A se zajebavate s taksnimi izjavami? Recte, da se. A se je kdo vprasal kaksen je oprijem v taksnih primerih, a veste kako deluje ABS ? Ce v omenjenem primeru zaviras, se samo zmanjsa moc zavornega ucinka na kolesu, ki zdrsava do te mere, da je avto se vedno vodljiv in dokler ni oprijem max, pac avto porabi daljso pot, da se ustavi. Brez ABS bi se vecina oddrsala naravnost.Stupo napisal/-a:Ta ABS ima kdaj ene cudne fore, tudi ce zaviras pri naprimer 70km/h tocno takrat, ko je eno kolo na zeleznem jasku se se nekaj metrov peljes naprej in ti pedalo tolce nazaj, potem pa sele zagrabi. Sem probal s 3 razlicnimi avti, pa je povsod enako. V kaksnem primeru je res bolje da ga nebi imel.
Clio RS ...zgodnji božiček str. 6
Pancho napisal/-a:A se zajebavate s taksnimi izjavami? Recte, da se. A se je kdo vprasal kaksen je oprijem v taksnih primerih, a veste kako deluje ABS ? Ce v omenjenem primeru zaviras, se samo zmanjsa moc zavornega ucinka na kolesu, ki zdrsava do te mere, da je avto se vedno vodljiv in dokler ni oprijem max, pac avto porabi daljso pot, da se ustavi. Brez ABS bi se vecina oddrsala naravnost.Stupo napisal/-a:Ta ABS ima kdaj ene cudne fore, tudi ce zaviras pri naprimer 70km/h tocno takrat, ko je eno kolo na zeleznem jasku se se nekaj metrov peljes naprej in ti pedalo tolce nazaj, potem pa sele zagrabi. Sem probal s 3 razlicnimi avti, pa je povsod enako. V kaksnem primeru je res bolje da ga nebi imel.
On ti je samo hotu povedat da abs drzi se tist cas ko mu nebi bilo treba...se pravi par metrov po jasku (odvisno od hitrosti). Jest mam podobne izkusnje s tem modelom cliota. Zdej pri 106ki je cist drugac, ce recimo zapeljem na jasek in kolo blokira, preneha blokirat takoj ko pride v stik z asfaltom sploh ce mal popustim bremzo...z abs-om ni bilo tako, je kljub temu da sem popustil ali pritisnil se mocneje, se vedno drzal.Pancho napisal/-a:A se zajebavate s taksnimi izjavami? Recte, da se. A se je kdo vprasal kaksen je oprijem v taksnih primerih, a veste kako deluje ABS ? Ce v omenjenem primeru zaviras, se samo zmanjsa moc zavornega ucinka na kolesu, ki zdrsava do te mere, da je avto se vedno vodljiv in dokler ni oprijem max, pac avto porabi daljso pot, da se ustavi. Brez ABS bi se vecina oddrsala naravnost.Stupo napisal/-a:Ta ABS ima kdaj ene cudne fore, tudi ce zaviras pri naprimer 70km/h tocno takrat, ko je eno kolo na zeleznem jasku se se nekaj metrov peljes naprej in ti pedalo tolce nazaj, potem pa sele zagrabi. Sem probal s 3 razlicnimi avti, pa je povsod enako. V kaksnem primeru je res bolje da ga nebi imel.
Je pa res da ce bi bil ovinek, bi zarad abs-a vozilo se zmer drzalo smer (odvisno tud od tega kolk je mastno), brez abs-a pa bi se odpeljal samo naravnost.
Enigma motorsport
Dej gas k vidis da ni vec nevarnosti
Meni k je astra od mame karavan, brez absja, zdrsnla k sm zaviru u sili je sla samo naravnost v ovinku pa sm se usral pa gas pohodu in niti ustavu se nism pr nesreci k sm biu presran tiknit zlajfe.
Mi pa gre na kurz k enim recimo cipne olje k jim motor zdriska in samo skomignejo namesto poklicat cestno da posuje packarijo. Drgac pa se dobro da si sel pocasi...
Mi pa gre na kurz k enim recimo cipne olje k jim motor zdriska in samo skomignejo namesto poklicat cestno da posuje packarijo. Drgac pa se dobro da si sel pocasi...
Clio l.99 1.2 60KM
No, 30km/h na uro po parkiriscu ni glih pocasi, vsaj men se ne zdiIgla napisal/-a:...Drgac pa se dobro da si sel pocasi...
