Scenic 2 2007 prednji žaromet
-
Bavaria_freak
Scenic 2 2007 prednji žaromet
Pozdrav
Ali mogoče kdo ve katera leča je montirana v Hellin halogen žaromet na Scenicu letnik 2007.
Gre se namreč zato da bi vgradiu kopijo Hellinega e55 BiXenon projektorja.
Hvala
Lp
Ali mogoče kdo ve katera leča je montirana v Hellin halogen žaromet na Scenicu letnik 2007.
Gre se namreč zato da bi vgradiu kopijo Hellinega e55 BiXenon projektorja.
Hvala
Lp
-
Maricelo1985
Re: Scenic 2 2007 prednji žaromet
Zakaj bi pa montiral to not? Bos odbijac dol jemal pol pa se cel zaromet ven vzel in ga nerazen dau..
-
Bavaria_freak
Zakaj?
Zaradi neprimerno večje svetilnosti in seveda Bi-Xenon kratka in dolga!
Zako ker imam trenutno zmontiran H7 xenon kit in je svetilnost mogoče mal večja kot pri halogen H7 žarnici.
Ko sem montirau xenon kit sem tudi vzeu dol odbijač in luči...ker ga ne moreš drugače kvalitetno namontirat.
Gre se pa za BiXenon lečo Morimoto Evox-r 2.0;)
https://youtu.be/SraYCVUg5xw
Zaradi neprimerno večje svetilnosti in seveda Bi-Xenon kratka in dolga!
Zako ker imam trenutno zmontiran H7 xenon kit in je svetilnost mogoče mal večja kot pri halogen H7 žarnici.
Ko sem montirau xenon kit sem tudi vzeu dol odbijač in luči...ker ga ne moreš drugače kvalitetno namontirat.
Gre se pa za BiXenon lečo Morimoto Evox-r 2.0;)
-
Maricelo1985
Xenon kit sem jaz tud prej meu not pa nisem rabil odbijaca dol vzet.. zdaj ce bos to montiral not nevem kaj bodo rekli na tehnicnem ko ga bos meu.. daj not ene kvalitetne led h7.
-
Bavaria_freak
Verjemi,da sem preveriu vse možne verjante...kaj narediti za večjo svetilnost...
Zaenkrat obstajajo samo dve različni Led H7 žarnici ki veljajo kaj...s tem mislim da je svetilnost žarnice skoraj 360 stopinj in sama pozicija žarilnega telesa je na istem mestu kot pri original H7 žarnici ampak stanejo žarnici cca.100€
Nič ti ne koristi če je trenutna LEČA stara 13 let, kaj s tem mislim:
- crom prevleka na samem projektorju ni več v stanju da bi biu odboj svetlobe 100%
- sama leča je nekako "mlečnega" videza kar pomeni da ne prepusti toliko svetlobe kot zgoraj navedena leča katera je clear oz. čisto steklo
- še zadnje...če je projektor narejen za H7 žarnico potem je tudi optika samega projektorja prilagojena za H7 žarnico...s tem ko zamenjamo z raznimi xenon kiti ali led žarnicami se podre sama optika projektorja s tem pa tudi same svetilnosti ni ker ...ni žarnica na pravem mestu in tudi lom svetlobe ni tako očiten...
Upam da se te malo razsvetliu;)
Še vedno ne vem katera Leča je notri...help:)
Sem že klicau na dva odpada pa nima noben kakšne poškodovane luči
Zaenkrat obstajajo samo dve različni Led H7 žarnici ki veljajo kaj...s tem mislim da je svetilnost žarnice skoraj 360 stopinj in sama pozicija žarilnega telesa je na istem mestu kot pri original H7 žarnici ampak stanejo žarnici cca.100€
Nič ti ne koristi če je trenutna LEČA stara 13 let, kaj s tem mislim:
- crom prevleka na samem projektorju ni več v stanju da bi biu odboj svetlobe 100%
- sama leča je nekako "mlečnega" videza kar pomeni da ne prepusti toliko svetlobe kot zgoraj navedena leča katera je clear oz. čisto steklo
- še zadnje...če je projektor narejen za H7 žarnico potem je tudi optika samega projektorja prilagojena za H7 žarnico...s tem ko zamenjamo z raznimi xenon kiti ali led žarnicami se podre sama optika projektorja s tem pa tudi same svetilnosti ni ker ...ni žarnica na pravem mestu in tudi lom svetlobe ni tako očiten...
Upam da se te malo razsvetliu;)
Še vedno ne vem katera Leča je notri...help:)
Sem že klicau na dva odpada pa nima noben kakšne poškodovane luči
Imam reflektor od Espace IV, vgrajena je bixenon leča. Lahko si jo sposodiš za meritve in primerjave.
