servis na 120 000 km Clio 1.5 dCI

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Mirjam

Odgovor Napisal/-a Mirjam »

Dr_S napisal/-a:Garancijo imaš eno leto na delo in nadomestne dele

Če kupiš dele v trgovini imaš na te dele ( z računom) tudi eno leto garancije.

Če ti vtrga zobati jermen in si servis delal na pooblaščenem servisu, ti bodo zamenjali tisto kar se je strgalo ( torej zobati jermen)

Da si zaradi strgane jermena moral zamenjati še vse ventile, dihtungo na glavi, olje ... tega ti servis ne bo kril.
Čaki, samo malo! Itak, da če ti odtrga jermen katerega si menjal na pooblaščenem servisu in seveda da je original material tudi prodal ta servis, ti škodo, ki je nastala zaradi tega, krije garancija.

Sicer pa dajejo tudi trgovine 1 leto garancije, samo če do česa pride, je največkrat "kriv" tisti ki je vgrajeval material, pa se potem lahko slikaš, da dokažeš kdo oz.kaj je krivo. Razen če si tečen ko "madona", pa da mal bolj na oštro nastopiš, morda kaj rata. Ne bom rekla, da je vsepovsod tako, poznam pa kako delajo okoli nas to.
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Pozdravljeni!

Da si malo sposodim temo.

Gre za Clio II ph2 dCi 60kW (82KM), 70k km prevoženih, starost 5 let in 4 mesece, redno vzdrževan in lepo vožen.

Zanima me ali se mi mudi z velikim servisom ali z vsakim dnem tvegam več?

Trenutno je malo finačna kriza :)

Mnenje?

Hvala
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

jaz sem pred 1 tednom delav velik srevis na cliotu 1.5dci, pa me je materjal (zobati jermen, mikro jermen, španar zobatega jermena, španar mikro jermena, vodna pumpa) stalo 147€ z 40% rabatom, drugače pride to okoli 240€.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
dark

Odgovor Napisal/-a dark »

žan napisal/-a:jaz sem pred 1 tednom delav velik srevis na cliotu 1.5dci, pa me je materjal (zobati jermen, mikro jermen, španar zobatega jermena, španar mikro jermena, vodna pumpa) stalo 147€ z 40% rabatom, drugače pride to okoli 240€.

Malo pozno vprašam, ampak vseeno me zanima, kje si dobil materijal za takšen denar :?: Kupujem namreč komplet garnituro (Clio 1.5dci) za veliki servis in me zanima kje bi jo dobil najceneje :?:
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

dark napisal/-a:
žan napisal/-a:jaz sem pred 1 tednom delav velik srevis na cliotu 1.5dci, pa me je materjal (zobati jermen, mikro jermen, španar zobatega jermena, španar mikro jermena, vodna pumpa) stalo 147€ z 40% rabatom, drugače pride to okoli 240€.

Malo pozno vprašam, ampak vseeno me zanima, kje si dobil materijal za takšen denar :?: Kupujem namreč komplet garnituro (Clio 1.5dci) za veliki servis in me zanima kje bi jo dobil najceneje :?:
jaz sem dele kupil v motomat-u :wink:
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

V Anetu imajo pa take cene (dci82):

-zobati jermen 48eur (gates)
-mikro jermen 14eur (gates)
-napenjalec jermena 49eur
-olje ELF 5W40 5L 66eur
-zračni filter 8eur
-filter olja 4,5eur
-vodna črpalka 40eur
-mikrofilter kabine 8eur
-čistilec goriva 25eur

Tako da pride komplet za glavni servis dobrih 260€ (na to ceno dajo še nekaj popusta), tako da je bilo vse skupaj nekaj malega čez 200€.
Slika
Uporabniški avatar
dark

Odgovor Napisal/-a dark »

Hvala za odgovor žan :) Bom še pa sam malo preveril po netu, da vidim kje bo najceneje :wink:
Odgovori