Stresni nosilci za kolo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
spletko

Stresni nosilci za kolo

Odgovor Napisal/-a spletko »

Pozdravljeni!

Po dolgem casu sem se spet znasel na forumu :)

Lansko leto sem kupil original aluminijaste stresne nosilce za mojega Megana Coupe (letnik 2007).Problem je nastal, ko sem hotel letos kupiti se stresne nosilce za kolo. Aluminijasti nosilci so namrec zelo siroki (premer je 80mm in zal nikjer ne zasledim takih nosilcev za kolo, ki bi bili primerni (tazen oroginal seveda).

Slisal sem za moznost montaze nosilcev za kolo v nek greben na stresnih nosilcih vendar si tega ne znam predstavljat.

Pozna morda kdo resitev?

Hvala!
Maxxo

Odgovor Napisal/-a Maxxo »

Tvoj prtljaznik ima T utor. V ta utor pridejo vijaki s kvadratno glavo pribl. 2x2 cm. Z njimi se pritrdi nosilec za kolo, smuci, kovcek,...

Za kolo predlagam Thule ProRide 591, ima tudi te vijake ze zraven, sam nosilec se odlicno obnese. Primeren je za razlicne oblike cevi okvirja kolesa, ima kljucavnico.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Da potegnem tole temo ven iz strani zgodovine. Imam enak problem kot avtor te teme. Imam Megana II in originalen strešni prtljažnik, ki ima prečke ovalne oblike in premera približno 80 mm. Nikjer ne najdem nosilcev za kolo (razen originalnih) in me zanima če kdo ve za kakšne ponaredke? Klical sem Zupana v Podbrezje in ima največji premer 75mm. Ima pa prtljažnik po sredini na vrhu tudi gumo, samo ne vem če dejansko gre za T utor, kot je omenjeno v postu pred mojim. Kako deluje ta utor?
Za pomoč, gre za takle prtljažnik:

Slika
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Bom kar sam sebi odgovoru :lol: Najcenejša varjanta so nosilci Touring line 65, ki se jih dobi na uradnem servisu, in sicer je cena 30€ po komadu. Pašejo pa lepo v T utore in tut sama montaža ni ne vem kako komplicirana, sploh če ji rabite parkrat na leto :wink:

That's all folks.
Uporabniški avatar
linco91
Kraj: Dobova

Odgovor Napisal/-a linco91 »

mene zanima neki.. a ma kdo izkušnje s temi nosilci? se dobr obnesejo? :D :D
Odgovori