Glede abs-a je pa tko, ce res obvladas avto in ves kaj delas ter imas izkusnje s tem, pol te bolj ovira kot ti pomaga. Samo tak voznik je mogoce vsak stoti, ali pa se ne. Ce pa nisi pripravljen, te lahko pa fajn resi, sploh ce ne gres naravnost in pri visjih hitrostih. Jaz ga na sreco se ne pogresam, sem ze dvakrat lepo resil situacijo, v kateri dvomim da bi abs kaj pomagal
Veliko srece pri iskanju delov in potrpljenja pri popravilu
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Najbrz res... torej bo treba nabavt se nove gume heheh5 GTT napisal/-a:Ce mene prasas je bla cesta tolko mastna, da ni bilo oprijema oz. selo slab.., in ti tega enostavno nisi pricakoval! Ne pa da so odpovedale zavore![]()
Drugace pa avto bo zrihtan cez kak mesec in pol
Btw: a kdo kaj ve oz. je ze nabavil/ima tele luci od siluxa, link: --KLIK--
kaksna je kaj kvaliteta napram originalnim?
U 3PM!!! Zamenjam amortizerje, se grem mal zapeljat (ves srečen) pol pa itak prečekiram avto od strehe do tal:
Tole je napenjalec jermena... oz kolešček na napenjalcu, kokr lahko vidite je malo načet cca do tretjine po širini.

Zdej nimam pojma od kje je to ratal, al kakšen kamenček vmes prišel, ali je bil mogoče pri menjavi jermenov mehanik neroden (pred dobrim letom)...
A kdo mogoče ve če se da nabavit samo napenjalec in koliko stane, oz. vrjetno bo treba menjat kar komplet z jermenom vred? Koliko€?
K**c pa take praznike, zdej se še peljat ne upam več
Upam da vi kaj bolj uživate v pirhih, lp
edit: se opravičujem za (pre)veliko sliko
Tole je napenjalec jermena... oz kolešček na napenjalcu, kokr lahko vidite je malo načet cca do tretjine po širini.

Zdej nimam pojma od kje je to ratal, al kakšen kamenček vmes prišel, ali je bil mogoče pri menjavi jermenov mehanik neroden (pred dobrim letom)...
A kdo mogoče ve če se da nabavit samo napenjalec in koliko stane, oz. vrjetno bo treba menjat kar komplet z jermenom vred? Koliko€?
K**c pa take praznike, zdej se še peljat ne upam več
Upam da vi kaj bolj uživate v pirhih, lp
edit: se opravičujem za (pre)veliko sliko
Ne, nič ni cvililo, nobenih čudnih zvokov sploh, pač ko sem pregledval po mašini sem opazil.
Seveda bom menjal ASAP, samo upam da bo še zdržal enih 50km da pridem do doma (sem pri punci trenutno)... razen če mi nekak uspe drug prevoz si zrihtat, ker me je res strah sploh zalaufat mašino zdej
In glih zdaj ko so prazniki.... ziher bom moral še na napenjalec čakat kakšnih 10 dni da pride iz Francije, ker kakršno mam jest srečo ga itak nimajo na zalogi
Seveda bom menjal ASAP, samo upam da bo še zdržal enih 50km da pridem do doma (sem pri punci trenutno)... razen če mi nekak uspe drug prevoz si zrihtat, ker me je res strah sploh zalaufat mašino zdej
In glih zdaj ko so prazniki.... ziher bom moral še na napenjalec čakat kakšnih 10 dni da pride iz Francije, ker kakršno mam jest srečo ga itak nimajo na zalogi
O podobni zadevi mi je cimer pravil na svojem 1.2 pred cca 3mi leti
Drgač pa imaš zelo zelo lušten stroj
Drgač pa imaš zelo zelo lušten stroj
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Sem malo pobrskal po starih računih, in opazil da so mi pri menjavi jermenov menjali: zobati jermen komplet z šponarji in vsem, mikro pa samo jermen torej brez tega šponarja ki je šel po gobe... ne vem zakaj nisem tega opazil že takrat
A kdo ve če je stalna praksa da ti pri tavelikem servisu menjajo samo mikro jermen brez napenjalca?
Saj vem, da je zdaj itak prepozno da se kaj piz**m (več kot leto je že mimo), verjetno sem lahko sam srečen da sem opazil dost hitro in da bo strošek samo menjava šponarja, ne pa komplet mašine. Ampak vseeno me mal pogreje ker mi ni jasno zakaj so menjal samo jermen
Ehhh... live and learn
A kdo ve če je stalna praksa da ti pri tavelikem servisu menjajo samo mikro jermen brez napenjalca?
Saj vem, da je zdaj itak prepozno da se kaj piz**m (več kot leto je že mimo), verjetno sem lahko sam srečen da sem opazil dost hitro in da bo strošek samo menjava šponarja, ne pa komplet mašine. Ampak vseeno me mal pogreje ker mi ni jasno zakaj so menjal samo jermen
Ehhh... live and learn