabo nekje 8.5-9l, pač avto ima okoli 1700kg, gre pa kar dobro za tako velik avto.
Je pa Grand Espace, 173KM, prevoženih malo čez 180k km. So pa bili ležaji še zelo dobri, samo mu je poškodovalo vetrnice na sesalni in izpušni strani
Cena nove na uradnem servisu pa je 1050€
Drugače pa ima porabo nekje 8.5-9l, pač avto ima okoli 1700kg, gre pa kar dobro za tako velik avto.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Zakaj "zganjam" paniko? Zato ker poznam veliko ljudi z laguno, od tega ena celo Coupe, praktično ista in imajo v večini 1-2L nižjo porabo. PS govorim za ročni menjalnik!zuzic22 napisal/-a:Ja fantje, avto ima 1630 kg euro4 motor z vsemi eko jajcami,ki jih evropa predpisuje avtomatik in dpf filter po vrh usega je še mrzlo kot pri norcih. Uprašanje je sledeèe-kiri so pa tej sveti avtomobili,ki pijejo manj, govorim o avtomobilih nove generacije euro4 ali veè.prejšna laguna (2)mi je pila pozimi 6,5l poleti pa 6l. v èem je sedaj težava, kar js vem ostale znamke še veè papcajo.aja niso renault...
Laguna Coupe GT
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Saj pravim, če bi imeli vsi porabo okoli 7-9 litrov nebi niti vprašal, sam glede na 2L nižjo porabo nekaterih pa me nič ne košta povprašat, kaj pa kako 
? Porabo prejšnjega 160KM Megana, ki je pri opazno bolj dinamični vožnji žru cca 5.9L 
Kje pa nobene zamere, saj pravim, samo vprašam. Heh, kaj hočembrez zamere kolega, kaj prièakuješ od avtomobila, ki tehta toliko in ima toliko konjièev.
Laguna Coupe GT
M-XXXX napisal/-a:Saj pravim, če bi imeli vsi porabo okoli 7-9 litrov nebi niti vprašal, sam glede na 2L nižjo porabo nekaterih pa me nič ne košta povprašat, kaj pa kako
Kje pa nobene zamere, saj pravim, samo vprašam. Heh, kaj hočembrez zamere kolega, kaj pričakuješ od avtomobila, ki tehta toliko in ima toliko konjičev.? Porabo prejšnjega 160KM Megana, ki je pri opazno bolj dinamični vožnji žru cca 5.9L
kolko pa drugim kurijo, pod 6,5l še nisem slišu da bi bla poraba.
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Jah pravjo tako da če kupiš tak avto imaš tudi za bencin oz. v tem primeru za nafto, ne dvomim v tvoje finančne sposobnosti ampak glede tega, dobrega litra gor dol se nebi sekiral. Vem samo da sem po tempomatu vozil 130 kh/h in poraba ni šla pod 7 litrov, mislim da je bila poraba okoli 7,5.
Še primerjava, Renault Clio Rs 6 prestava 130 km/h tam pri 3500 obratov če ne celo že skoraj 4000 vrtljajev potroši okoli 8 litrov. Te podatki so samo iz glave tako da ne me lovit zaradi decilitra gor dol.
Še primerjava, Renault Clio Rs 6 prestava 130 km/h tam pri 3500 obratov če ne celo že skoraj 4000 vrtljajev potroši okoli 8 litrov. Te podatki so samo iz glave tako da ne me lovit zaradi decilitra gor dol.
dobro nimam lagune 3 mam siromaka 2ko z 2.2dci, ki ma zdaj nekih "baje" 170 al 175KM, poraba AC max 140km/h po tempomatu prilezemo na 6l poleti seveda, zdaj na zimskih gumah in malo več drkancije ki jo mam se pravi po mestu tu in tam v koper smo na 6.8l, kar še se mi vedno zdi malo glede na to da ma avto 1.5T al tu nekje in napram 19ki ki sem jo imel prej z 1.8 motorjem in 75KM pa je pilo 7.5 in nazgor, tak da jaz pravim da mam šparavca ki tudi da kaj od sebe ko rabim
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
po njihovih pričevanjih ravno okoli 6.5-7L.kolko pa drugim kurijo, pod 6,5l še nisem slišu da bi bla poraba.
