clio III-razocarana

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Sploh pa mi ni jasno, zakaj se branijo popravila. Kot da bodo oni placali?!? Halo? Ce je garancija, potem bo to odpisal Renault, ne pa lokalna avto hisa. Po drugi strani pa bi lahko tisti prvi teden zahtevala nov avto, ali pa vrnitev kupnine, saj ti morajo v 8 dneh brez piska vrniti denar, ce stvar ne deluje. Osebno, ce bi me stvar motila, ne bi cakal do konca garancije, vem da na ta nacin pridobis novo stvar, ki bo dolgo trajala se po pretecenem roku.... Prav mozno p je, da bos sedaj menjala ta nesrecni drog (ali pa navijalec kabla, ali pa karkoli), pa bo ta se v garancijskem roku se enkrat odpovedal.... Na servisu pa jih le stisni...pripravi si telefonsko stevilko inspektoriata, pa jih kar na licu mesta poklici, ce se ne bodo obnasali pravilno. Konec koncev se pri varstvu potrosnikov lahko pozanimas, kaksne pravice ti gredo, saj si napako prijavila v 8 dneh....(upam).
xena

Odgovor Napisal/-a xena »

Samojed napisal/-a:xena, naceloma ne popusti in jih kar lepo stisni, sploh zdaj, ko si ze zacela. Je pa tako - stvar, ki ti ropota, je verjetno navijalec kabla za airbag v volanu. Meni je ropotal na twingotu, ampak ker je garancija 2 leti, sem pustil pri miru in postajal je vedno tisji. To, da ga lahko menjajo samo 1x je bulshit. Hocem reci da pa lahko malo pocakas, ker tudi po drugi strani gledano - stvari se obrabljajo. Obrabljaj jo leto in pol, potem pa na stroske garancije menjas. Pa imas tudi na delo itd spet leto garancije ker ti navijalci vcasih tudi crknejo. Tako nekako bi bil moj nasvet, ampak z odnosom servisev se pa strinjam. Ne strinjam pa se, da jih je treba 70% zapret. Jaz bi rekel da 85% :lol: !
vprasanje: kaj je razlog da pride do tega "ropota"? Ali se tebi zdi logicno, da se to slisi ze pri novem avtu?

Hvala
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tocno ne vem, bi vedel ce bi kdaj razdr zadevo, ampak nisem hotel zaradi airbaga. Predvidevam da ali kaksna vzmet ali pa kabel kam drgne. Lahko samo groba plastika, ki se scasoma obrabi.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

No to isto se je meni zacelo dogajat v zimskem casu na 04modelu cliota... :D zdej je OK, upam da tako tut ostane, ko sm bil pa na servisu so pa sam skomigal z glavo da ne vejo.
Uporabniški avatar
F1.9

Odgovor Napisal/-a F1.9 »

Se strinjam, da je treba vcino servisov Renault zapret. ce ne bi imeli popravil v garanciji bi to tako in tako res bilo ze opravljeno...
Sam nisem Nikoli avta peljal pooblascenemu in ga tudi ne bom... Enkrat sem pravzaprav sel na tester, ker moj mehanik ima samo nek univerzalni instrument, pa je rekel, naj grem njegovo diagnozo se potrditi na "uradni" tester, potem pa mi bo zamenjal del...
Ko sem prisel na servis, sem ponizno prosil, ce opravijo storitev, ki jo imajo v ceniku ( priklop na tester).... Mehanik mi je nato najprej 5 minut pral usesa, kot da sem samrkavec, ces zakaj avta se nikoli nisem peljal na pooblasceni servis in da je gotovo to krivo, da mi avto vcasih cuka...

Ko sem mu vljudno pojasnil, da sem prisel po storitev, ki jo imajo napisano na ceniku in ne razlagat, kje jaz menjam olje, je cisto popenil... Lepo sem se mu zahvalil in odsel.... En razlog vec, da zaupam svojemu osebnemu mehaniku, ceprav nima uradne znacke Renaulta...No, moj mehanik mi je potem zamenjal ventil na crpalki za gorivo, kot mi je tu na forumu ze pravilno podal diagnozo Mare72.... na uradnem servisu pa so razlog za cukanje nasli v tem da mi zobatega jermena ni znal menjati moj mehanik in da ni prav nastavil predvziga...... brezplodno bi jim bilo pojasnevati, da mi je jermen in napenjalec menjal 60.000 km preden mi je avto zacel cukati....

In prav zato tudi nikoli ne bom kupil novega avta, ker potem moras hoditi po stempel k uradnim servisom...

Seveda so tudi izjeme, to verjamem. Ampak dolocen servis na Stajerskem ( med Mb in Ce ) gotovo ni med njimi. najprej bodo morali svoje osebje3 nauciti olike komuniciranja. ...

In kaj sem hotel povedati? ce si kupila nov avto, jih prijavi inspektorju ( trznemu). Za svoje "gotove pare" si zasluzis brezhiben avto!

Najdi odvetnika in jim posljita uradni dopis: zahtevajta odpravo napake v najkrajsem moznem casu ali pa vracilo denarja zaradi skrite napake...
vsak zna z avtom divjat.
Voziti po pameti pa le pameten ?®lovek.
PiLLLe

Odgovor Napisal/-a PiLLLe »

Kasko zavarvat proti vandalizmu, pred servis parkerat pa zazgat njega in se vse ostalo kar bo tm :D pa naj se jebejo pol :D ti bos dobila svoje nazaj servis pa naj placa za ostale :D
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Pak kake mas ej :smt035
PiLLLe

Odgovor Napisal/-a PiLLLe »

Da nepozabm :D v blizino ognja postavt znak HONDA ROX da nau sumljiv :mrgreen:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

PiLLLe napisal/-a:Da nepozabm :D v blizino ognja postavt znak HONDA ROX da nau sumljiv :mrgreen:
:smt009 :smt043 :smt009
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

zdaj pa zadosti spama!! :n00b:

Nadaljne spame brisem!!
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Bojci, prav mas!

@ Xena: si mogoce ze kaj uredila? Renaultovci so se kej oglasili?
xena

Odgovor Napisal/-a xena »

drhouse napisal/-a:Bojci, prav mas!

@ Xena: si mogoce ze kaj uredila? Renaultovci so se kej oglasili?
niso se se oglasili...do ponedeljka jim dam cas (en teden) potem jim zatezim ornk....

uceraj sem se "vsedla" na telefon in klicala vse pooblascene servise ce so se ze "srecali" s tem....eni ja.....eni se slisali niso za to....dva od njih (real v mostah in malgaj) sta bila se posebno prijazna, to moram povedat.....

torej....cakam:(
Odgovori