Renault Talisman - 2015 (naslednik Lagune)

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Nejkoy

Re: Renault Talisman - 2015 (naslednik Lagune)

Odgovor Napisal/-a Nejkoy »

benfr1 napisal/-a:Na cesti Novo mesto - Šentjernej srečal Talismana Initiale z lj registracijo. Fina pojava na cesti [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]

Poslano z mojega LG-H320 z uporabo Tapatalk
Tudi jaz ga videl zadnje dni 3x :) Na prvi, hiter pogled zelo lep.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

B1 16v napisal/-a:Kaj te je zmotilo? Jaz sem sedel v initiale in me je navdušil. Z izjemo limuzinske luknje prtljažnika, ampak me itak zanima GT.
Sem slaba 2 tedna nazaj peljal Initiale-a in je bila ljubezen na prvi pogled, ali kako bi se izrazil... :) Že samo sedenje, volan, usnje, vse nekje na dosegu roke, udobna vožnja, spet prekrasen 4control, varčen motor, fajn menjalnik. Res nisem gledal prtljažnika, ampak po 5km sem se zaklel, da bo to moj naslednji avto. Ampak, kot si ti rekel: grandtour ;)
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Včeraj pred Malgajem videl in poslikal Grandtour Talismana v modri barvi :)
Moram reči, da se mi dopade fuul. Glede na to da imam Laguno 3 Grandtour in to bo tole zamenjava, mislim da se zna zgodit, da bo enkrat tudi v moji lasti :)

Slika

Slika

:D
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Jaz sem pa razočaran. Oziroma bom bolj razčlenil... Vsak avto posebej mi je uredu... Vozil sem Espacea Initiale na testni in je odličen, Talisman je super, Megane, razen zadnjega "svetlobnega podpisa", kot ga nekateri imenujejo mi je tudi uredu.

Ampak ta generacija, ta serija Renaultov kot celotna paleta avtov mi je pa skupno obup. Vsi majo skoraj isto masko, praktično enake zadnje luči, razen detajlov zelo podobne notranjosti (isti merilniki za volanom, pa tisti r-link in plastika)... In na žalost me je začel Renault spominjati na VW... Vse zgleda isto :|
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Jaz se sicer se nisem peljal... Videl sem od zunaj in oblikovno se mi dopade...
Drugace pa ja... Kot si rekel vse bolj in bolj VW.

Trenutno je prioriteta gradnja... Gredo itak vsa sredstva tja... Cez pol leta bo pa itak ze kej drugega :)
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Slika

Bil danes na predstavitvi... Če bi moral avto opisati samo z eno besedo, bi se odločil za "udobje". 8)
Slika
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Hauba napisal/-a:In na žalost me je začel Renault spominjati na VW... Vse zgleda isto :|
Meni pa se zdi, da je med novimi Renaulti več podobnosti, kot pri VW :) Če pa gledaš novega Passata in Talismana, pa je Passat še skoraj en razred višje.
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Nevem no, sam a se sam men zdi da so bli Renaulti ze 10-14 let nazaj dokaj podobni, megane II, laguna II, espace, scenic, nevem povsod podobne linije, luči (sicer niso ble enake, vendar si takoj vedu da je Reno...), tako da primerjava z VW je brezvezna. Nekaterim VW hodi v nos...
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Mark napisal/-a:
Hauba napisal/-a:In na žalost me je začel Renault spominjati na VW... Vse zgleda isto :|
Meni pa se zdi, da je med novimi Renaulti več podobnosti, kot pri VW :) Če pa gledaš novega Passata in Talismana, pa je Passat še skoraj en razred višje.
A ne to pa ne. Osebno preziram VW in na splošno nemške avtomobile, tko da mi je vseeno Talisman boljši.
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Mark napisal/-a:
Sanja svinja kukuruz...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

revier napisal/-a:Nevem no, sam a se sam men zdi da so bli Renaulti ze 10-14 let nazaj dokaj podobni, megane II, laguna II, espace, scenic, nevem povsod podobne linije, luči (sicer niso ble enake, vendar si takoj vedu da je Reno...), tako da primerjava z VW je brezvezna. Nekaterim VW hodi v nos...
Vsi Reneaulti imajo v generaciji enake prepoznavne linije. Že dolgo časa.

