Renault Talisman - 2015 (naslednik Lagune)
Re: Renault Talisman - 2015 (naslednik Lagune)
Razlika je med "ko" in "če". Ko ti bo pripeljal. Not in our lifetime...
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Fanta, sta malo zašla?
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Ja sej vidiš, sem že pri prvem odgovoru napisal kaj ma to veze s Talismanom. Ampak buhvar pluvat čez Renault, tut če je škart roba, ker pol se en spomne da ne maraš štromskih avtov pa te začne prcat. Če se nebi osebno poznal bi mislu da en 15-letnik piše
. Najbolj, da se tema "Okvare in pomoč" kar zbriše, da ne bo kdo ban-an, ker izpostavlja probleme...
- TwingoLove
Skratka diesel for life, elektrika mi niti malo ne diši tudi z vidika moje izobrazbe, katera se ukvarja s takšnimi problemi.
Zadnjič sem si spet vzel malo časa in si ogledal Talismana. Mene žal ne kupi vsa sijoča plastika, veliki digitalni števci, sploh pa menjalnik tako kot ste sami nekateri ugotovili si včasih vzame preveč časa. Moja testna poraba, ko sem ga vozil je bila 6.8 po računalniku če pravilno spomnim, kar je pa za moje pojme čisto preveč za 1.6 160 konjski motorček. Me res zanima kakšna mora bit ob vleki prikolice in kako se avto takrat obnaša.
Zadnjič sem si spet vzel malo časa in si ogledal Talismana. Mene žal ne kupi vsa sijoča plastika, veliki digitalni števci, sploh pa menjalnik tako kot ste sami nekateri ugotovili si včasih vzame preveč časa. Moja testna poraba, ko sem ga vozil je bila 6.8 po računalniku če pravilno spomnim, kar je pa za moje pojme čisto preveč za 1.6 160 konjski motorček. Me res zanima kakšna mora bit ob vleki prikolice in kako se avto takrat obnaša.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Zanimajo me "otroške bolezni" katere spremljajo začetne serije vseh avtomobilski proizvajalcev.Spula napisal/-a:Kaj te zanima poleg vtisov voženj/uporabe vozila? Vpoklici so zaradi določenih "težav" katere pa se odpravi ponavadi že pred predajo vozila. In nekaj drugih zadev ki se tudi odpravijo v garanciji.concorde napisal/-a:Zanimivo je, da ni več vtisov z vozilom, ki bi z nami delili dejanski lastniki vozila. Predvsem se pišejo vtisi s testnih voženj. Predvsem me zanimajo morebitne težave, vpoklici, garancijska popravila ..... ker avti so že skor 2 leti v prodaji, pa je tak mal napisanega.
Zanimajo me morebitni vpoklici in pa težave (če seveda sploh so), katere poznajo mehaniki po renault servisih, opažene šlamparije pri montaži, črički .... Zanima me čimveč informacij od lastnikov ali uporabnikov vozila.
TwingoLowe: Automatik je še dober, ročni je pa kot bi bil iz legokock sestavljen. Sem mel 130-konjskega na testu za 24 ur. Naredil cca 300km, pa se mi je še vedno zdelo, da mi bo vsak čas ročka menjalnika v roki ostala.
Concorde: Če razmišljaš o nakupu novega Renaulta, je sodeč po temah v forumu "Okvare in pomoč" najbolj, da si prej dobrega odvetnika zrihtaš...
Concorde: Če razmišljaš o nakupu novega Renaulta, je sodeč po temah v forumu "Okvare in pomoč" najbolj, da si prej dobrega odvetnika zrihtaš...
Mal razmišljam, da bi menjal sedanji avto z novim. Odločam se med Meganom al pa Talismanom. Sam me bol vleče k Meganu, ker mi bolj diši bencin, hočem pa ročni menjalnik ... Talisman pa te kombinacije ne poznaHauba napisal/-a:TwingoLowe: Automatik je še dober, ročni je pa kot bi bil iz legokock sestavljen. Sem mel 130-konjskega na testu za 24 ur. Naredil cca 300km, pa se mi je še vedno zdelo, da mi bo vsak čas ročka menjalnika v roki ostala.
Definitivno bencinarja, drugač lahko kdo pritožbo napiše naj te dol s ceste vržejo ker kadiš z dizlom... 
