Renault Megane IV 2016
Re: Renault Megane IV 2016
je uspelo razlike za enkrat ne vidim:)
in pa še tehnično vprašanje za tiste ki imate led luči. kako ste zadovoljni s preklapljanjem med kratkimi in dolgimi lučmi??
Preklopi dovolj hitro, ko pridete za avto oz ko pride avto proti vam??
lp
lp
Se opravičujem za smetenje teme. Zanima me ali je pri zadnji verziji zemljevidov za Medianav evolution že vključen TMC?
Dovolj hitro, brez skrbi...matt79 napisal/-a:in pa še tehnično vprašanje za tiste ki imate led luči. kako ste zadovoljni s preklapljanjem med kratkimi in dolgimi lučmi??
lp
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
to je bilo resno vprašanje.
meni mi ne preklopi dovolj hitro, ker mislim da nasprotnega voznika že krepko oslepi. ali pa ko pridem zadaj kar vklopi dolge luci. so mi že posodabljali ampak je za en ku.rc to posodabljanje.
zato me zanima ali je to normalno priu renoju da ne deluje ali ne deluje samo meni
meni mi ne preklopi dovolj hitro, ker mislim da nasprotnega voznika že krepko oslepi. ali pa ko pridem zadaj kar vklopi dolge luci. so mi že posodabljali ampak je za en ku.rc to posodabljanje.
zato me zanima ali je to normalno priu renoju da ne deluje ali ne deluje samo meni
Jaz pa ti pravim da na mojem Kadjarju to deluje b.p. in dovolj hitro. Po večini nasprotivozeči pacienti slepijo mene ker ne preklopijo dovolj hitro.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
OK hvala, če je še kdo bi bil dobrodošel odgovor, meni mi velikokrat preklopi ko avto že vozi proti meni, torej prepozno.
robertp prosim mi lahko poveste kdaj točno vam preklopi?
primer: je ovinek, vidi se da avto prihaja, normalno bi človek že preklopil, kamera tega še ne zazna. avto pride pred mano njegove luči so vidne, računalnik zakasni nekaj časa oz sploh ne namerava preklopiti. razumem da je to elektronika in ne predvideva v naprej ampak vseeno mislim da bi moralo takoj ko vidi nasprotne luči preklopiti v cca pol sekunde.
je že kdaj vklopilo dolge ko ste vozili za avtom recimo cca 70m za njim?
to se mi dogaja tako pogosto da nisem siguren v to avtomatiko in sem non stop na trnih ČE BO...
lp
robertp prosim mi lahko poveste kdaj točno vam preklopi?
primer: je ovinek, vidi se da avto prihaja, normalno bi človek že preklopil, kamera tega še ne zazna. avto pride pred mano njegove luči so vidne, računalnik zakasni nekaj časa oz sploh ne namerava preklopiti. razumem da je to elektronika in ne predvideva v naprej ampak vseeno mislim da bi moralo takoj ko vidi nasprotne luči preklopiti v cca pol sekunde.
je že kdaj vklopilo dolge ko ste vozili za avtom recimo cca 70m za njim?
to se mi dogaja tako pogosto da nisem siguren v to avtomatiko in sem non stop na trnih ČE BO...
lp
Ko sem imel Talismana na testu za 24h in sem imel priložnost tole sprobat ponoči. Nasproti vozeče avte je zaznaval BP in tudi preklapljal dovolj hitro. Mi je pa preklapljalo na kratke še celo za hiše z vžgano lučjo, 50m stran od ceste, kar pa ni ok. V vsakem primeru te stvari še niso tako daleč, da bi lahko nadomestile pamet in predvidevanje voznika, zato sem po 10ih minutah jaz ta sistem ugasnil ravno zaradi brezveznega stalnega preklapljanja za reči nepovezane s prometom...
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
meni ne deluje tako hitro oz. mi občasno tudi preklaplja za brez veze.
plus dodatno moteče je da se vklapljajo dolge proti armaturki in ne proti volanu. zakaj so to naredili mi pa res ni jasno
plus dodatno moteče je da se vklapljajo dolge proti armaturki in ne proti volanu. zakaj so to naredili mi pa res ni jasno
Slika je sposojena. Zakaj naj ne bi bili ti vijaki primerni za alu platišča? 
Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk

To je original Renault vijak, take sem dobil na gtline 17' alu feltnah. Kdo ti je to rekel, da niso v redu?
Ne sem za j..... Sem mislil vprašati zakaj ti ne bi bili primerni za jeklena platišča?
Jaz sem na alu 18col dobil brez te konusne podlozke.
Takrat sem na renoju naročil še jeklena platišča z vijaki in sem dobil vijake s konusno podlozko.
Kadar so mi čez pole leta montirali zimske gume na jeklena platišča me je vprašal mehanik na renoju če sem tiste vijake kupil sam in sem rekel da sem dobil vse skupaj pri njih, torej renoju in je utihnil. Meni se je zdelo malo čudno. Tako sem imel potem celo sezono.
Danes sem pa pri drugem avtu - scenicu pregledal rezervno gumo in je na njej ta nalepka. Kar pomeni da so mi dali napačne vijake. Zato me zanima kje je lahko problem, če sploh je.

Jaz sem na alu 18col dobil brez te konusne podlozke.
Takrat sem na renoju naročil še jeklena platišča z vijaki in sem dobil vijake s konusno podlozko.
Kadar so mi čez pole leta montirali zimske gume na jeklena platišča me je vprašal mehanik na renoju če sem tiste vijake kupil sam in sem rekel da sem dobil vse skupaj pri njih, torej renoju in je utihnil. Meni se je zdelo malo čudno. Tako sem imel potem celo sezono.
Danes sem pa pri drugem avtu - scenicu pregledal rezervno gumo in je na njej ta nalepka. Kar pomeni da so mi dali napačne vijake. Zato me zanima kje je lahko problem, če sploh je.

Zato ker se tak vijak lazje vrti in ga lahko na jeklenem platiscu prevec zategnes in zvijes srce in sredino.
Lahko jih uporabis ampak moras zategovati z obcutkom.
Lahko jih uporabis ampak moras zategovati z obcutkom.
use se da sam če se če
OK potem ni problema, uporabljam moment ključ.
Hvala.
Hvala.
Tudi z moment kljucem lahko pretegnes, saj se vijak ob podlozki lahko zavrti z manjsim momentom, kot vijak ob jeklenem platiscu.
use se da sam če se če