My new Clio III RS CUP

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Super napisano... no, zame je moje Cup podvoje ravno prav trdo in glede na to da imam avto za "daily drive" bom pomoje kar ostal pri temu.

Upam, da bom "izubljeni" čas od podvozja nadoknadil z slick gumami... ;)

...kar nadaljuj z bombončki :) Nisi še fertik :P
Slika
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Lepa predstavitev, lep avto in dober izpuh :).
Za podvozje bom pa tako rekel.Ta KW varjanta 3 je enostavno pre-mali preskok glede na cup podvozje.In nekdo je napisal, da je to dirkalno podvozje?ufff to je daleč od dirkalnega podvozja.

Čas, ki si ga napisal predvidevam, da je bil narejen na federalkah? Če je bil, ti garantiram, da se temu času približaš na 2-3 desetinke z originalnim cup podvozjem. Pa zdaj ne zagovarjam cup podvozja in lepo, da rihtaš avto z entuziazmom, ampak bi mogoče bilo AST-jevo podvozje boljša izbira (je že mono-tube ) al pa vsaj clubsport pa bi bila razlika že precej večja.

Drugače pa res lep avto.Želim ti obilu užitka pri modificiranju in vožnji!
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

eden lepših Clio 3 RS-ov. barva je fenomenalna in ta kombinacija s karbon folijo izgleda zelo posrečeno.
in res je, lepa predstavitev.
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
Damchy
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a Damchy »

hmmmm da bi biu novinar mi še res ni padlo na pamet...ok...si zapišem pa mi nogoče kdaj prav pride tale ideja...edino če je bila to ponudba za službo:):))

Duli....komot te zapeljem...Lahko že sedaj v soboto ko se vidimo na meetu,pa se bova šla zapeljat...

Kar se pa Federalk tiče...kot sem že omenil so gume super glede na ceno in glede na to kaj nudijo...je pa res da v mokrih in deževnih razmerah moraš vedet da voziš Semi slick pnevmatiko in da ni glih najbolj optimalen oprijem tako kot bi moral biti...in če še šteješ to da imaš 200 konjev...kajhitro lahko pristaneš v kakšnem grabnu kar pa si nobeden od nas ne želi...
kot sem rekel se gume na dirkališču obnesejo super. Na cesti pravtako,je pa predpogoj da se jih dodobra segreje.ko je guma ogreta je oprijem bistveno boljši,kar se konkretno čuti tudi na samem handlingu...

SOKOL verjamem da imaš prav...
Kot sem že napisal avto uporabljam tudi za vsakdanjo vožnjo in v neke skrajnosti nisem imel namena it...že sedaj je avto konkretno trd in glede na naše kolovezne poti alias ceste in avtoceste mislim da tole zadovolji moje potrebe po podvozju.... pa tudi nekih velikih rekordov nimam namena rušit in tudi dirkanje kot samo bo ostalo le kot hobi...zato se mi neko veliko vlaganje (čeprav če smo iskreno je že to bil velik vložek) enostavno ne zdi smiselno za 5-7 track dayev kolikor jih bom mogoče letno obiskal...
Verjamem da je AST vrhunska zadeva in temu primerna je verjetno tudi cena.
Kot se pa najbrž spomneš sva se zadnjič pogovarjala po telefonu in ko se odločim spomladi za"tisto" se slišiva in priletim v tvoj konec da urediva zadevo.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

"tisto" se fajn sliš...:) jst se tudi odločam :P
Slika
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

A ti si tisti :) no OK zdaj vem

Ko se odločiš, pokliči pa naredimo.
Smo ravno za božič naredili en clio RS200 z akrapovičem.

Res je, AST je malekost dražji, cca 200 EUR.Glede trdote, pa bi bil mogoče presenečen!

@CrOOk
Če se odločiš, ti z veseljem pomagam!
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
Damchy

Saj veš kako je Sokol...če bi bil vedež nebi bil revež...za 200 evrov bi mogoče premislil...ampak ok...smo zadovoljni...

se definitivno slišiva ko se odločim za zadevo....sej praktično sem že odločen...samo čakam lepše dni po 15.3...:)
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

No kot prvo lepo da si se odločil predstaviti avto na RKS forumu :wink:

Avto je res lep, lepo ga predeluješ in to mi je zelo vseč da gre v pravo smer.

