Živjo,
Kupujem rabljenega scenica, zaradi omejenega budgeta prejšno generacijo, od letnika 2007 dalje (diesl, 1.5). Dosti jih je s panoramsko streho, zato me zanima kako je s strešnim rolojem, s katerim se steklo/streha zapre: ali je debelo ali tanko v smislu zgolj ščitnika pred soncem. Zanima me to zgolj s stališča uhajanja vročine v avto med poletnimi meseci.
Prav tako me zanima, kako je s trdnostjo stekla - ali so scenici glede na to dovolj zanesljivi, glede varnosti v primeru nesreče.
Lp
Scenic in panoramska streha
Re: Scenic in panoramska streha
Sam ga imam s panoramsko streho. letnik 07. Tisti roloji so bolj tanki oz. taki kot na zadnjih oknih s tem da so na strehi vsaj pri meni v svetlem odtenku. Neke hude zaščite pred toploto ni, je pa toliko da sonce ne moti med vožnjo. 
Prednost je, da je večina fiksnih (sky oprema), zato ne zamakajo. Sem imel takega in je kar ok tista zaščita...
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
- MrTwelveTrees
Ga imam v Sceniku 2015, zamaka nič ne, rolo kar dobro ščiti pred soncem.
jaz imam panorama duo, na sceniku II in moram rečt da je zaščita za sonce obup, v vročini kar čutiš na glavi kako je tam gor vroče, posledično bolj nažigaš klimo kar pa ni ravno ok
zadaj je enak rolo in enak problem , le da se okno ne odpira
kolikor sem gledal razliko med mojim in naslednjim je ta rolo kar bolj kot ne isti
mogoče bi bilo kaj bolje če bi imel paket atermičnih stekel (obvezno vseh)
zadaj je enak rolo in enak problem , le da se okno ne odpira
kolikor sem gledal razliko med mojim in naslednjim je ta rolo kar bolj kot ne isti
mogoče bi bilo kaj bolje če bi imel paket atermičnih stekel (obvezno vseh)