Težave pri vožnji na LPG - Laguna II 1.8 16V

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Težave pri vožnji na LPG - Laguna II 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Zdravo Renojci!

Mi lahko date kak nasvet v čem je težava (sumim vžigalno tuljavo);

ko preklopim avto z benza na LPG, mi vedno malo potrokira, potem na obratih recimo preko 2.500 u redu deluje, ko se ustavim mi navadno avto krepne (na benz dela use OK).

Opažam tudi da se težave stopnjujejo premo sorazumerno z vlago v zraku (če je deževno vreme bolje da niti ne preklapljam na LPG, ampak sam benz teram), če pa je sončno se znam kak dan vozit celo brez vseh težav! :P

Svečke smo menjal in so primerne tudi za LPG, torej potem nekako sumim vžigalne tuljave (baje ima ta tip avta kar 4 komade te robe)

Mam pa mehankarja Simona Pelka, ki raztura, tko da kaj nej mu rečem (namig), ma kdo kak nasvet?

Lep dan še nprej!

Borut
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja, možno da je katera od tuljav. Lahko ta te pa kateri od senzorjev zafrkava in mu škodi vlaga (kontakti). Jaz bi prvo vsak senzor odklopil in malo pošprical kontakte.
Uporabniški avatar
Zmaj

Najprej sem sumil svečke, potem sem hotel kable menjat, pa me kolega poduči da ima tale stroj vžigalne tuljave (4 komade), ki kaj rade krepavajo in da bi znalo bit to! :roll:

Cena posamične naj bi pa bila 40, kar se mi ne zdi niti mal niti velik! 8)

P.S. - kokr sem že reku, na benz dela odlično, plin je pa (zlasti v dežju in vlagi) bolj žalost! :oops:
novinec

Odgovor Napisal/-a novinec »

Na glas razmišljam. A nebi potem blo logično, da je nekaj narobe na napeljavi za plin? Če bi bla tuljava,potem bi imel tudi pri bencinu problem. :roll:
Če imaš napeljavo v garanciji pelji nazaj,če nimaš pelji vseeno.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

novinec napisal/-a:Na glas razmišljam. A nebi potem blo logično, da je nekaj narobe na napeljavi za plin? Če bi bla tuljava,potem bi imel tudi pri bencinu problem. :roll:
Če imaš napeljavo v garanciji pelji nazaj,če nimaš pelji vseeno.
točno tako...
Uporabniški avatar
Zmaj

Hja, tle je nek drug trik, namreč dejstvo je da je plin (LPG) bistveno bolj občutljiv za kakršnokoli prebijanje elektrike itd., tko da je zadeva logična, da še en cajt na benz laufa brez težav, na plin ga pa že biksa, ampak s časom naj bi tut na benzu pol se začel podobno dogajat! :oops:
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ali imaš sveče za LPG, ki so drugačne.
Uporabniški avatar
Zmaj

U bistvu nimam, ampak s takšnimi se furam že predhodnih 23000 km pa je blo cel cajt okej, tko da tle ne vidim težave! :oops:
Uporabniški avatar
gregaivana

Odgovor Napisal/-a gregaivana »

lej vžigalna tuljava deva take znake da obratomer skače gor in dol oziroma da ni primeru če puslušaš motor prižgan pri avspuhu se sliši en tak mal prikine zvok izpuha to pomeni da na eno svečko dobi prepozno iskro sam tudi imam avtoplin in sem imel podobno težavo tako da mi je menjal dihtongo na pumpi za plin
Uporabniški avatar
gregaivana

Odgovor Napisal/-a gregaivana »

vžigalna tuljava crkne od 100000 do 150000km
Uporabniški avatar
Zmaj

Zdej mam prevoženih 242000! :oops:

Mi je pa smešno, da pri nižjih temperaturah mi boljše laufa na LPG, kar me zelo čudi, saj kokr vem je plin kar dovzeten za zmrzovanje! :shock:
Uporabniški avatar
Ama nesceiri

Re: Težave pri vožnji na LPG - Laguna II 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a Ama nesceiri »

Pozdravljen,

Enak avto, isti motor, enak problem... kako ste rešili? So bile vžigalne tuljave ali napeljava LPG?
Uporabniški avatar
Ama nesceiri

Re: Težave pri vožnji na LPG - Laguna II 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a Ama nesceiri »

Tudi sam imam enak avto (Laguna II 1.8 16V 2002) in isti problem.

Prosim za ideje, kako rešiti zagato.
Odgovori