Sam bi se odločil da bi imel na pisti UL platišča, za vsak dan so pa original čist hude .

Se vidimo na kakem srečanju če ne pa na Grobniku :wink:

Damchy napisal/-a:se definitivno slišiva ko se odločim za zadevo....sej praktično sem že odločen...samo čakam lepše dni po 15.3...:)
Mislim da bo doktor Sokol imel pa petnejstem kr nekaj pacientov :D :lol: jaz že eno leto odlašam tokrat gre pa zares :oops: :D
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
Damchy

Hvala za komentarje in konstruktivne kritike...tako pozitivne kot tudi negativne..

Sicer sem malo dolgo rabil da sem se prijavil tukaj gor ampak vseeno...tukaj sem...to je glavno...Zahvala gre pa SKOPUŠNIKU-klubskemu fotografu,ki me je večkrat tedensko opomnil,da bi lahko to storil...in evo...here I am:)

No pa lets go naprej...
še se je nekaj delalo na avtomobilu preden je začel z zimskim spanjem in preden je padel v objem tople garaže.

Glede na to da smo v dobi moderne tehnologije in ker mormo tudi mi s časom naprej,sem se odločil,da vse lučke ki karkoli osvetljujejo v avtomobilu zamenjam z belimi LED žarnicami,ki kot prvo osvetljujejo mnogo boljše kot navadne rumene,kot drugo je pa bela svetloba neprimerno boljša,lepša in prijaznejša do oči.

Najprej 3 stropne žarnice ki osvetljujejo kabino:

Slika

Lučka ki osvetljuje del pod vrati na vratni tapeti:

Slika

Kako sploh zadeva sveti:

Slika

Pozicijske luči pravtako LED varianta:

Slika

In ker si občasno zaželim malo romantike...in ker pač punce padajo na to...sem pravtako osvetlil zadevo pod nogami pri vozniku in sovozniku...
SARKAZEM OFF:
na vsaki strani sem montiral 24 LEDic ki so spojene v linijo in proizvajajo pravtako belo svetlobo.zadevo sem vezal na stropno lučko.torej zadeva deluje na principu ko se vrata odprejo se prižgejo tudi lučke pod nogami.Ko se zaprejo,ugasnejo tudi one.Lahko se jih pa tudi regulira ON/OFF s stikalom na stropni lučki:

Slika

Nekako takole zgleda ko je zadeva v delovanju:

Slika

Sem pa konkretno skril zadevo čimbolj odspodaj tako da se LEDic kot samih sploh ne vidi...tudi če se orng počepneš je zadeva nevidna...

Glede na moje udejstvovanje na Grobniku sem nalepil tudi eno takšno nalepko ki sem jo malo še predelal da izgleda čimbolj diskretno...Tisti "tapravi" vemo o čem se gre...marsikdo pa vpraša kaj zavraga to predstavlja in ali sem mogoče poškodoval nalepko z WAPom:)

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

marsikdo pa vpraša kaj zavraga to predstavlja in ali sem mogoèe poškodoval nalepko z WAPom:)
glista je, ne?

še napis daj zraven, da bo imela glista tudi ime
bo lepše, pa en pomen bo imelo, ker zdaj ga ima bolj malo....in tudi vsebine je premalo

če ti je všeč minimalizem lahko pa smo ciljno črto gor nalepiš, ali pa prvi ovinek, da bo še manj folka vedelo za kaj se gre, tisti pravi bodo pa že vedeli kaj to je :lol:

jaz razmišljam da bi si dal obris ljubljanaske obvoznice gor, ker še nisem bil na nobenem pravem dirkališču, pa napis LjubljanaRing
se sploh ne sliši slabo 8)

pa se normalno ugašajo te stropne ledice, ali je čas kaj drugačen
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
ToomY
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a ToomY »

Same pohvale glede RS-a :P res ga lepo rihtaš..se vidi da ti je v veliko veselje :wink:

EDIT: kje si kupil led trakove pa kako si zvezal?
Zadnjič spremenil ToomY, dne 09 Jan 2012, 17:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Damchy

Shusuglao napisal/-a:
marsikdo pa vpraša kaj zavraga to predstavlja in ali sem mogoče poškodoval nalepko z WAPom:)
glista je, ne?

še napis daj zraven, da bo imela glista tudi ime
bo lepše, pa en pomen bo imelo, ker zdaj ga ima bolj malo....in tudi vsebine je premalo

če ti je všeč minimalizem lahko pa smo ciljno črto gor nalepiš, ali pa prvi ovinek, da bo še manj folka vedelo za kaj se gre, tisti pravi bodo pa že vedeli kaj to je :lol:

jaz razmišljam da bi si dal obris ljubljanaske obvoznice gor, ker še nisem bil na nobenem pravem dirkališču, pa napis LjubljanaRing
se sploh ne sliši slabo 8)

pa se normalno ugašajo te stropne ledice, ali je čas kaj drugačen
hahahahhahaha Ljubljana ring...ta ti je dobra...:=) sounds good
drgač je pa biu napis Grobnik track day. info...ampak nevem....sem tisto malo obrezal stran ker je preveč informacij...pa še taplavi pol takoj razmišljajo drugače ko vidijo...:):)

LEDice se pa ugašajo čisto normalno. ko pač vrata zapreš se po cca 3 sekundah začne svetloba pojenjat in nato ugasne...
Uporabniški avatar
Damchy

ToomY napisal/-a:Same pohvale glede RS-a :P res ga lepo rihtaš..se vidi da ti je v veliko veselje :wink:

EDIT: kje si kupil led trakove pa kako si zvezal?
heheheh hvala...Ja res je užitek...Pač avto je bil kupljen z namenom,da riše nasmehe na obraz in to kar mi nudi mu v največji meri nudim nazaj. Že res da je "le" en kup pleha in žice ampak nekaterim nam avto ne pomeni zgolj zadevo od A do B ampak tisto nekaj več..in mislim da nas je takšnih veliko tukaj na forumu in tudi lastnikov dotičnih in podobnih modelov.Zato mi ga ni težko včasih tudi 3x na teden oprat če je potreba(kljub temu da sem že 3 leta na berglah) in to ročno obvezno doma s karseda vrhunskimi šamponi in dodatki...da ne govorim da me kakršnakoli smet na predpražniku prekleto moti in jo dokaj hitro tudi eliminiram:) že veliko narediš če vsak dan samo streseš predpražnike ven.....
Glede na napisano je najbrž jasno da v tej "naši" dolini slovim kot oseba ki ima avto vedno "urejen"...Znajo povedat ljudje da bom počasi že brez laka ostal če bo šlo tako naprej....
In ne...to ni samohvala in samozavest serijsko...tako pač je...
Avto ni moj gospodar,kupil sem ga jaz in ne on mene...Sem pa rad urejen,rad se vozim v čistem in urejenem in takšen pač sem...Take it or leave it:):)

LEDice sem pa kupil pri lokalnem prodajalcu (podjetje TRAMAS) ki je zelo flexibilno za vsakršne želje in potrebe.

LED trakove pa sem naročil iz EBAY-a...vezal sem na glavno stropno lučko normalno plus na + in minus na -.... stropna lučka ima gor tisto "vezje" in iz tam sem izhajal...najdu plus in minus..Na kable pricinal "čeveljčke" in priklopil... Plug and Play vglavnem:)
Uporabniški avatar
ToomY
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a ToomY »

To si zelo lepo opisal heh :wink:
Pač nekateri ljudje imajo druge hobije v življenju nekateri smo pa pač "petrolheadi" in damo veliko pozornost pločevini in se čisto pridružujem zgoraj napisanem da sem tudi sam tak vendar ne v tolikšni meri :lol: ..poznam pa nekoga ki te pomoje prekaša.. tud zračnike ventilacije z ušesno palčko puca in ni ga dneva ko bi bil avto umazan :lol:

drugače pa vem ja kje je tramas zraven bencinske... včasih sem tja topla akumulatorje vozil :wink:
jaz bom svoje naročil pri (nevem če je oglaševanje dovoljeno) supr streli
a kej veš kok majo svetilnosti trakovi? :wink:
Uporabniški avatar
Damchy

joj nebi vedel o sami svetilnosti..res ne...
Upam da je vse ok...tisto ni bilo mišljeno kot reklama...Lahko pa zbrišem če bo potreba:)
in ja...tudi meni vatirane ušesne palčke niso tuje :):) občasno seveda..:)
Odgovori