WTF man???!!!???? človeška neumnost je res neskončna haha
ok zdaj se pa malo umiri, razumem da si iz trbovelj in da si iz zibeljke gledal kako se kadi iz dimnika in ti je ta svinjarija prirasla k srcu, morda te spominja na otroštvo, tako kot tisti ki drkajo na jugoslavijo, ne vem kako pride do tega, ne razumem čisto. kar se tiče izpustov; ja tudi bencinarji jih imajo pa ne boš vrjel, tudi kolesarji. zakaj je kar naenkrat problem slabega zraka v mestih, ki ga ni bilo niti takrat ko je vsaka hiša kurila na premog? dizli mogoče? ali so se golobi prekomerno razmnožili? Ampak nič hudega, tudi tukaj nam evropa ponuja rešitev, strožji ekološki predpisi, katalizatorji, egrji, filtri trdih delcev in nenazadnje downsizing.Hauba napisal/-a:Definitivno bencinarja, drugač lahko kdo pritožbo napiše naj te dol s ceste vržejo ker kadiš z dizlom...
ampak ojoj, neizobraženo in ruralno prebivalstvo nad tem začuda ni navdušeno, kako naj se pred sosedom hvališ z manjšim motorjem, in ekološkimi gizmoti ki višajo porabo? hitro do jožeta ki ima varilni aparat in kotno brusilko pa bo to stran požagal, potem pa "čipirat" kar za doktorje ki te storitve izvajajo pomeni:"odpri šobe na max in boost do tja da bo avto ravno še zdržal enih 500 kilometrov" in dobimo sindrom prestrašene sipe, plus tega motor pospešeno razpada in je samo še slabše, popravil ga itak ne bo nihče ker "se ne splača".
na tehničnem pregledu jim je za to vseeno, važno da ne bo kakšen co2 preveč ven ušel ali pa če ročna ne prime enakomerno, to so resne težave, to da se od dima ne vidi na drugo stran delavnice ni problem
da bo stvar še hujša, so že samo proizvajalci ustregli potencialnim kupcem z fake eko programi, super.
pa kar naenkrat 160KM in žnj navora ni dovolj za normalno vožnjo, mora jih biti vsaj 200, kdo bo pa vlekel prikolico za živino in počitniško prikolico do ankarana? resno? kdo kupi fancy limuzino in potem vlači prikolico okrog po svetu? če kupiš talismana daš v prtljažnik kopalke, obleko in greš v hotel z več kot tremi zvezdicami, ne pa v kamp kjer budiš nedolžne reveže s pokanjem 4 controla. btw ponoči sem se zbudil ker je nekaj pokalo, najprej sem mislil da je nevihta, ampak potem sem se spomnil da je bolj verjetno da v Rogašovcih nekdo talismana premika po dvorišču in poka 4control. zato imam sedaj podočnjake. groza!
saj bi še kaj napisal, ampak je že tako preveč
morda kasneje
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
- TwingoLove
Shus, zadnji del me je nasmejal do solz!
Se popolnoma strinjam s tabo glede vleke kamping prikolice z "luksuzno" limuzino. Ampak okusi so različni
Mene v življenju ne prepričaš da grem na dopust v hotel, kjer me bodo stregli od spredaj in odzadaj, hkrati pa bom moral ponoči iz sosednjih sob poslušati kako nemci "servisirajo" svoje žene
Nazaj na Talismana. Tudi mene zanima kako se bo avto kaj pokazal v prihodnosti glede morebitnih okvar ali problemov. Znanec se je po enem letu rešil Espace-a Initiale, saj so bili konstantni problemi s softwareom in na koncu pri pribljižno 80k km tudi že z EDC menjalnikom.
Se popolnoma strinjam s tabo glede vleke kamping prikolice z "luksuzno" limuzino. Ampak okusi so različni
Nazaj na Talismana. Tudi mene zanima kako se bo avto kaj pokazal v prihodnosti glede morebitnih okvar ali problemov. Znanec se je po enem letu rešil Espace-a Initiale, saj so bili konstantni problemi s softwareom in na koncu pri pribljižno 80k km tudi že z EDC menjalnikom.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Šus, tvoj post je še bolj brezpredmeten kot Drejchijev, ki je iz sfukanih Talismanov prešel na elektrifikacijo Volvov...
A na tem forumu še lahko izraziš svoje mnenje? Oziroma niti ne mnenje ampak opažanje, lastne izkušnje. Al morem it po tem ko Nizozemc obrača, pa vse poka, takoj po celem kampu pa vsem rečt da naj noben nič okol ne govori o tem?
In pol ko napišeš svoja opažanja na forum sledijo zbadanja glede štromarskih avtov in glede kraja iz kjer sem. Ja kuga matkurba pa vi žabarji mislte d ste? In pol se čudite da forum, oziroma cel klub propada. Bivši predsednik teži z videi o "tornadu v Ukrajini", čez zdajšnje vodstvo pa vsi pljuvajo, ampak samo na lokalcih, ko noben od njih ne sliši. Mislem wtf. Ko na forumu kaj rečeš pa vidiš kam prideš. Do tega da si iz Trbovelj pa do sindroma prestrašene sipe. Čestitke res
A na tem forumu še lahko izraziš svoje mnenje? Oziroma niti ne mnenje ampak opažanje, lastne izkušnje. Al morem it po tem ko Nizozemc obrača, pa vse poka, takoj po celem kampu pa vsem rečt da naj noben nič okol ne govori o tem?
