2006 Renault Megane RS (Varjanta dCi)

Novice iz sveta Renault
Odgovori
dare01
Kraj: Trebnje

2006 Renault Megane RS (Varjanta dCi)

Odgovor Napisal/-a dare01 »

megane RS. podrobna predstavitev.
paketi opreme, opcije, barve, slike, video....
http://www.renault-sport.com/fr/gamme/meganers.php
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Ja morm rect da mi je zmeri lepsi tale facelift :D ! Malo okroglosti tavelki luknji za zrak ne skodje :wink: ... Luci tud niso tok slabe :twisted: !

Se bo dalo Recarove zice dobit kot dodatna oprema :shock: , al bodo samo v F1 :? ? Vsekakor zanimivo :D ...

Lp
dare01

pri f1 so recaro serijsko. drugace pa so pri drugih dveh paketih opreme mozni kot opcija(mislim, da sem zasledil na francoskem forumu ceno okrok 1100eur).
Uporabniški avatar
Fuego 85

1100eu :shock: ... Po tej strani so tud zanimivi :lol: , ceprov niti ni tolk, ce racunas da mas tud zadnjo klop v istem stilu :? ?

Ful se mi dobr zdi, da se da tovarnisko kot dodatno opremo dobit izdeleke sportnih proizvajalcev 8) !

Lp
metallic
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a metallic »

Men je hud, sam cena je pa uibr visoka... :( GTIja dobis za 1.5M manj... :P
SlikaSlika
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a legionar »

metallic napisal/-a:Men je hud, sam cena je pa uibr visoka... :( GTIja dobis za 1.5M manj... :P
kerega gti-ja, kakega gti-ja ehhh

ajaaaaa tistega ki gleda tega megane-a v rit ko leti mimo :twisted:
RENAULT CLIO
metallic

Ja, sej je hitrejsi precej (na stezi), sam klinc, 1.5M... :?
Roko na srce, ne cudm se, da so jih prodal (v slo) parkrat vec... pa se vecino RSov majo ocitno dilerji. :P :roll:
SlikaSlika
Uporabniški avatar
Fuego 85

Men se pa to super zdi, da je ta avto pri nas redek 8) ... Ljudje ga sploh ne poznajo, 1x je stal pred Rollbarom v Lj. ko smo sli z kolegi mimo... Pa me model pocuka in pravi, tastar lej kok je en hudo Megana zrihtou :lol: !

lp
dare01

dare01

v nemciji jih dealerji ze prodajajo naprej(megane f1).
http://www.autoscout24.de/home/index/de ... berschrift
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

@ Dare: sm pogledu ta link: poraba za tolk hrckov se mi pa zdi pretirano nizka!!!!!!!!!

RS F1
Ej mislim da se je za take podatke babica vozla!
Kombi poraba 9 l, mesto 12 l , izven naselja 7l !!!!

Kruto nerealno. Jst mam porabo na 1.6 16V poprecje okol 10l!
dare01

v novem avtomagazinu zdne 19.1.2006 sem bral clanek o tem kako vsi proizvajalci avtomobilov izmerijo porabo, ki jo potem napisejo v prospekte. to vse delajo na valjih in pod zelo nadzorovanimi okoliscinami, npr. za pospesevanje od 0 do 15 km/h so predpisane 4 sekunde, od 35 do 50 km/h je predpisanih 8 sekund, 58%casa je avto v najvisji prestavi, najvisja hitrost ne presega 120 km/h, 60% merjenja na valjih dinamometra vozi popolnoma enakomerno(odstopanje je maksimalno 2 km/h), za pospesevanje od 50 do 70 km/h je predvidenih 13 sekund, za zaviranje od 120 do ustavitve je predvidenih 24 sekund.
tako da avtor clanka Dusan Lukic na koncu pravi, da so stevilke, ki so zapisane v tabelah "manj vredne kot papir, na katerem so zapisane. ampak nekateri jih kljub temu poskusajo doseci v vsakodnevni voznji ( ker mora biti avto vedno boljsi od sosedovega, poraba pa manjsa) in pri tem zivcirajo vse okoli sebe".
Dusan Lukic: Lazno upanje, Avtomagazin st 2, 19.1.2006, stran 4

mislim, da ta clanek pove vse o podatkih o porabah.
metallic

Sam neki: fotrov sodelovc se voz z 4l v sluzbo (ac). Po board computru ma porabo 4.6. In je kr realna. auto je clio dci.
PS, a sm omenu, da je zmeri prvi v koloni? :P :lol:

Uglavnem, ce hocs, se da tut obljubljene stevilke dosest. Sam mors bit taprav za to ( da se vozs 100 po ac itd...)
SlikaSlika
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Bo ze drzalo nekaj zgoraj napisanega,sam pomoje da tisti podatki o porabi RSa(megana) niti niso tolk zgreseni.Nikjer ni napisano kolk pije ko ga res tisis, neka normalna voznja po omejitvah recimo relacija 7l je cisto realna stevilka pri okol 120-130km/h.

Recimo pri nas oz. nase AC imajo precej dolgih vzponov in padcev,v tujini imajo bolj ravne ceste in zato je tudi pri nas mogoce malenkost moznosti odstopanja. 12l po mestu,je kar velika stevilka in tud realna oz mogoce malo prevelika.Vprasajte susa kolk ima porabo v 21ki,pa je motor zastarel.

Ravno vceraj ko smo se vracali iz Trojan,smo ga malo prevec tisal in mi je povprecna poraba po boardu padla iz 8.9 na 8.8, ni veliko ampak padla je pa skor skos 180+ km/h. Upam da ker policaj tega ne bere,ker ce ja,pol lazem :D

Pri tej hitrosti je meni 19ka 1.8-16v pila ohoho vec,tam okol 11-13l :wink:

Vsak zdej rece,ua tolk konjev, ni sans ,da je tolk niska poraba.Treba je pa vedet ,da so to novejsi tipi motorjev,ki kurijo bistveno manj bencina :wink:
dare01

megane brutale.
Slika
Odgovori