Clio I menjava motorja

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

Verjetno ima še motor na fergazer. Nisem še nobenega menjal ampak mislim, da nebi smelo bit kakšnih posebnih komplikacij.
Uporabniški avatar
dkrevs

Čeprav mislim, da ima Clio z motorjem na fergazer tudi drugačno bencin pumpo, ker potrebuje fergazer manjši pritisk, kot pa elektronski vbrizg.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Nisem 100% ampak fergazar motor zna imet mehansko benz pumpo na motorju, kar pomeni da je v tanku sploh nima. Definitivno pa ne polni enakega tlaka kot pri elektronskem vbrizgu. :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
dkrevs

Drmo napisal/-a:Nisem 100% ampak fergazar motor zna imet mehansko benz pumpo na motorju...
Tut to je možno ja...
Clio1

Re: Clio I menjava motorja

Odgovor Napisal/-a Clio1 »

Zdravo

Mam vprasanje napimer če jaz zai menjam motor da dam 1.2energy ven pa dam 1.4 energy noter kaj morem koplet kable menjat one kaj so v kabini za armaturno ploščo al samo veni pri motori kaj se tiče tam okoli računalnika? :) hvala za ogovor

Ker namreč z 1.2 imam neke probleme nena laufa vredu se nekaj zaletava pa mislim da malo preveč pije in več nwm kaj naj naredim pa ko naprimer ko das gas tak do blokade pa to mi črno ven skadi kod da je dizl :D kaj pa bi to lahko blo narebe pa odzadaj pri izpuhu je tudi črno menjanl pa sem svečke,kable, potem fertajler kapo in prstan. Hvala za ogovor
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Hm glede menjave ce nerabis na stevcu obratomerja in drugih podatkov kot jih ma1.4 nerabs menjat nic razn motorne instalacije.. ce bi rt meu stevcke od 1.4 mors menjat tud kabinsko instalacijo in tisto od kiste v motornm do armaturke.. ( najbl se splaca kr komplet armaturko menat kukr kable po armaturki..) drgac pa racunalnik je itak drgacn od 1.4 kukr od 1.2 pa tud instalacija je pomoje drgacna.. 8 urc pa mas zamenan (ce si ze kdaj pocev ) drgac za prvic si pa rezerverej ene 2 dni vsaj...
Clio1

Storz napisal/-a:Hm glede menjave ce nerabis na stevcu obratomerja in drugih podatkov kot jih ma1.4 nerabs menjat nic razn motorne instalacije.. ce bi rt meu stevcke od 1.4 mors menjat tud kabinsko instalacijo in tisto od kiste v motornm do armaturke.. ( najbl se splaca kr komplet armaturko menat kukr kable po armaturki..) drgac pa racunalnik je itak drgacn od 1.4 kukr od 1.2 pa tud instalacija je pomoje drgacna.. 8 urc pa mas zamenan (ce si ze kdaj pocev ) drgac za prvic si pa rezerverej ene 2 dni vsaj...
aha ok dobro heh mislim da nebom nic menjaval heh bom kar pusto 1.2 motor not ker se mi nena splača heh avta itak neobm dolgo mel vec sem se odloco pač kak dolgo bo sel bo sel potem bom vse skupaj vrgo stran :D
pap ol raje kupim takega clio-ta ko ma ze mptpr 1.4 notri pa vse ni neke panike ker tudi niso neke velikanske cene vec teh avtov heh :)
hvala za odgovor :)
Uporabniški avatar
Storz

pr teh starih avtih je zlo težko dobit dobro ohranjenega (z malo rje) pa če že zgleda lep ko se spravlaš sanerat in odstranš tepih te praviloma malo mine (poglej mojo temo)..

Glede motorja pa če maš namen menjat avto se ne splača raje kupiš z 1.4 in je mer.. čeprov konjev ni nikol preveč ( vgradiš 1.6 da nerabiš homolo ker je isti blok ali pa v osnovi kupiš ventilarja ali kaj temu podobnega) če imaš komplet motor z vsem in nimaš namena delat generalke in veš da motor lavfa in nočeš delat nekih predelav je zadeva dost ugodna :P .. čeprav tudi 1.4 mlinček lepo leti ko ga enkrat pripraviš do tega..
Clio1

Imam eno vprašanje imam clio-ta 1 motor je 1.2 energy pa me zanima zakaj ko das gas pac do blokade črno skadi pa odzadaj je na avspuhu tudi črno tam ko piha ven pa čeprav voziš normalno prosim če mi lahko kdo pomaga.
Je možno da je na fergazeri kaki senzor al pa bilo kaj podobnega ker mislim da pije tudi kar fajn pa čeprav vozis zmerno mislim nena nekaj noris pa neke.
Hvala za odgovor :)
Uporabniški avatar
Storz

To je ker letnik? Ce je tastar motor te radi pijejo tud po 10-12 l (meu soseda mu je zru 12 pa se je nezno vozu) kok kej zre olje? kaj bi lhk blo pa nimam pojma meu sm podobn problem da je zru 1.4 12 l ampak sm ugotovu da je kriva moja tezka noga.. Ampak dobr tud na 14l se ga da spravt.. Ce furas relacijo je pa tud pod 6l
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Storz napisal/-a:Hm glede menjave ce nerabis na stevcu obratomerja in drugih podatkov kot jih ma1.4 nerabs menjat nic razn motorne instalacije.. ce bi rt meu stevcke od 1.4 mors menjat tud kabinsko instalacijo in tisto od kiste v motornm do armaturke.. ( najbl se splaca kr komplet armaturko menat kukr kable po armaturki..) drgac pa racunalnik je itak drgacn od 1.4 kukr od 1.2 pa tud instalacija je pomoje drgacna.. 8 urc pa mas zamenan (ce si ze kdaj pocev ) drgac za prvic si pa rezerverej ene 2 dni vsaj...
Storž, lažeš ;)

Štroma od 1.4 in 1.2 sta bol kot ne identična. To sm pogruntu ko sm iz enga 1.2 vleku napeljavo ven. Sploh je zanimivo da ma mj 1.4 identični ECU in posledično tud ves štrom kar se motorja in kabine tiče.

Števc od 1.4 se da komot dat tud na štrom od 1.2, sam jzt sm mogu en kabl dodatno napelat da mi je bral pol obrate, ostalo je blo isto :)

Je pa res da je pr teh Cliotih loterija kaj dobiš :)
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Storz

Ja sm vidu sm lih prejsn vikend menu 1.2 z 1.4. Pr motorni je treba sam par konektorjov prestavt racunalnik je pa isti od zun razn cifre so druge tko da je najbrs drgacn po pameti ali pac? So pa tud kompi razlicni in konektorji.. Recmo prejsn 1.4 je meu drgacn komp sj sm ti poslov slike.. Glede stevcov pa ne znam povedat se se nism spravu bomo vidl kva se bo uporabnik masine spomnu..
Uporabniški avatar
monaco

Odgovor Napisal/-a monaco »

Če kdo rabi, dam za 25€ komplet motor 1.4 z računalnikom, menjalnikom in sprednjim mostom. Pogoj samo da se pred torkom odpelje. Kupil sem pred parimi leti cel avto zaradi odličnega motorja, da bi zamenjal na svojem ko bo crknil, pa hudič ni in ni hotel do konca crknit, tako da je prej avto segnil... Za pivo dam še števec zraven ;)

na [email protected]
Odgovori