clio dci tezave

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
AWAKE
Kraj: podravje

clio dci tezave

Odgovor Napisal/-a AWAKE »

Ko v 4 in 5 prestavi pri priblizno 2000 obrati pohodim plin do konca, obrati sunkovito narastejo do nekje 2500, nato se ustavijo tam za 1-2 sekundi in nato spet pocasi grejo dalje...vse to ob konstantnem drzanju polnega plina. Ve mogoce kaj bi lahko to bilo??

hvala,lp
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Re: clio dci tezave

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

AWAKE napisal/-a:Ko v 4 in 5 prestavi pri priblizno 2000 obrati pohodim plin do konca, obrati sunkovito narastejo do nekje 2500, nato se ustavijo tam za 1-2 sekundi in nato spet pocasi grejo dalje...vse to ob konstantnem drzanju polnega plina. Ve mogoce kaj bi lahko to bilo??

hvala,lp
Huh...mozno je marsikaj..brez veze ugibat, ce je v garanciji hitr na servis
lp Dejan
AWAKE

SpEkTr napisal/-a:
AWAKE napisal/-a:Ko v 4 in 5 prestavi pri priblizno 2000 obrati pohodim plin do konca, obrati sunkovito narastejo do nekje 2500, nato se ustavijo tam za 1-2 sekundi in nato spet pocasi grejo dalje...vse to ob konstantnem drzanju polnega plina. Ve mogoce kaj bi lahko to bilo??

hvala,lp
Ne ni vec v garanciji :x Sem narocen za v cetrtek na servisu...je dobro vedet v naprej kaj je narobe,kr nasi mehaniki glih niso ravno neki majstori :roll:
Uporabniški avatar
SpEkTr

AWAKE napisal/-a:
SpEkTr napisal/-a:

hvala,lp
Ne ni vec v garanciji :x Sem narocen za v cetrtek na servisu...je dobro vedet v naprej kaj je narobe,kr nasi mehaniki glih niso ravno neki majstori :roll:
Aja ni vec. Ja toje bl zoprno ja. Vem pa da mehaniki oz. ti servisi, so skoraj vsi za en k****.
Sam kasiral bi..
lp Dejan
AWAKE

no sem bil takrat po tej tezavi na original servisu in so rekli da sem vrjetno nogo drzal na sklopki.... tisti mehanik pri koletniku ni ravno vedo kaj dela :x
no sedaj pa sem ugotovil,vsaj pri rsr-u so mi rekli da je sla sklopka...a je to mozno pri 50k km? :roll: A se da mogoce kaj sklopka popravit al pa kaj, kr nimam ravno pojma o tem :oops: ? A ve mogoce kdo kolko kaj pride sklopka,ter kolko kasirajo za delo, pa ce ma kdo za priporocat kakega mehanika iz maribora ali okolice?

thx
Uporabniški avatar
SpEkTr

Sklopka pr 50 tisoc? To se mi zdi zdelo malo. No bom potrkal..jaz sem na poti proti 50k, zaenkrat se vse dela ok.
Je pa zelo odvisno od nacina voznje. Na pooblascenem servisu zna biti to kar zalogaj, najbolje da vprasas pa potem primerjas s cenami pri kakem dobrem privat mehaniku.
lp Dejan
PiLLLe

Odgovor Napisal/-a PiLLLe »

KAj ko bi ti lepse opisu problem a?

A obrati rastejo sorazmerno z hitrostjo? pa potem se pospesevanje ustavi pa se nato spet nadaljuje?

Ce ne je problem res v sklopki. Strosek hja kr neki cekinov :P :P :P
AWAKE

PiLLLe napisal/-a:KAj ko bi ti lepse opisu problem a?

A obrati rastejo sorazmerno z hitrostjo? pa potem se pospesevanje ustavi pa se nato spet nadaljuje?

Ce ne je problem res v sklopki. Strosek hja kr neki cekinov :P :P :P
v 4. prestavi pri 2000 obratih pohodim plin, kilometri normalno zvezno narascajo, obratomer pa sunkovito skoci na ca. 3000 obratov, nato pade na ca. 2500, pri heh obratih ostane kako sekundo-dve in nato normalno dalje naracsca...

na original servisu so rekli da pride nova 44 jurjev, delo pa 35 jurjev :shock: kolko bi to kaj stalo pri privatnikih? in ali je dobro dat originalno sklopko not al je lahko od kake druge firme?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

To se je kaksno letno nazaj dogajalno enemu na forumu...ne vem, kak je reso, ampak po moje je "softwerska" napaka, ker pride pri tocno dolocenih vrtljajih do tega...
Nekje pa imam v glavi, da je to delalo dostim cliotom, ce to ni slucajno spet kaksna serija... :roll:
Slika
AWAKE

no po tezkih bitkah, sem naso prave majstore, ki so ugotovili v cem je problem... pri koletniku sem jim ni sanjalo in so rekli da bi naj bla kuplunga... a kuplunga je kot nova :shock: No vzrok temu je turbina oz. nek ventilator na turbini bi naj sel oz. ne dela...tak nekak kr se ne spoznam ravno na to. Treba bo dat obnovit turbino in me zanima ce kdo ve kolko to kaj stane?
Yacksy
Kraj: Okolica Novega mesta

Odgovor Napisal/-a Yacksy »

Obstaja neka firma, ki ti popolnoma obnovi turbino za okoli 50k. Je nekje na forumu napisano ime in naslov te firme. Poisci, meni se niti priblizno ne da. :wink:
Shit happens
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Za bencinca okol 100-150k soldov
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a damjan »

za 50jurjev v MBju, baje naredi super. vsaj tak dela mojemu sorodniku, ki se tut dragov udeležuje in ma turbin, zej ko šraufa pa rihta 4-5 kr v eni škatli.
za številko bi mogu njega vprašat, do ju3 mi sporoci, ce te bo zanimal, kr ga itak morm poklicat za en manjši projektek, ki mi ga bo pomagal izvest.
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
AWAKE

damjan napisal/-a:za 50jurjev v MBju, baje naredi super. vsaj tak dela mojemu sorodniku, ki se tut dragov udelezuje in ma turbin, zej ko sraufa pa rihta 4-5 kr v eni skatli.
za stevilko bi mogu njega vprasat, do ju3 mi sporoci, ce te bo zanimal, kr ga itak morm poklicat za en manjsi projektek, ki mi ga bo pomagal izvest.
ja bi te proso za cifro! en bi naj se to delo na ptuju, bom jutri zvedo za kolko naredi.
simonjug

Odgovor Napisal/-a simonjug »

hvala,lp

Pozdrav!

jaz sem imel isti problem, ki pa je bil povezan z zunanjo temperaturo. Tezava se mi je pojavila 3-4 krat, ko je bil avto cez noc zunaj na nizki temperaturi. Kadar je bil avto v garazi pa ni bilo problema.

Sedaj ko je malo topleje pa ni vec nobenega problema.

simon
Odgovori