Skakanje temperature motorja
Skakanje temperature motorja
Dva dni opažam da se nekaj dogaja s cagarjem za temperaturo,kar naenkrat poskoči za delček sekunde tudi na rdeče,pa čeprav je motor seget na 2 črtici po nekaj minutah vožnje..Danes pa sem opazil da mi tudi motor cukne takrat ko za delček sekunde skoči na rdeče.Torej ko se mu bo ornk zmešalo in bo za dlje ostalo na rdečem bo verjetno motor ugasnil.
Kaj za boga se dogaja.Je pa sevede espace 4 1.9
- TwingoLove
Re: Skakanje temperature motorja
Crknilo ti je tipalo temperature na samem termostatu. Lahko pa da gre tudi za okvarjeno napeljavo. Skratka termostat dol, gor drugo tipalo in videt kaj bo, ampak sem prepričan da je to, saj sem že imel podobne probleme.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
ssimon napisal/-a:Dva dni opažam da se nekaj dogaja s cagarjem za temperaturo,kar naenkrat poskoči za delček sekunde tudi na rdeče,pa čeprav je motor seget na 2 črtici po nekaj minutah vožnje..Danes pa sem opazil da mi tudi motor cukne takrat ko za delček sekunde skoči na rdeče.Torej ko se mu bo ornk zmešalo in bo za dlje ostalo na rdečem bo verjetno motor ugasnil.
To je ta, ki ima števec od drugega avta notri?
RenaultSport
To je ta ja.
Po vsej verjetnosi sem našel napako,tudi za tole težavo.
Na avtu sem pravkar menjal turbino,vse je šlo ok,po enem dnevu mi avto doma v garaž ne vžge več,javi napako da vbrizgovalni sistem ne dela,spet pod havbo da vidim kaj za boga se spet dogaja in evo najdem miljon kablov ki jim razpada izolacija in šmelcajo en čez druzga......nekak za silo poštimam ampak avto ne kresne.....očitno je nekje med temi kilometri kablov eden strgan.......znoru.
Kaj mi je za narest,ker jaz počasi obupujem nad njim.
Na avtu sem pravkar menjal turbino,vse je šlo ok,po enem dnevu mi avto doma v garaž ne vžge več,javi napako da vbrizgovalni sistem ne dela,spet pod havbo da vidim kaj za boga se spet dogaja in evo najdem miljon kablov ki jim razpada izolacija in šmelcajo en čez druzga......nekak za silo poštimam ampak avto ne kresne.....očitno je nekje med temi kilometri kablov eden strgan.......znoru.
Ni prvi ne zadnji kateremu "prepriba" oz pregnijejo kabli. Odvit inštalacijo pa popravit ali pa zapeljat do štromarja čeprav bo nekaj € ker je nekaj dela s tem.ssimon napisal/-a:Po vsej verjetnosi sem našel napako,tudi za tole težavo.
RenaultSport
Počasi izgubljam bitko.
Danes zvlečem v šopek in vse lepo razmastim ločim in povijem,noben kabel ni bil strgan ampak samo brez izolacije.
Lepo sestavim skup.....in avto še zmer ne vžge.
Na števcu pa kaže tole.

Danes zvlečem v šopek in vse lepo razmastim ločim in povijem,noben kabel ni bil strgan ampak samo brez izolacije.
Na števcu pa kaže tole.

A s CLIP-om se pride v diagnozo? Nekje je verjetno še vedno problem na inštalaciji.ssimon napisal/-a:Počasi izgubljam bitko.
Na števcu pa kaže tole.
RenaultSport
Jest mam en delphijev tester ki dobr dela na vseh avtih v bajt samo na mojmu ne.
Če tut s CLIPom ne pridete notri najbrže ne je napaka še vedno na inštalaciji, kar pogost problem pri starejših renojihssimon napisal/-a:Jest mam en delphijev tester ki dobr dela na vseh avtih v bajt samo na mojmu ne.
RenaultSport
Da si mal sramoto naredim......
...ko je zaradi zjeb....anih kablov prišlo do stika je valda varovalko skurl.
Evo nova turbina nova varovalka in gremo dalje.
Evo nova turbina nova varovalka in gremo dalje.
sam da si našu problem.
to je psihično uničujoče