Javljanje napake Battery charge fault

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
tonis

Javljanje napake Battery charge fault

Odgovor Napisal/-a tonis »

Pozdravljeni.

Prosil bi vas, če mi lahko kdo od vas pomaga oz. če je imel kdo podoben primer. Sem lastnik scenica 1.5dci letnik 2007 in problem se je začel seveda ko mi je začelo izpisovat na armaturki napako battery charge fault in posvetila je rdeča stop in akumulator hkrati. Najprej je samo posvetilo pa vgasnlo potem je pa že začelo kar svetit in sem se odločil da bom dal altenator na servis. Sedaj sem altenator dobil iz servisa ga namestil in napaka se še vedno pojavi po določenem času, opazil sem da ko se motor segreje na del. temperaturo in ne vgasne, ob izpisu napake sem zmeril ali altenator polni z isto močjo kot če je hladne. Pri hladnem je moč polnenja 14,2V pri segretem pa 13,8 do 14V. Mi pa nekaj ni najolj jasno zakaj mi na signalnem konektorju ven meče 8,5V, ali je to ok?
Aja pa da še to omenim, serviser mi je menjal tudi regler in je rekel da ni dal orginalnega nazaj mogoče je to kaka napaka ali pa v dijodah?
Je imel kdo podoben primer? prosim za pomo ker nevem več kaj naj naredim.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Re: Javljanje napake Battery charge fault

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Lahko je akumulator zanič.
Uporabniški avatar
tonis

Tudi to sem preveril, ker ima oce isti avto in ok akumulator pa je javlo napako.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Polniti ti mora 14.4V, pa ni važno a je mrzel ali vroč, že rahel padec napetosti ti javi napako. Sicer pa preveri pri očetu, če ima isti avto, koliko ti tam polni, pa boš videl. Napetost naj bi bila dokaj konstantna, niha pa amperaža, odvisno od porabnikov....oziroma kaj imaš prižgano....Pa še nekaj, če si dal alternator na servis, se ga tam tudi testira in ne menja kar nekaj po nepotrebnem, če ni bil testiran, pol dejansko ne veš, kaj si naredil, razen tega, da imaš pač nov regulator gor...
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Drugače, pa če si kje blizu Gorenjske, pokliči tega gospoda, obvlada svoj posel, meni je že dvakrat zrihtal alternator, za solidno ceno....

http://www.maek.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
tonis

Tako, zadeva rešena. Zamenjal regler na altenatorju, ker tisti ki je bil gor ni bil pravilen za starejše avte brez računalniškega krmiljenja napetosti, noveji scenici pa imajo rač. krmiljenje. Nov me je stal 55 eur orginal valeo in seveda če pribijem čas ki sem ga porabil za razkapanje in sestavljenje. Imel sem pa tudi srečo da ni bilo kaj več.
Odgovori