Čipanje 2.0 dCi (chiptuning)

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
lagunabreak

Čipanje 2.0 dCi (chiptuning)

Odgovor Napisal/-a lagunabreak »

Razmišljam o čipanju svojega avtomobila, Renault Scenic 2.0 dCi 110 kW, ki ima avtomatski menjalnik. Moč, ki jo ponuja motor mi je sicer zadovoljiva, bolj me moti relativno visoka poraba, ki rahlo presega 8 l/100 km. Zato me zanima, če chiptuning oz. optimizacija motorne elektronike zniža porabo?
ban84

Re: Čipiranje dci 2.0

Odgovor Napisal/-a ban84 »

Osebno imam isti motor v Renault Espace in sem ga mesec nazaj čipal z Eko čipom (modul). Pridobil 20 KM, 50 Nm navora in poraba je iz 8.5 padla na 7.7 l/100 km (mestna vožnja). Sem zelo zadovoljen. Link od trgovine pa prilepim naknadno, ker ga sedaj ne najdem.
ban84

Pa še link: http://ecopowerchip.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
tunerc

Odgovor Napisal/-a tunerc »

brez zamere, ampak kot prvo z takim modulom ni mogoce pridobiti takih performans, ki jih navajas. kar sem jaz testiral so bile pridobitve cca 8km in 20nm. kot drugo pa za isti denar (z renault klub popustom) lahko tudi pri nas dobis ciptuning, tudi takega za izkljucno manjso porabo, pa pe DPF FAP filtra ti ne bo mašil, kot ti to po vecini delajo take in podobne skatlice.
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Deluje tale čip (čipanje oz. optimizacija) tudi na bencinskem motrju 1.6 16V (81 kW) ?
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Ne, samo turbinci da se izplača.
Slika
ban84

Tunerc, jaz sem samo napisal kar mi je bilo povedano in pokazano na papirjih. Stvari nisem preverjal na valjih. Je pa razlika občutna pri pospeških in tudi poraba je padla. Bil sem pa v dvomih ali ga čipirat ali ne, ker pa imaš mesec dni preizkusa sem se odločil. Vsak naredi kakor hoče. Pa brez zamere.

LP
Urban
Uporabniški avatar
yaxo11

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

uu madona, kako pa ti rata naredit preko 8litrov porabe :shock: :shock: , kaj pa delaš z avtom ?.
Uporabniški avatar
lagunabreak

Odgovor Napisal/-a lagunabreak »

yaxo11 napisal/-a:uu madona, kako pa ti rata naredit preko 8litrov porabe :shock: :shock: , kaj pa delaš z avtom ?.
Kaj delam? Normalno se peljem zjutraj v službo popoldne pa domov- v obe smeri slabih 50 km po regionalni,dokaj ovinkasti cesti. Pa še tu pa tam v trgovino. Je pa res, da je vožnja na relaciji pod 6 litrov.
Nikita22

Re: Čipanje 2.0 dCi (chiptuning)

Odgovor Napisal/-a Nikita22 »

lagunabreak napisal/-a: 08 Dec 2013, 15:39 Razmišljam o čipanju svojega avtomobila, Renault Scenic 2.0 dCi 110 kW, ki ima avtomatski menjalnik. Moč, ki jo ponuja motor mi je sicer zadovoljiva, bolj me moti relativno visoka poraba, ki rahlo presega 8 l/100 km. Zato https://ergochord.com me zanima, če chiptuning oz. optimizacija motorne elektronike zniža porabo?
Pri takem motorju lahko chiptuning oziroma remap dejansko nekoliko vpliva na porabo, ampak ne na način, kot si marsikdo predstavlja. Z optimizacijo motorne elektronike motor običajno dobi več navora pri nižjih obratih, kar pomeni, da lahko voziš bolj “na lahko” in z manj dodajanja plina. V takem primeru se poraba lahko malenkost zniža, recimo za kakšnih 5–10 %, če ohraniš enak stil vožnje kot prej.

Je pa tukaj pomembno, da dodatna moč pogosto potegne za sabo tudi drugačen način vožnje. Če začneš bolj izkoriščati pospeške in moč, se poraba hitro vrne na staro ali gre celo gor. Pri avtomatskem menjalniku je ta efekt še malo bolj zabrisan, ker sam izbira prestave. Realno gledano tvojih dobrih 8 l/100 km za tak avto ni nič posebnega, sploh če je veliko mestne vožnje ali kratkih relacij. Če ti je glavni cilj nižja poraba, je bolj smiselno razmisliti o tako imenovanem “eco remapu” in hkrati preveriti še osnovne stvari, kot so stanje motorja, EGR, pretokomer, tlak v pnevmatikah in stil vožnje. Chiptuning torej lahko malo pomaga, ni pa to čudežna rešitev.
Odgovori