hudica, zdej vam ze serijsko dajejo continental premium contact gor, men so dal navadne michelinke
Cokamanov Clio 1.5 dci
Prvi feedback
Prvi feedback o novem cliu...Meni na zacetku, ko javi oil ok (pred vzigom) ze prvi teden - pri 800 prevozenih dve crtici olja manjkata (od sestih)...avtomobila niti slucajno nisem teral v obrate, niti ga spanal ko je bil mrzel. Je to normalen proces "vpeljevanja" masine? Imam razlog, da grem obiskat servis? Toliko, da ne bom brezveze v skrbeh.
Drugace pa avtek res lepo pelje. Tudi gume so dobre...sicer malo mehke, ampak ok.
In se to...katero olje je za ta motor ustrezno? Elfovo? Ima kake posebne oznake?
LP
Cokaman
Drugace pa avtek res lepo pelje. Tudi gume so dobre...sicer malo mehke, ampak ok.
In se to...katero olje je za ta motor ustrezno? Elfovo? Ima kake posebne oznake?
LP
Cokaman
SCANIA R620...The beast within...
Pri novem avtu to sigurno ni normalen pojav, meni je na 2,2 l motorju komaj pri 3500 km zmanjkal en kvadratek.
Lahko pa da je avto stal bocno nagnjen in je zaradi tega olje steklo na eno stran, postavi ga na ravno in preveri kolicino olja na merilni palcki. Si pogledal pod avto ce je slucajno masten madez, ker je pri meni po 800 km sla dihtunga na pokrovu ventilov in je olje iztekalo iz motorja, kar se pogosto zgodi sploh pri novem Renault-u.
Ce ni nic od zgoraj nastetega, pelji avto raje na servis saj ne more v 800 km porabiti toliko olja saj ti ga bo ja pri 3200 km zmanjkalo, kar pa znasa krepko cez 1 l na 1000 km.
Lahko pa da je avto stal bocno nagnjen in je zaradi tega olje steklo na eno stran, postavi ga na ravno in preveri kolicino olja na merilni palcki. Si pogledal pod avto ce je slucajno masten madez, ker je pri meni po 800 km sla dihtunga na pokrovu ventilov in je olje iztekalo iz motorja, kar se pogosto zgodi sploh pri novem Renault-u.
Ce ni nic od zgoraj nastetega, pelji avto raje na servis saj ne more v 800 km porabiti toliko olja saj ti ga bo ja pri 3200 km zmanjkalo, kar pa znasa krepko cez 1 l na 1000 km.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Se 1x pregledal
No...sem se sel danes zjutraj, ko je bil avto hladen enkrat preverit kako je z oljem in je kazalo polno. Ocitno takrat, ko je avto vroc, v karterju ni vsega olja, pa mogoce zato kaze "manjko" - seveda ne tak, da se ne bi mogel peljat.
Hvala za reply Espace.
7-3
Cokaman
Hvala za reply Espace.
7-3
Cokaman
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Gume
Te gume kaj mam...PremiumContact...kaj naj recem...v ovinkih to izgleda priblizno tako, kot ce bi pes jeza drzal...nic kaj stabilno...je to mogoce, ker se se profil ni ulegel? Kaj pa vem...
Re: Gume
Se vedno bolje drzijo od navadnih Continetalk (EcoContact), ki so po vecini na Cliih (175/65-14), tvoje so pa 15" in ne vidim razloga, da bi res tako slabo prijele v ovinku.cokaman napisal/-a:Te gume kaj mam...PremiumContact...kaj naj recem...v ovinkih to izgleda priblizno tako, kot ce bi pes jeza drzal...nic kaj stabilno...je to mogoce, ker se se profil ni ulegel? Kaj pa vem...
Jas
Jaz ga tudi ne vidim...gume so prav siroke ampak mam obcutek, da ko se pripeljem v ovinek, da avto poplesuje...Seveda se to ne zgodi pri hitrosti 50 km/h, pac pa recimo...hm...90...100...
Ta vikend
Ta vikend sem imel v uporabi testno vozilo Renault Laguna 1.9 dCi 120 KM, Grandtour Evolution(karavan) in me je prav prijetno presenetila. Porabila pa je 6.5 l/100 km v povprecju, ob agresivnem pospesevanju in hitri voznji na AC. Pohvalno.
Tudi cena me je prijetno presenetila...5 mio (vkljucena cestna navigacija Garmin nuvi C350 s prednalozenim AdriaRoute - SLO BIH HR, ki so mi jo tudi dali v uporabo in moram reci, da je stvar skrajno uporabna). Se slike:

Tudi cena me je prijetno presenetila...5 mio (vkljucena cestna navigacija Garmin nuvi C350 s prednalozenim AdriaRoute - SLO BIH HR, ki so mi jo tudi dali v uporabo in moram reci, da je stvar skrajno uporabna). Se slike:
Kupil
Kupil sem si mrezico (by the way fino) za masko, da zapolnim luknje na njej (insekti v kileru mi pijejo zivce...tako cisto pocasi srkajo). Sedaj pa me zanima, ce imate preden zacnem kaksne nasvete kako se tega lotiti...
7-3
Cokaman
7-3
Cokaman
Sicer ti cestitam ob nakupu
, skoda pa ko si dal toliko za novega, pa imas ze probleme. Sam sem si raje vzel kaksen mesec pa fino presejal izbiro rabljenih - prides lahko zelo lepo skozi. Sem dobil za pol cene tvojega novega - 1.4 16v s konjenico 98 glav, 5 vrat, privilege oprema, abs, klima, 4xAB itd., 22000km, garaziran, brez koscka rje na podvozju ali kjerkoli na avtu, vozil ga je en ata, pa garancije 3 mesce itd...le malce ima zaspano prvo in drugo prestavo, tretja ze gre, sicer pa brez problema vse... milja in pol prisparanih suskov 
@Nutcase.v; ce nobeden ne bi kupoval novih vozil tudi ti nebi imel sedaj Clia, tako da se mi tvoja primerjava ne zdi vmesna. Zraven tega imas ti celo 3 mesece garancije pri novem pa samo 2 leti.
Tvojo primerjavo si lahko predstavljamo tako - zakaj bi kupil nov kondom ce se lahko uporabim starega (ce se nima luknje) saj je efekt isti, kaj pa se je z njim prej dogajalo?
Zaradi omenjenega "tudi doloceni" kupujemo samo nova vozila.
Tvojo primerjavo si lahko predstavljamo tako - zakaj bi kupil nov kondom ce se lahko uporabim starega (ce se nima luknje) saj je efekt isti, kaj pa se je z njim prej dogajalo?
Zaradi omenjenega "tudi doloceni" kupujemo samo nova vozila.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)