Clio RS ...zgodnji božiček str. 6

Predstavite Vašega Renault-a
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Stupo napisal/-a:Ta ABS ima kdaj ene cudne fore, tudi ce zaviras pri naprimer 70km/h tocno takrat, ko je eno kolo na zeleznem jasku se se nekaj metrov peljes naprej in ti pedalo tolce nazaj, potem pa sele zagrabi. Sem probal s 3 razlicnimi avti, pa je povsod enako. V kaksnem primeru je res bolje da ga nebi imel.
A se zajebavate s taksnimi izjavami? Recte, da se. A se je kdo vprasal kaksen je oprijem v taksnih primerih, a veste kako deluje ABS ? Ce v omenjenem primeru zaviras, se samo zmanjsa moc zavornega ucinka na kolesu, ki zdrsava do te mere, da je avto se vedno vodljiv in dokler ni oprijem max, pac avto porabi daljso pot, da se ustavi. Brez ABS bi se vecina oddrsala naravnost.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Pancho napisal/-a:
Stupo napisal/-a:Ta ABS ima kdaj ene cudne fore, tudi ce zaviras pri naprimer 70km/h tocno takrat, ko je eno kolo na zeleznem jasku se se nekaj metrov peljes naprej in ti pedalo tolce nazaj, potem pa sele zagrabi. Sem probal s 3 razlicnimi avti, pa je povsod enako. V kaksnem primeru je res bolje da ga nebi imel.
A se zajebavate s taksnimi izjavami? Recte, da se. A se je kdo vprasal kaksen je oprijem v taksnih primerih, a veste kako deluje ABS ? Ce v omenjenem primeru zaviras, se samo zmanjsa moc zavornega ucinka na kolesu, ki zdrsava do te mere, da je avto se vedno vodljiv in dokler ni oprijem max, pac avto porabi daljso pot, da se ustavi. Brez ABS bi se vecina oddrsala naravnost.
:smt051
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Pancho napisal/-a:
On ti je samo hotu povedat da abs drzi se tist cas ko mu nebi bilo treba...se pravi par metrov po jasku (odvisno od hitrosti). Jest mam podobne izkusnje s tem modelom cliota. Zdej pri 106ki je cist drugac, ce recimo zapeljem na jasek in kolo blokira, preneha blokirat takoj ko pride v stik z asfaltom sploh ce mal popustim bremzo...z abs-om ni bilo tako, je kljub temu da sem popustil ali pritisnil se mocneje, se vedno drzal.
Je pa res da ce bi bil ovinek, bi zarad abs-a vozilo se zmer drzalo smer (odvisno tud od tega kolk je mastno), brez abs-a pa bi se odpeljal samo naravnost.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Tud pr men ABS kr ne neha in ne neha delovat ko enkrat za prou zagrabi. :?
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Dej gas k vidis da ni vec nevarnosti :) Meni k je astra od mame karavan, brez absja, zdrsnla k sm zaviru u sili je sla samo naravnost v ovinku pa sm se usral pa gas pohodu in niti ustavu se nism pr nesreci k sm biu presran tiknit zlajfe.

Mi pa gre na kurz k enim recimo cipne olje k jim motor zdriska in samo skomignejo namesto poklicat cestno da posuje packarijo. Drgac pa se dobro da si sel pocasi...
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Igla napisal/-a:...Drgac pa se dobro da si sel pocasi...
No, 30km/h na uro po parkiriscu ni glih pocasi, vsaj men se ne zdi :roll:

Glede abs-a je pa tko, ce res obvladas avto in ves kaj delas ter imas izkusnje s tem, pol te bolj ovira kot ti pomaga. Samo tak voznik je mogoce vsak stoti, ali pa se ne. Ce pa nisi pripravljen, te lahko pa fajn resi, sploh ce ne gres naravnost in pri visjih hitrostih. Jaz ga na sreco se ne pogresam, sem ze dvakrat lepo resil situacijo, v kateri dvomim da bi abs kaj pomagal :P

Veliko srece pri iskanju delov in potrpljenja pri popravilu :wink: :D
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
n-dre
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a n-dre »