Primož Five se strinjam s tabo in zaradi tega se tudi nič manj ne vozim. Sam tud če je, bi blo pa neumno stran "zlivat" če bi bila slučajno kakšna anomalija na več (pa kot kaže ni).
Jap sinko, tako kot sem že reku: pri kombinirani vožnji sem prej z Meganom imel cca 6L pa sem vse drugo kot šparal, pa glede na to, da sem se v večini vozil po prazni AC je šlo ponavadi okol 150, pa vseeno dost nižja poraba kot zdaj na 130... Sicer je avto malo težji, pa tudi 20KM več, sam taka razlika pomoje nebi smela bit!
Laguna Coupe GT
Normalno je da je poraba v tem času malce višja.
Stavit grem, da redko kateri 1.9dci ali 2.0 dci če ga resetiraš po BC v centru mesta in se voziš - cijaziš po malo pade pod 10 litrov porabe...
Ni variante...oziroma ne more bit...
Ralacija..pa ne AC, je čisto nekaj drugega...tu poraba lahko pade tudi pod 6,5...brez tempomata.... z je sigurno 0,5litra višja poraba.
Relacija je mišljeno - božanje pedalke za plin...vožnja med 70 in 90 na uro v 5 in 6 prestavi...
Na AC je skor ista poraba kot v mestu ( seveda ( 140-150km/h)...morda kakih 10-15% manjša.
Upoštevaj tudi to, da ti BC malo laže!!!
Definitivno pa mraz vpliva na porabo, trenje zimskih gum, gužva na cesti itd....poleg vsega pa je tu teža avta, ki ni zanemarljiva...
Sam sem imel pred BMW-jem Laguno 2 dizel in je porabila poleti max 5.5 in pozimi max 6.5 litra....bmw pa spije minimalno 2 litra več...
Stavit grem, da redko kateri 1.9dci ali 2.0 dci če ga resetiraš po BC v centru mesta in se voziš - cijaziš po malo pade pod 10 litrov porabe...
Ni variante...oziroma ne more bit...
Ralacija..pa ne AC, je čisto nekaj drugega...tu poraba lahko pade tudi pod 6,5...brez tempomata.... z je sigurno 0,5litra višja poraba.
Relacija je mišljeno - božanje pedalke za plin...vožnja med 70 in 90 na uro v 5 in 6 prestavi...
Na AC je skor ista poraba kot v mestu ( seveda ( 140-150km/h)...morda kakih 10-15% manjša.
Upoštevaj tudi to, da ti BC malo laže!!!
Definitivno pa mraz vpliva na porabo, trenje zimskih gum, gužva na cesti itd....poleg vsega pa je tu teža avta, ki ni zanemarljiva...
Sam sem imel pred BMW-jem Laguno 2 dizel in je porabila poleti max 5.5 in pozimi max 6.5 litra....bmw pa spije minimalno 2 litra več...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
No da še jaz dodam nekaj, čeravno moja ni dizel:)
Ker se trenutno furam dnevno 80km, se pravi v eno smer 40km in se avto lepo ogreje ipd. ter da je večinoma izvenmestne vožnje, razen skozi mursko soboto se rajcam mi je poraba padla na 8.3 litra in sedaj se konstantno drži tega. No razen, ko mu malce osvežim pljuča se mogoče pomakne tja do 8.6. Prej, ko sem se dnevno drajsal po max. največ 20km sem in tja in to večinoma po vaseh je bila poraba okrog 9.8 litra.
(beri.: laguna coupe 2.0T GT)
lp
Ker se trenutno furam dnevno 80km, se pravi v eno smer 40km in se avto lepo ogreje ipd. ter da je večinoma izvenmestne vožnje, razen skozi mursko soboto se rajcam mi je poraba padla na 8.3 litra in sedaj se konstantno drži tega. No razen, ko mu malce osvežim pljuča se mogoče pomakne tja do 8.6. Prej, ko sem se dnevno drajsal po max. največ 20km sem in tja in to večinoma po vaseh je bila poraba okrog 9.8 litra.
(beri.: laguna coupe 2.0T GT)
lp