-
Bavaria_freak
Če bi biu v okolici Celja se lahko dogovorimo, če se odločim za nakup.
Katero žarnico pa ima projektor...D2S?
Katero žarnico pa ima projektor...D2S?
-
Bavaria_freak
Za vse skeptike...zakaj menjati projektor;)
Na spodnjem linku imate primerjavo svetilnosti naslednjih Bixenon projektorjev:
-Audi Hella original rabljen
-Aharon Evoxr
-Aharon Evoxr 2.0
Aharon Evoxr 2.0 je kar 6krat svetleši od original Helle!
Test je narejen na oddaljenosti 10m in na istih balastih ter D2s žarnicah!
Lp
Na spodnjem linku imate primerjavo svetilnosti naslednjih Bixenon projektorjev:
-Audi Hella original rabljen
-Aharon Evoxr
-Aharon Evoxr 2.0
Aharon Evoxr 2.0 je kar 6krat svetleši od original Helle!
Test je narejen na oddaljenosti 10m in na istih balastih ter D2s žarnicah!
Lp
Žarnica je D2S. Imam tudi pripravljene žarnice D2S LED, pa še nisem menjal, ker je potrebno predelati celo inštalacijo.
Ali je to podobno:
https://www.aliexpress.com/item/ROYALIN ... 9ec092b8a7
Ali je to podobno:
https://www.aliexpress.com/item/ROYALIN ... 9ec092b8a7
-
Bavaria_freak
Ja podobna zadeva...Kitajci skopirajo svašta ja...včasih jim celo uspe;)
Zaenkrat ne sveti nobena Led žarnica, led projektor tako kot kvaliteten Xenon sistem v kvalitetnem Projektorju.
Preverjeno z Lux metrom!
Najbližje pride kakšen Mercedes,Audi Led sistem oziroma Bmw Laser sistem;)
Ni ga čez Xenon... zaenkrat...kar se tiče svetilnosti!
Zaenkrat ne sveti nobena Led žarnica, led projektor tako kot kvaliteten Xenon sistem v kvalitetnem Projektorju.
Preverjeno z Lux metrom!
Najbližje pride kakšen Mercedes,Audi Led sistem oziroma Bmw Laser sistem;)
Ni ga čez Xenon... zaenkrat...kar se tiče svetilnosti!
-
Bavaria_freak
Enkrat še dvignem...če se mogoče kdo najde ki bi vedu katera Hellina luča oz. fokus je vgrajen v Scenic od 2006 od 2008
Ali pa če ima mogoče kdo dotično luč v poškodovanem stanju...odkupim za kafe:)
Hvala in lp
Ali pa če ima mogoče kdo dotično luč v poškodovanem stanju...odkupim za kafe:)
Hvala in lp
Pozdravljeni,sem novi član in vas vse lepo pozdravljam,nevem kam se naj obrnem ,zato vas prosim za pomoč.
Mi lahko kdo pove katero žarnico ima(kratka) scenic2 2008 made in Nizozemska.D1S ali D2S.Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
Mi lahko kdo pove katero žarnico ima(kratka) scenic2 2008 made in Nizozemska.D1S ali D2S.Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
Žaromet je bi-xenon, kratka in dolga. Spreminja zaslonko. Pri dolgi pomaga zraven še navaden H7 žaromet. Če me spomin ne vara je D2S. A navodile niso ble zraven?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
-
Bavaria_freak
Mali update...
Zamenjava halogenskega H7 hella E55 projektorja na Scenic 2 2006-2008 se je malo prestavla.
Sem pa ugotoviu da je serijsko vgrajen Hellin E55 projektor.
Tako da v prihodnosti se bo vgradiu projektor hella EvoxR 2.0 bixenon d2s...poročam komplet predelavo, ko bo tako daleč!
Če slučajno zanima katerega predelava H4,H7,... žarometa v bixenon me lahko kontaktira na PM ali pod naslednjim naslovom, kjer je tudi kratka predstavitev predelave Fiatovega H4 žarometa.
https://m.facebook.com/Xenon-Vision-609288939494306/
Lp
Zamenjava halogenskega H7 hella E55 projektorja na Scenic 2 2006-2008 se je malo prestavla.
Sem pa ugotoviu da je serijsko vgrajen Hellin E55 projektor.
Tako da v prihodnosti se bo vgradiu projektor hella EvoxR 2.0 bixenon d2s...poročam komplet predelavo, ko bo tako daleč!
Če slučajno zanima katerega predelava H4,H7,... žarometa v bixenon me lahko kontaktira na PM ali pod naslednjim naslovom, kjer je tudi kratka predstavitev predelave Fiatovega H4 žarometa.
https://m.facebook.com/Xenon-Vision-609288939494306/
Lp