megane 3 1,5 dci problem
megane 3 1,5 dci problem
Pozdravljeni. Imam težavo na svojem meganu 3, 1,5dci 110km.To se zgodi zjutraj ob prvem zagonu in sicer ko je zunanja temperatura pod 0 stopinj, oz. ko nastopi minus 3 ali več.. Avto normalno vžge in laufa brez težav kake 3 minute, nato nastane težava in sicer se začne zaganjat, prihajajo čudni zvoki iz motorja, kot nekakšno pokanje, presketanje..zelo nenavadno. Ko dodam gas se zaganja še bolj in kod da nima več moči. Niha tudi obratomer.. Ko speljem se tako dogaja še 500m vožnje, ob enem pa še modri dim iz izpuha, ampak ne vedno. Po 500 metrih se normalizira in laufa kod da nebi bilo nič..
l.p
l.p
Re: megane 3 1,5 dci problem
Klasični nerešljiv problem. Prebrskaj malo po internetu in forumu obstaja nekaj tem o tej stvari.
- snežnimrož
Kateri letnik pa je? Je še v garanciji? Se je to začelo naenkrat pojavljati ali je že od začetka tako?
Več o tem si preberi v temi mrzel 1.5dci nemirno teče in javi, če uspeš rešiti zadevo.
Več o tem si preberi v temi mrzel 1.5dci nemirno teče in javi, če uspeš rešiti zadevo.
Letnik je 2013. Kupil sem rabljenega lansko poletje. Do sedaj nimam nobenih težav,razen tega "cukanja" v mrazu. Bil sem na pooblaščenem servisu,ki sem ga dal priklopit na original tester in se pozanimal kaj bi to bilo.. In ja,tester ni pokazal nobene napake in da ne vejo kaj bi to lahko bilo...
- snežnimrož
Gre za klasično težavo, ki je opisana v temi "Mrzel 1.5dci nemirno teče in ugaša" in pri nas je ne znajo rešiti. Rusi so že našli rešitev (z vgradnjo nekega upora), upam, da jo najde tudi Renault, glede na to, da se težava pri številnih avtih pojavlja že nekaj let (razen če jim je vseeno za kupce, potem ko avto prodajo).
Če kdo izve, da rešitev pri nas že obstaja, naj prosim sporoči.
Če kdo izve, da rešitev pri nas že obstaja, naj prosim sporoči.
A sploh obstaja kje servis, ki vedo za to napako in vejo za kaj se gre? Na dolenjskem sem bil pri treh pooblaščencih pa ne vejo za to napako.. povsod isti odgovor, lahko je to lahko je ono.. (šobe,filter itd..)
Vsi vejo za to napako, samo delajo se da ne vejo.
Takole, jaz sem zadevo rešil po dolgem spraševanju in letanja od servisa do servisa... Vsaka čast tem mehanikom, ki so edini in da so točno vedeli za to težavo, saj je ne pokaže nobeni tester! Torej menjava vseh 4ih zagrevalnih svečk in reprogramiranje računalnika - vbrizga. Strošek malo pod 100 eu. Upam da bo za naslednjih 100 000 mir.