Pozdravljeni,
imamo vozilo Renault Megane 1.2 TCe 115, letnik 2013 z 90 000 prevoženimi km. Pred kratkim se je pričelo slišati nekakšno ''škripanje'' sklopke, ki je vedno enako in se pojavi vsakič, ko na njo pritisneš. Sicer kakšnih opaznih sprememb med prestavljanjem ni zaznati, je pa zvok rahlo moteč. Zanima me, če je kdo že imel podobne težave in ve kaj bi lahko bilo narobe?
Lep pozdrav,
Martin
Megane 1.2 TCe 115, sklopka
Re: Megane 1.2 TCe 115, sklopka
Ponavadi škripa košara sklopke ali pa žica, če ima vozilo še tak sistem "vklopa" sklopke. Lahko pa je tudi pedal oz. njegovo vpetje. Odvisno kje se sliši.maatq napisal/-a:Pozdravljeni,
imamo vozilo Renault Megane 1.2 TCe 115, letnik 2013 z 90 000 prevoženimi km. Pred kratkim se je pričelo slišati nekakšno ''škripanje'' sklopke, ki je vedno enako in se pojavi vsakič, ko na njo pritisneš. Sicer kakšnih opaznih sprememb med prestavljanjem ni zaznati, je pa zvok rahlo moteč. Zanima me, če je kdo že imel podobne težave in ve kaj bi lahko bilo narobe?
Lep pozdrav,
Martin
RenaultSport
Re: Megane 1.2 TCe 115, sklopka
Naspricajte z silikonskim sprejem vpenje stopalke in feder na nej... Meni je to skripalo .... lp