Evo da še malo obudim to temo, čeprav se več ne gre za mojo Laguno. Kolegu vsako leto pred dopustom ali pa celo na dopustu crkne njegova Laguna. Lani turbina, letos bog ve kaj. Očitno avto ne mara hrvaške.
Skratka je kar sam napisal post o čem se gre in kaj se je letos zgodilo, saj smo nekako brez ideje kaj je narobe. Je pa že cel julij zbiral točke zvestobe pri avtovleki
Jaz sem mu dal ponudbo 50€ za avto pa prepis plača on ampak še kar vstraja da ga bo popravil.
Skratka to je napisal:
Pred kratkim mi je Laguna II 2.2dci Initiale na avtocesti pri 130kmh ugasnila motor na zelo nenavaden način. In sicer brez opozorila, je obratomer padel na 0, istočasno motor ni več vlekel. Najbolj šokantno je bilo pomanjkanje opozorilnih lučk, izklopil je tudi radio. Edini indikator da je nekaj narobe je bila prižgana rdeča lučka imobilizatorja (poleg nivoja goriva), ki se je prižgala istočasno s padcem obratomerja. Ko sem se omaknil iz prometa, je motor normalno verglal, vendar ni vžgal, rdeča lučka imobilizatorja pa je kljub večkratnemu odklepanju in zaklepanju vztrajno gorela. Ko v režo vtaknem kartico lučka sicer po začetnih testih za dve sekundi ugasne, a se nemudoma prižge nazaj. Motor ne vžge, nekaj dni kasneje, mehanik še vedno ni našel napake, priključitev na tester (clip) pokaže vse sisteme avtomobila, le povezava z motorskim računalnikom (vbrizg) je rdeča, nedostopna. Kabli na prvi pogled ne kažejo poškodb, trenutno smo poslali na test računalnik motorja.
Lepo prosim za pomoč, je že kdo srečal kaj podobnega?