OMV ali PETROL

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Re: OMV ali PETROL

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Omv 100plus dobiš trojne pike. :)

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Večina avtov bi ga sicer rabila, pa se ne dobi vedno in povsod. Pri nekaj višjem kompresijskem razmerju pride do klenkanja, nato motorni računalnik poveča predvžig, s tem se utruja material. To je primer pri vseh modernih downsize motorčkih, recimo na tri cilindre itd.. Voznik tega ne čuti, je pa motor manj voljan in prožen. Zakaj je pa taka razlika v ceni, ni jasno nikomur. Tudi nižja cena nafte ni jasna, ker gre za bistveno večje onesnaževanje.
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Za mene pride v poštev samo MOL. Pri drugih tankam samo za <10€ ko nafta ne zdrži do doma :)

Mi je bilo pa zanimivo, ko sem na poti v Le Mans tankal v praktično prazen tank (se pravi je bila velika večina nove nafte) francosko nafto malo pred Parizom. Matr ko da bi ga čipu. Nimam pojasnitve zakaj, ampak naenkrat je bila boljša odzivnost, večja moč in nižja poraba. Nazajgrede sem tanku na tazadni bencinski pred Nemčijo in je blo isto. Pol pa v SLO tankam je bilo pa spet po starem. Sem biu prou tist wtf just happened...
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
AgitatoR

Odgovor Napisal/-a AgitatoR »

joztom napisal/-a:Večina avtov bi ga sicer rabila, pa se ne dobi vedno in povsod. Pri nekaj višjem kompresijskem razmerju pride do klenkanja, nato motorni računalnik poveča predvžig, s tem se utruja material. To je primer pri vseh modernih downsize motorčkih, recimo na tri cilindre itd.. Voznik tega ne čuti, je pa motor manj voljan in prožen. Zakaj je pa taka razlika v ceni, ni jasno nikomur. Tudi nižja cena nafte ni jasna, ker gre za bistveno večje onesnaževanje.
S tem, da je predelava surove nafte v bencin, dražja, kot predelava v dizel.

Poslano z mojega F2 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
AgitatoR

Ravno te dni opažam klenkanje pri hladnem motorju (1.4 Tce). V kabino se ne sliši, če niso odprta okna. Na vratcih rezervarja piše 95 ali 98 oktanov.

Uporabniški avatar
AgitatoR

Aja, od kar imam ta avto, ga napajam z 95 oktani.

Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

AgitatoR napisal/-a:Ravno te dni opažam klenkanje pri hladnem motorju (1.4 Tce). V kabino se ne sliši, če niso odprta okna. Na vratcih rezervarja piše 95 ali 98 oktanov.

Ne bom trdil da ti ne ves ampak opazam da precej ljudi ne ve kako je slisati klenkanje, navadno se pojavi ko je motor pod obremenitvijo in prenizkimi obrati, ko so bili se uplinjaci v avtih in ni bilo elektronskega uziga naprimer vsem poznani yugo, na modernih avtih z elektronskim vbrizgom in vzigom pa tezko vrjamem da bi se kaj slisalo edino ce je kaj res hudo narobe
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

https://www.youtube.com/watch?v=gQghB4asSnI" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=d8L-X89duEs" onclick="window.open(this.href);return false;
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Hauba napisal/-a:Za mene pride v poštev samo MOL. Pri drugih tankam samo za <10€ ko nafta ne zdrži do doma :)

Mi je bilo pa zanimivo, ko sem na poti v Le Mans tankal v praktično prazen tank (se pravi je bila velika večina nove nafte) francosko nafto malo pred Parizom. Matr ko da bi ga čipu. Nimam pojasnitve zakaj, ampak naenkrat je bila boljša odzivnost, večja moč in nižja poraba. Nazajgrede sem tanku na tazadni bencinski pred Nemčijo in je blo isto. Pol pa v SLO tankam je bilo pa spet po starem. Sem biu prou tist wtf just happened...
Frataprata. Pa vse gre iz istega osnovnega kesla... Tudi MOL ne vozi več iz Madžarske.
Že celo življenje tankam v 90% na Petrolu, tudi na Hrvaškem, tako benz kot nafto. Edino kar je, dodajam periodično redno aditiv za čiščenje vbrizgovalnega sistema in odstranitev vode iz tanka (dodatki priporočeni s strani Renault servisa).

Avti so predli kot muce, brez nekih težav s šobami in cukanjem in podobno...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori