EIBACH fedri (vasa mnenja?)

Modifikacije vozil
Odgovori
_mare_

EIBACH fedri (vasa mnenja?)

Odgovor Napisal/-a _mare_ »

Tako torej. Zanimam se za nakup Eibach fedrov in sicer Pro-kit (do 30 mm), ampak me muci sledeca zadeva............

Varjante teh fedrov sta dve in sicer ena je za 1.2 motor, ki ima max. nosilnost 800 kg; druga varjanta pa je za 1.4 in vse ostale motorje ima pa nosilnost do 860 kg (nosilnost velja za posamezen feder), zadnji fedri pa so pri obema kompletoma isti in sicer imajo nosilnost 785 kg.

Sedaj pa kaj vzeti: avto je Clio 1.2 16v (ima klimo, torej je tle se nekaj dodatne teze). Nacin moje voznje pa je precej oster (na sezono zgulim dva kompleta letnih gum in en zimski).

Sam se zanimam za vecjo nosilnost fedra, (razlika je v nosilnosti ter v visini le teh fedrov; 800 kg je dolg 310 mm, 860 kg pa je dolg 320 mm; debelina "zice"je ista 12 mm tako da je samo razlika v enem :oops: cm).

Sam hocem samo TRSE vzmetenje (avto bi se po mojem na oko podal za isto visino) torej bi po moji logiki jaz vzel fedre za 860 kg.

KAJ BI MI PA VI PRIPOROCALI ???????????? :?:

Ze vnaprej se zahvaljujem za odgovore!!!!!!
Uporabniški avatar
MDeeJay
Kraj: MARIBOR CITY

Odgovor Napisal/-a MDeeJay »

trse :D
Če nimam prav naj me nekdo popravi ali izbri?°e moj post!!!
Uporabniški avatar
Nemo
Kraj: Rogatec

Odgovor Napisal/-a Nemo »

Definitivno trse
Nisem HITER IN DRZEN, sem pa?® PO?àASEN IN GLASEN!!!
:evil: ?†e malo pa konec lu?°nega :evil:
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a legionar »

jaz bi tud vzel trse, kolk je pa cena, jaz mam tud 1.2 16V pa jih nameravam v kratkem kupit. A kaksnih za 40mm ni? od eibacha mislim.
RENAULT CLIO
_mare_

Odgovor Napisal/-a _mare_ »

Ja cena pri AMORTIZERJU (v avstriji pa pridejo tm 52.000 SIT) je za te 55.000 SIT + (12.000 SIT montaza - nism zihr) + 7.200 SIT homologacija tako, da je to kr tm cez 70.000 SIT :cry: Sm jst bom dal gor pa ce je ne vem kaj...............
V kompletu so pa 4 fedri (znizano ca. 30 mm).
Odgovori