Megane 2 - Lambda konektor

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
mohimm

Megane 2 - Lambda konektor

Odgovor Napisal/-a mohimm »

Prižgala se mi je lučka za motor in servis -> Renaultov servis priklopi računalnik, ugotovi trenutno normalno delovanje, ampak je bila zaznana napaka na lambda sondi(spodaj pri izpuhu). Problem je očitno na konektorju kjer je bil en pin oksidiran in umazan (konektor na strani avtomobila)...

Vajenec malo spuca in pošprica s kontakt sprejem, računajo 20€... Čez en teden spet sveti armaturka... Ker jim ravno ne bi puščal vsak teden 20€, me zanima če kdo ve oznako konektorja, oz če lahko to pocvikam iz kakšnega odpadnega avtomobila.

Doma žal ne morem pod avto, ampak je konektor mislim da (po spominu) tak, samo ženski pač. Slika

Na servisu imam termin šele čez en teden...
Sedaj se sicer vozim, ampak se mi zdi da malenkost bolj poliva bencin, in me skrbi kaj bo s katalizatorjem čez 600km do takrat...
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Megane 2 - Lambda konektor

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Potem pa pojdi prej do enega lokalnega mehanika, ki ima kak obd2 tester da ti izbriše napako. Za kateri motor pa gre in kateri letnik je?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
mohimm

Re: Megane 2 - Lambda konektor

Odgovor Napisal/-a mohimm »

Ah, res pozabil napisati. Avto je letnik 2004, 1.6 16v (83kW).

Napako bi seveda pobrisal, samo če bo vsak teden ponovno javljal napako, bi prej rad rešil vzrok... Moj osebni lokalni mehanik je trenutno nedosgeljiv, bom še povprašal okoli...

Če pa lahko izvor problema rešim sam za ceno konektorja in s krimpanjem štirh pinov, pa še toliko bolje...
Odgovori