Platišča

Vse ostale teme
perac

Platišča

Odgovor Napisal/-a perac »

Pozdravljeni,

imam vprašanje, katerega odgovora nisem dobil že na dveh Renaultovih hišah. Menim pa, da bom tu dobil želeno.

Nabavil sem novo laguno Grandtour Privilage. Gor so platišča 18 col. Seveda bom rabil tudi zimske gume, ki so pregrešno drage, zato bom raje pozimi vozil s 16 ali 17 colskimi platišči in ustreznimi gumami. In problem?

Nihče mi ne zna povedati katera platišča pašejo na Novo laguno. Torej zanima me razmak med šraufi (5x110, 5x112 ali 5x114,3) in oznaka platišča (neki v zvezi z J 7 ...).

Jaz res o tem nimam pojma in rabim pomoč. Prodaja se kar nekaj rabljenih platišč, a prvo moram vedeti kaj je ustrezno.

Hvala

Peter
Uporabniški avatar
activity
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a activity »

mislim da je razmak isti kot pri laguni 2 generacije torej 5x108 nisem pa ziher :)
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Lahko se sam prepričaš in vzameš eno felno dol,pa ti zadaj vse piše :idea: sicer mi je pa čudno da v avtohiši tega nebi vedeli :roll: :roll:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

5x114 ima laguna 3
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
perac

Saj vem da lahko pogledam. To kar imam sedaj itak vem, a ne bom imel 18 col pozimi.

Zanima me, kakšno platišče 16 ali 17 moram kupiti?
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

kakšno dimenzijo lahko daš gor imaš napisano v homologacijskem kartončku od avta.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Sposodi si kako 16 col feltno, da ne bo problem zaradi zavor tudi (diski), drugače pa ti piše v kartončku...
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Pametno je imeti takšno dimenzijo, kot jo imaš v homologacijskem kartončku, da ne bi imel kakšnih težav s policijo in na tehničnem pregledu, če ga ne boš imel takrat, ko boš imel original feltne gor.
Drugače je pa edini pravi recept, da greš na servis v avto-hišo, kjer si kupil Laguno, kjer imajo v prodajalni vse možne železne feltne, dvignete avto in lepo probavate eno za drugo na prednjih kolesih (zadaj bo itak šlo gor).
Moje izkušnje so bile take, da pri mojih original 17 col na Clio RS200, ni bilo nobene šanse spravit čez Brembo zavorne čeljusti nobenih 16 col železnih felten (poizkusili smo s štirimi od Meganov in Lagun različnih generacij). Zato sem moral kupiti 17 col železne feltne od VelSatisa in žal 17 col zimske gume. Pa bi imel rad 16 col in posledično ožje in višje zimske gume (bolje režejo sneg) in seveda cenejše. Se pozna pri denarju, ker so zimske gume istih dimenzij in kakovosti v primerjavi z letnimi kakih 30% dražje od letnih.
Torej pojdi na manj col in višji presek gume, a pazi, da jih imaš v homologacijskem kartončku, pa pred nakupom v živo sprobat če gredo čez zavorne čeljusti.
perac

Aha,

sem mislil, da gre vse brez problema gor. Bom pa naredil tako kot praviš.

LP Peter
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Pa malo si lahko s kalkulatorjem pomagaš, če greš na manjšo colo, koliko moraš dvigniti presek gume, da ti obseg ostane približno enak.
http://www.alloywheels.com/tyrecalc.asp

Teh konfiguratorjev je več, search bo dal še kaj bolj pametnega na forumu.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Platišča

Odgovor Napisal/-a robertp »

perac napisal/-a:Pozdravljeni,

imam vprašanje, katerega odgovora nisem dobil že na dveh Renaultovih hišah. Menim pa, da bom tu dobil želeno.

Nabavil sem novo laguno Grandtour Privilage. Gor so platišča 18 col. Seveda bom rabil tudi zimske gume, ki so pregrešno drage, zato bom raje pozimi vozil s 16 ali 17 colskimi platišči in ustreznimi gumami. In problem?

Nihče mi ne zna povedati katera platišča pašejo na Novo laguno. Torej zanima me razmak med šraufi (5x110, 5x112 ali 5x114,3) in oznaka platišča (neki v zvezi z J 7 ...).

Jaz res o tem nimam pojma in rabim pomoč. Prodaja se kar nekaj rabljenih platišč, a prvo moram vedeti kaj je ustrezno.

Hvala

Peter
Tudi je odvisno kakšen motor imaš vgrajen v avto, ročni/avtomatski menjalnik, kar ti diktira velikost sprednjih diskov in posledično možnost uporabe 16 oz 17 col jeklenih platišč. Vsekakor poglej v homologacijo, da ne boš imel za 17 kakšno čudno dimenzijo (205/55 ali 225/50), 16 je načeloma 205/60, kar je standardno in poceni.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
MrOizo

Odgovor Napisal/-a MrOizo »

205 55 16 je standarda in poceni dienzije in ne 205 60 16
perac

Pozdrav,

jaz moram imeti 215/55 R16 ali 215/50 R17. Tako je navedeno v homologaciji in to je vse jasno.

Nikjer pa čisto nič kakšne morejo biti dimenzije platišč.

LP Peter
perac

Pozdrav,

sem tupček za te stvari, ne pa idiot.

Zanima me kakšen razmik med vijaki moram imeti (5x110, 5x112 ali 5x114) in tisto 6,5J ali 7J.

To nikjer ne piše.

LP Peter
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

RENAULT Laguna III 16X7,0J 114,3X5 ET47
to je v 16 colah. Drugače kaj se platišč tiče so pomembne samo cole. Razen pri predelavi ti vpiše tudi širino ampak ne vem za primer da bi to gledali.
Odgovori