nato je treba previdno strgat bel stiropor, ki služi da ne pride voda od šipe v elektronski del vrat. na desni, kjer držijo ključavnico 3 zvezda vijaki, je nad njimi še en vijak, ki ga je treba toliko časa šraufat, da se mehanizem zunanje ključavnice ne poravna z zobci in se lahko sname. odklopit je potrebno dva konektorja na samem mehanizmu in ga z veliko mero previdnosti izvlect iz vrat. mehanizem gre ven, treba je le pazit da se obe zajli, ki greta v njega snameta. ena gre iz notranje kljuke, druga pa iz zunanje. iz zunanje kljuke je potrebno z izvijačem iz notranjosti vrat odpet zajlo in mehanizma, malo je nerodno ampak gre.

ko je mehanizem zunaj, ga je potrebno z izvijačem odpret narazen. skupaj ga držijo na obeh straneh zaliti plastični vijaki, te je treba porezat in mehanizem odpret.

na tej sliki je en del

na tej pa drugi del, v katerem je mali krtačni motorček, ki zaklene ali odklene vrata.
v mojem primeru so bile krtačke v motorju napol skurjene, vse je bilo črno in umazano, zato se motorček ni vedno zavrtel in odklenil vrat.

motorček sem razstavil, očistil krtačke in kontaktno cono z brusnim papirjem in čistilnim sprejem ter ga sprobal, vrti se kot nov.

nato sem vse sestavil, zatesnil mehanizem z megajver trakom, vse sestavil nazaj v vrata, namestil nazaj peno in jo zatesnil z trakom, dal tapeto nazaj in voila, dela kot novo.

pa še namig, ko se sestavlja, je potrebno zajlo, ki gre do zunanje kljuke, potisnit čisto v kot, drugače se zatakne ob šipo ki gre gor in dol.
potrebno je nekaj malega orodja, obvezno baterijo za svetit in pa nekaj ur časa.
upam da bo komu v pomoč