TURBINA CRKNILA(LAGUNA 1.9 DCI)
-
etore
pri turbini je kolkr vem ful vazno da je dovolj segreta ko zacnes dirkat in da jo pred tem ko bos ugasil motor postopoma ohladis. pa olje menjuj tako kot je predpisano in cim boljso kvaliteteto stavi not. turbino se pa vidi ali je v dobrem stanju tako da primes za os rotorcka(kompresorja) in pocingas gor pa dol. nebi smela imeti veliko lufta. oz kaksen mm 1-2mm.
Tako je zdaj z novo turbino! avto bolj potegne ampak ko pa avto ugasenm pa se mi zdi da cujem kako se turbina malo leti(to samo takrat ko ga vest teram)! Samo avto se pa se mi zdi da ima vedno nek prizvok plastike pa nevem kaj je to mehanik mi je reko da baje ruzi tam nekje pri motorcu(nevem kak se rece) od klime ampak to ne vedno. Tak da ce ves za kaksnega mehanika ki bi mi znal povedat za kaj gre mi reci.
Ok hvala dijo!
Ok hvala dijo!
mazi20,
zdaj ko je ze nekaj casa mimo me zanima kako je s tvojo turbino, vse v redu, jaz se tudi zanimam za nakup pri istemu za isto ceno?
meni se ni crknila se jo pa kr slisi, ampka ne cvili kovinsko, samo piska , se pa toako slisi ze vsaj 30000 km , zdaj jih imam 100000 km , mehanik mi je rekel da bi bilo dobro jo kmalu zamenjat. pa sej sam ne vem ce bi, olja mi ne kuri.
hvala in lp.
zdaj ko je ze nekaj casa mimo me zanima kako je s tvojo turbino, vse v redu, jaz se tudi zanimam za nakup pri istemu za isto ceno?
meni se ni crknila se jo pa kr slisi, ampka ne cvili kovinsko, samo piska , se pa toako slisi ze vsaj 30000 km , zdaj jih imam 100000 km , mehanik mi je rekel da bi bilo dobro jo kmalu zamenjat. pa sej sam ne vem ce bi, olja mi ne kuri.
hvala in lp.
... turbo mora piskat! Ampak to da jo menjas prej kot crkne? Po moje je najbolse da mehanika menjas ne turbota! Ce ti bo turbo crkno, pa ci ti bo obrate nabilo samo pazi da bos avto pravi cas ugasnil (meni ni slo drugace kot da sn ga v 5 dal pa sklopko spusto - gumb za start/stop sploh ni reagiral - tudi kartica ne)sligi napisal/-a:mazi20,
hvala in lp.