Ker bom kmalu oz. cimprej moral zamenjati olje v motorju me zanima s katerim oljem kaj razvajate svoje 5kice.
Zanima me predvsem za dizl 5ko. Ampak tudi "bencinarske" izkusnje bodo dobrodosle
Jaz dam malo vec na kri v avtu Noter Mam nisem ziher se mi zdi al sinteticno al pol sinteticno! Mam pa olje ELF ki pac je blo vedno v avtu , pa se renault sponzor mi je bil na zadnji sipi:P Cena za dva litra je bla 4k. Je pa se mi zdi 15w 40 al 15w 50 to pa bi tud mogo pogledat
Elf super bla bla bla bla...... 20W40 ali 20W50 pod minus 10 pa 10W30.
In ce hoces da bo motor deloval kot je treba..... dej not to specifikacijo olja.... znamka niti ni tok pomebna....
Gre pa not 5.3 litra ob menjavi filtra ( prepisano iz knjizice)
Kopirano z drugega foruma....... motor je bil glasen pojavlal se je pa cudn zvok..... no preber :
Sicer mal pozn ( ja vem sem tud na sebe kr mal jezn) pa da vam povem kaj je sploh blo
Motor je lepo u fazi.... predvbrizg je kot mora bit.....
Razlog je pa ta da sem po treh letih kar ga mam prvic sel gledat u knjizico kero olje je sploh doloceno za ta motor ( vem ja butl pac ampak po logiki ne more bit nic narobe ce je po njem pretakalo skoz olje CASTROL TXT 10W40) . No in lej ga hudica...... zadnjic mal gledam knjizico.... noter gre olje 20W40 ali 20W50 pod minus 10 pa 10W30 se prav dost gostejse kot pa sem ga uprabljal...... No in ker sem bil lih pred menjavo sem kupil 20W50 .... motor je ze po prvem zagonu deloval tisje..... "klenkajocega" zvoka pa med voznje kr cudezno ni blo vec.... motor je celo za odtenek ratal proznejsi.... Kajenje je ponehalo..... prav tako poraba olja....
Hvala obema! Sploh pa hvala liskotu
Olje zamenjano prav tako filter, mi je pa v trgovini rekel da olje, prva stevilka 20w (se pravi gostota ali se motim? vecja stevilka bolj je gosto?) nimajo ker nekako za nase temperature zadostuje 15w. vzel sem valvoline 15w-40. Kaj pa pomeni druga stevilka?
Bom cez nekaj casa sporocil ce je motor kaj tisji itd.
Po menjavi sem opazil da kadi manj, kaksnih presenetljivih razlik v pospskih pa ni (beri: isto kot prej) samo nekih cudezev pri dizlu brez turbine in z malo konji ni bilo za pricakovati