Brihtoli, ki bi vsak model naredili unikum... Za racionalizacijo še niste slišali? Renaultovi modeli imajo čedalje več rešitev skupnih z Nissanom in Samsungom, kar ni nujno dobro... Recimo ni beč impulznega pomika stekel, neosvetljeni predal(ček) pred sovoznikom, neosvetljena stikala za pomik stekel... So samo drobci... Evropski Megane ima merilnike kitajskega Kadjarja...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

revier napisal/-a:Nevem no, sam a se sam men zdi da so bli Renaulti ze 10-14 let nazaj dokaj podobni, megane II, laguna II, espace, scenic, nevem povsod podobne linije, luči (sicer niso ble enake, vendar si takoj vedu da je Reno...), tako da primerjava z VW je brezvezna. Nekaterim VW hodi v nos...
si mi vzel besede izpod prstov, to da imajo podobne oblikovne poteze čez celotno paleto je normalno, vedno je bilo tako, razen takrat ko se proizvajalec išče in eksperimentira, to da lahko iste poteze spravijo na cel svoj vozni park je samo znak da jim je uspelo nekaj dobrega in da se očitno prodaja, z vsako novo generacijo pride neka nova oblika ki jo potem prenesejo na svoje avtomobile in s tem dosežejo prepoznavnost in povezanost znamke.
vw to dela malce drugače, po nemško, če hočete, ni neke revolucije med generacijami, ampak samo evolucija, tudi imena ostajajo ista, kar privlači bolj konzervativne kupce, ki jim ni toliko do oblike, ampak bolj do neke tradicije in zgodbe ki tiči za modelom. res da pomaga k prepoznavnosti avta, vsi vemo kako zgleda golf in kaj naj bi predstavljal, ter da ga bodo izdelovali še 45 let, ampak ločiti generacije med sabo je problem, jaz vem da jih ne.
Tega s poimenovanjem se je nalezel tudi renault, zato vlečejo ime megane, clio, twingo...že od devetdesetih, stem da posamezne generacije za razliko od vwja med seboj oblikovno nimajo nobene veze, kar se meni zdi butasto, zato sem vesel da so upokojili ime laguna. sem mnenja da si vsak nov avto zasluži svoje ime, senilni kupci brez domišljije ki si novega imena ne morejo zapomniti naj pa grejo kupit nekaj dolgočasnega iz nemčije.
btw zakaj so v vsaki temi nemci? a sem forum falil?

glede podobnih notranjosti se pa strinjam da bi lahko r link malo lepše zamaskirali v armaturo
že v tesli s mi tisti touch screen zgleda socjalno tu je pa še za odtenek slabše
Če pa gledaš novega Passata in Talismana, pa je Passat še skoraj en razred višje.
podrobno razloži tole, ker mi ni jasno na kaj ciljaš?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

robertp napisal/-a:
Vsi Reneaulti imajo v generaciji enake prepoznavne linije. Že dolgo časa.

Brihtoli, ki bi vsak model naredili unikum... Za racionalizacijo še niste slišali? Renaultovi modeli imajo čedalje več rešitev skupnih z Nissanom in Samsungom, kar ni nujno dobro... Recimo ni beč impulznega pomika stekel, neosvetljeni predal(ček) pred sovoznikom, neosvetljena stikala za pomik stekel... So samo drobci... Evropski Megane ima merilnike kitajskega Kadjarja...
No ravno te linije in prepoznavnost Reno šlepa že dolgo časa ja, za moje pojme s tem ni nič narobe. Sprašujem se kako šele pri zdajšnjih generacijah nekateri (predvsem nekater) opazijo podobnost med laguno - talisman, meganom ipd (nepristranskost?)... nevem nekako vsaka stvar se konca z enako, boljse, slabse kot VW... to mi samo ni jasno zakaj te primerjave... Oblike Renojev so privlačne in pika. :)
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Cene so glede na to da je ravnokar predstavljen kar dobre, z vštetimi popusti. Je nekje na cenovni ravni Passata, eeen ima malo več drugi malo manj opreme. Škoda da ni bencinarja 150 KM tudi z opremo Zen.

Poslano z mojega SM-T520 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Kje so cene? Tisti marčevski cenik (črnobel pdf)?
Odgovori