5 GTT napisal/-a:Ce mene prasas je bla cesta tolko mastna, da ni bilo oprijema oz. selo slab.., in ti tega enostavno nisi pricakoval! Ne pa da so odpovedale zavore :roll:
Najbrz res... torej bo treba nabavt se nove gume heheh :)

Drugace pa avto bo zrihtan cez kak mesec in pol :? slabga 1,5keur pa me bo vse skupaj prislo... edino razmisljam da bi menjal obe prednje luci, pac leva je ze mal obdelana od kamenckov... bomo vidli kako bo zgledal ko bo vse skupaj sestavljeno, pa se mogoce potem odlocim za novo :)

Btw: a kdo kaj ve oz. je ze nabavil/ima tele luci od siluxa, link: --KLIK--
kaksna je kaj kvaliteta napram originalnim?
Uporabniški avatar
n-dre

U 3PM!!! Zamenjam amortizerje, se grem mal zapeljat (ves srečen) pol pa itak prečekiram avto od strehe do tal:

Tole je napenjalec jermena... oz kolešček na napenjalcu, kokr lahko vidite je malo načet cca do tretjine po širini.

Slika

Zdej nimam pojma od kje je to ratal, al kakšen kamenček vmes prišel, ali je bil mogoče pri menjavi jermenov mehanik neroden (pred dobrim letom)...

A kdo mogoče ve če se da nabavit samo napenjalec in koliko stane, oz. vrjetno bo treba menjat kar komplet z jermenom vred? Koliko€?

K**c pa take praznike, zdej se še peljat ne upam več :(

Upam da vi kaj bolj uživate v pirhih, lp :wink:

edit: se opravičujem za (pre)veliko sliko
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Seveda lahko zamenjaš samo napenjalec.

Jermen pa če ni predrag, pač še to zamenjaj...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Jermen je okol 15€! Tam pa samo rolco menjaš pa je tudi nekje od 20 do 30€!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Kako si pa to sploh opazil, je jermen kaj cvilil?
Kar čimprej zamenjaj, ker tole se bo slej ko prej razpočilo. :?
Slika
Uporabniški avatar
n-dre

Ne, nič ni cvililo, nobenih čudnih zvokov sploh, pač ko sem pregledval po mašini sem opazil.

Seveda bom menjal ASAP, samo upam da bo še zdržal enih 50km da pridem do doma (sem pri punci trenutno)... razen če mi nekak uspe drug prevoz si zrihtat, ker me je res strah sploh zalaufat mašino zdej :?

In glih zdaj ko so prazniki.... ziher bom moral še na napenjalec čakat kakšnih 10 dni da pride iz Francije, ker kakršno mam jest srečo ga itak nimajo na zalogi :(
Uporabniški avatar
Sash
Kraj: Šempeter pri Celju

Odgovor Napisal/-a Sash »

mal po odpadih poglej pomoje paše tudi od navadnega clia napenjalec!
sam ni mi jasno kok se je pa to lahko odlomlo :? ...

Lp.
Clio 1.4 l.99
R5 1.4 Five - SOLD
Volvo 850 T5
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

O podobni zadevi mi je cimer pravil na svojem 1.2 pred cca 3mi leti :?

Drgač pa imaš zelo zelo lušten stroj :twisted:
Uporabniški avatar
n-dre

Sem malo pobrskal po starih računih, in opazil da so mi pri menjavi jermenov menjali: zobati jermen komplet z šponarji in vsem, mikro pa samo jermen torej brez tega šponarja ki je šel po gobe... ne vem zakaj nisem tega opazil že takrat :? :oops:

A kdo ve če je stalna praksa da ti pri tavelikem servisu menjajo samo mikro jermen brez napenjalca?

Saj vem, da je zdaj itak prepozno da se kaj piz**m (več kot leto je že mimo), verjetno sem lahko sam srečen da sem opazil dost hitro in da bo strošek samo menjava šponarja, ne pa komplet mašine. Ampak vseeno me mal pogreje ker mi ni jasno zakaj so menjal samo jermen :roll:

Ehhh... live and learn :)
Odgovori