In pol ko napišeš svoja opažanja na forum sledijo zbadanja glede štromarskih avtov in glede kraja iz kjer sem. Ja kuga matkurba pa vi žabarji mislte d ste? In pol se čudite da forum, oziroma cel klub propada. Bivši predsednik teži z videi o "tornadu v Ukrajini", čez zdajšnje vodstvo pa vsi pljuvajo, ampak samo na lokalcih, ko noben od njih ne sliši. Mislem wtf. Ko na forumu kaj rečeš pa vidiš kam prideš. Do tega da si iz Trbovelj pa do sindroma prestrašene sipe. Čestitke res
ni toliko brezpredmeten kot tvoja ugotovitev da so renaulti krš in ja če to napišeš na renault forum, zna biti da se bo komu zataknilo, imej mnenje, izrazi ga, vsako je dobrodošlo, samo če izražaš mnenja moraš pričakovati tudi nek odziv. jaz tudi nebi šel v trbovlje in za šankom vpil "kje ste pičke knapovske, pejte v cvetličarno delat je boljši zrak, kaj se po lunkjah vlačite" in pričakoval da me ne bodo polomili
drugače se mi zdi debata o dizlu in downsizingu predmetna, glede na to da ima talisman dizelski moped ki je zmanjšan, zaradi ekoloških predpisov
pa ni nič narobe da si iz trbovelj, samo vzporednico z vašim dimnikom sem potegnil,
saj sem omenil tudi Ankaran in Rogaševce, pa se nihče od tam ni pritožil, morda imajo oni več smisla za humor
kaj te pa sipa moti pa ne vem, niti ni na tebe latelo, ampak na čipane dizelaše brez dpfja, a si sploh ukapčil kaj sem milsil?
drugače se mi zdi debata o dizlu in downsizingu predmetna, glede na to da ima talisman dizelski moped ki je zmanjšan, zaradi ekoloških predpisov
pa ni nič narobe da si iz trbovelj, samo vzporednico z vašim dimnikom sem potegnil,
saj sem omenil tudi Ankaran in Rogaševce, pa se nihče od tam ni pritožil, morda imajo oni več smisla za humor
kaj te pa sipa moti pa ne vem, niti ni na tebe latelo, ampak na čipane dizelaše brez dpfja, a si sploh ukapčil kaj sem milsil?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Ja, nov downsize-an 1.6dCi 160 ma večjo porabo kot 10 let star ne-downsizan 2.0HDi 165. Super motorji ja. Sem ga mel tričetrt ure na razpolago. Glih dost da sem šel do službe pa nazaj. Z mojim mam porabo 6,5 ob normalni vožnii, s Talismanom sem imel 7,4. Ampak verjetno jaz ne znam vozit ker so te motorji vrhunski......... 
- Sport Driver
Me veseli, da ti je C5 všeč, vseeno mi je, če ti Talisman ni všeč samo potem ne rabiš več jamrat. C5 je star avto in to se mu zalo vidi predvsem v notranjosti.
Sicer pa ko je nekdo spraševal za probleme. Večinoma isti kot pri Meganu GT, če se pogovarjamo o 1.6 tce verziji 200. Ampak teh pri nas ni, mi rabimo dizle ker smo Slovenija in delamo ogromne razdalje, baje. Z 1.6 dci jaz nisem slišal nekih hudih problemov. Se pa najde kakšen s problematičnim menjalnikom, ravno berem, da je pri 18k km šel menjalnik na Autobild Dauertestu. Se je očitno res bolje držat ročnih, dokler ne gremo na čisto elektriko in ga itak ne rabimo več
Problemi so bili še z R-Linkom, tej novejši modeli imajo izboljšano verzijo.
Mene bi skrbel le menjalnik, izgleda, da Nemci(Getrag) ne znajo naredit dobrega z dvema sklopkama...
Poslano z mojega XT1650 z uporabo Tapatalk
Sicer pa ko je nekdo spraševal za probleme. Večinoma isti kot pri Meganu GT, če se pogovarjamo o 1.6 tce verziji 200. Ampak teh pri nas ni, mi rabimo dizle ker smo Slovenija in delamo ogromne razdalje, baje. Z 1.6 dci jaz nisem slišal nekih hudih problemov. Se pa najde kakšen s problematičnim menjalnikom, ravno berem, da je pri 18k km šel menjalnik na Autobild Dauertestu. Se je očitno res bolje držat ročnih, dokler ne gremo na čisto elektriko in ga itak ne rabimo več
Problemi so bili še z R-Linkom, tej novejši modeli imajo izboljšano verzijo.
Mene bi skrbel le menjalnik, izgleda, da Nemci(Getrag) ne znajo naredit dobrega z dvema sklopkama...
Poslano z mojega XT1650 z uporabo Tapatalk