Pozdravljeni,
imam Laguno letnik 2006 in imam dva problema:
- zakaj se vedno ob vžigu avta le ta nekoliko zaganja (še posebej izrazito je sedaj ob mrzlem vremenu) oz. na začetku nekoliko padejo obrati, toliko, da mislim, da bo avto ugasnil - na cca 700 (malo se avto tudi trese), vendar potem vseeno obrati gredo počasi gor do cca 1200 in potem na normalno mejo in potem je vse ok. Moral bi pogledati, vendar mislim, da so bile vžigalne tuljave in svečke menjane.
- sedaj v mrzlem vremenu mi volan ob obračanju "prasketa" (ne poka nič v volanu, slišati je le zvok, kot da bi nekaj prasketalo)?
Hvala in lp!
Nemiren prosti tek na začetku in prasketanje volana
Re: Nemiren prosti tek na začetku in prasketanje volana
Za prvo vprašanje naj odgovori kdo drug, glede prasketanja, pa se verjetno sliši volanska ovojnica. Pri meni v odvisnosti od temperature drgne že dve leti (40k km) in nič ne kaže, da bi se želela posloviti.
meni isto prasketa. popizdevam. vendar samo ko je pod 10 stopinj ali bolj hladno lahko recemo...
- TwingoLove
Tudi meni se pojavlja tako praskanje in cviljenje ob vrtenju volana. Ampak ko se notr avto ogreje, počasi izgine.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Jst sem bil ziher, da je kriva alu zaščita na letvi, da drog kaj drsa po njej... Sem malo spodvihal, bilo vse ok, danes pa spet slišim. Pa zadeva sploh ni tako nedolžna! Kar glasno vse skupaj in res ni prijetno. Zanimivo pa, da je še vsako popoldne, ko bi se po službi zapeljal pokazat, zadeva popolnoma tiha. Potem pa zjutraj spet akcija... Ovojnica, torej? Imam pa občutek, da prihaja praktično iz motornega prostora...
Glede prvega vprašanja pa nisem nikjer zasledil o katerem motorju je govora? Če je bencin, probaj očistiti motorček prostega teka in mogoče tudi menjaj filter goriva.
Glede prvega vprašanja pa nisem nikjer zasledil o katerem motorju je govora? Če je bencin, probaj očistiti motorček prostega teka in mogoče tudi menjaj filter goriva.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Do katerega leta imajo Renault-i probleme s volansko ovojnico? Zanima me za Megane 1.6 16V, letnik 2007?