Vgradnja samozatemnitvenega ogledala

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
maniacx65

Odgovor Napisal/-a maniacx65 »

Je možno montirati tole samozatemnitveno ogledalo v megana (letnik 04), ki ima samo navadno ogledalo, niti dežnega senzorja? Za tiste kable, se pravi +12V pa ozemljitev bi že od kje drugje potegnil, zanima me samo. če bi lahko fizično spravil ogledalo na šipo?
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Če je ogledal samolepilno, paše povsod. Potrebuje samo napajanje in je to to. :wink:
Slika
Uporabniški avatar
FRS1800

Odgovor Napisal/-a FRS1800 »

Ogledalo paše sigurno, moras dobit plastike, in pa zrihtat napeljavo.

Naceloma lahko das samo ogledalo brez plastik samo nebo vredu zgledalo.
Odlimat ne rabis nič, se stakne!
Uporabniški avatar
DonLuigi

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Ogledalo je sestavljeno iz štirih kosov:
- ogledalo
- kovinski nosilec z bunko
- sedež nosilca prilepljen na steklo
- plastika iz dveh kosov, ki pokriva nosilec in sedež

Razlika med kovinskim nosilcem LCD in navadnega ogledala je v bunki - LCD ima skozi bunko luknjo za kable. Sicer sta pa identična, tako da oba pašeta v isti sedež in plastiko.

Če bo kdo kupoval rabljeno ogledalo, mora obvezno biti zraven kovinski nosilec.

Navadno ogledalo zgleda takole:
Slika

Slika

Plastika:
Slika

lp,
Luka
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

djordjevic napisal/-a:Vzel narazen plastiko z ogledala in našel notri tudi siv konektor. Videti je takole. Verjetno bo to to.

Slika

mi lahko poveš katero opremo imaš v meganu? ker na mojem gt-line ni bilo tega kabla pa sem moral drugače rešit. sem upal da bo pa ni bil tam. čudno.pa ma vso opremo razen kakega stekla panoramskega pa nima prostoročne kartice.

menjaš pa tako d ata cel kovinski nosilec od ogledala porineš gor proti strehi, je na klik na on manjši kos ki je zalepljen na šipo. samo nežem bodi pa je.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

A je zdej kdo že preveru ceno tega ogledala? Ker če je res 30-40e bi ga še jst mogoče zamenjal.
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Če boste rabljeno kupovali obstaja možnost, da ne bo delalalo po tolkih letih uporabe, namreč Renault ni znal naerditi trajno vezje oziroma je to izdeloval podizvajalec ki pač ni znal narediti dobre lote in so loti skozi leta postali hladni.

Obstaja tema o tem ogledalu za Laguno II, kjer je en uporabnik slikovno prikazal kako usposobiti nazaj rabljeno samozatemnitveno ogledalo, da bo spet delovalo. Lote je potrebno ponovno zalotati previdno, da se ne zažge plošča in zadeva spet dela leta in leta.

Previdno z nakupom.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

@UrosJ: Francoski dynamique confort, če ti to kaj pove. :) Pa hvala za nasvet za demontažo.
Indeed.
maniacx65

Odgovor Napisal/-a maniacx65 »

Se pravi vse kar naredim je, da dam tole navadno ogledalo dol, ki je zdaj na šipi. Pa potem kupim samozatemnitveno ogledalo s tistim nosilcem z bunko in plastiko in je to to, ter samo zamenjam? Pa se seveda elektriko od nekod potegnat... Mora bit potem to na svoji varovalki (kaksna amperaza) ali lahko npr. od stropne lučke potegnem/doštukam kabel ali vžigalnika ali kaj podobnega?
Uporabniški avatar
djordjevic

Evo, ogledalo montirano, povezano in sprobano - v naravi se še ni preveč obnesel, ker kot zanalašač, ni hotel nihče voziti dovolj blizu, sem pa poskusil doma v garaži - prekril sprednjo lečo in vklopil lučko na stropu, pa se je lepo začel temniti. Skratka dela. Tudi samo ogledalo je precej bolj fensi, bolj masivno in daje boljši občutek. Kako se bo stvar obnesla na dolgi rok, pa bom tudi poročal. :)
Indeed.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

A če posvetiš z lučko noter, se opazno zatemni?
Ker imam jaz občutek, da mi ne deluje, vsaj kakšne razlike ne opazim.
Slika
Uporabniški avatar
djordjevic

Ma, meni se med vožnjo tudi ni zdelo, da bi bila kaka razlika, razen tega, da je že v štartu malo bolj toniran od navadnega. Očitno ni tako zelo občutljiv, da bi se zatemnil za vsako figo - daj prst pred sprednji senzor, pa vklopi stropno lučko, pa bi se moral v hipu začeti temniti. Tako sem vsaj jaz preveril, ali dela.
Indeed.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

koliko sem jaz srpemljal to samozatemnitveno ogledalo je super.
se kr potemni ce se kdo pribliza od zadaj
zatemni se ze ce se vozilo od zadaj priblzuje,se pravi ni nujno da mije cisto za ritjo
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

djordjevic napisal/-a:Ma, meni se med vožnjo tudi ni zdelo, da bi bila kaka razlika, razen tega, da je že v štartu malo bolj toniran od navadnega. Očitno ni tako zelo občutljiv, da bi se zatemnil za vsako figo - daj prst pred sprednji senzor, pa vklopi stropno lučko, pa bi se moral v hipu začeti temniti. Tako sem vsaj jaz preveril, ali dela.
Tega glih ne razumem dobro.Če pokriješ senzor in prižgeš stropno lučko se ti zatemni ogledalo - potem ti nimaš vklopljenega ogledala dokler ne prižgeš stropne lučke?Pa si preveril, da je na tistem kontaktu stalna napetost?
Uporabniški avatar
djordjevic

Ne, ne. Misunderstanding. Stropna lučka je očitno tako močan vir svetlobe, da se foto-celica instantno sproži, prekrita celica spredaj pa ogledalo pretenta, da je zunaj mrak. :wink:
Indeed.
Odgovori