Prevoir revision

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
frenki
Kraj: celje

Prevoir revision

Odgovor Napisal/-a frenki »

Prižgal se mi je ta napis na Scenicu 1,5 diesel letnik 2008.Zraven gori še servisni ključek.Pred tem je na tem mestu kazalo število kilometrov do servisa. Ko sem zadnjič ob menjavi olja resetiral števec se je postavil na 30000 tisoč in od takrat sem
naredil 10500 kilometrov.Od zadnje menjave je minilo 10 mesecev.Olje menjam med 10 in 13 tisoč ne čakam 30 ker se mi zdi to le predolga doba. Zdi se mi da sem nekje prebral, da ko olje ni več dovolj dobro elektronika to zazna in javi ta napis. No če je tako pri Renoju ne vem.Torej kaj bi lahko bilo narobe.Vsak nasvet bo dobrodošel.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Prevoir revision

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kliče po letnem servisu, motorno olje + čistilci.
Dobro bi bilo, če bi se po opravljenem servisu resetiralo s testerjem.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
frenki

Ne razumem kako misliš, da kliče po letnem servisu. Saj mora biti vendar nek razlog, da se prižge ključ.
Po tvoji teoriji bi tudi če se bi servisni ključ prižgal po 5 mesecih predlagal servis?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ja, ali pa če se prižge po enem tednu. Zakaj se je prižgal ključek, pa tester pokaže.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Servisni interval imaš na 30000 ali eno leto,kar prej pride.Bliža se eno leto in te opozarja,da bo potrebno menjati olje.Lahko mirno resetiraš interval,po menjavi olja pa ga resetiraj ponovno.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
frenki

Hec je v tem, da ga ni možno resetirati z tipko s katero se to počne.
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Hec je v tem, da ti ga lahko resetirajo na uradnem servisu z ustreznim diagnostiko, sam ga ne boš mogel..... Torej lahko ignoriraš, lahko greš tja..... Pač moderni avti, moderna sranja , 15 let nazaj ni blo takih problemov v avtih :)
Uporabniški avatar
frenki

Uspel sem ga resetirati sam z omenjeno tipko vendar jo je bilo treba držati dlje kot sem si mislil.
Mislim, da jo je treba držati nekje od 6-7 sekund. Ugotovil sem, da ena grelna svečka ni delala tako
da je lahko bil mogoče to vzrok za servisni ključek
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Na mojmu Sceniku imam nastavljeno na 15000km servis.Ko je falilo še 2000km se je prižgal napis arrange service in ker sem hotel počakat še kakšen mesec z menjavo olja(čeprav sem imel doma že ves material),se je pri 800 km do servisa, prižgala še lučka service in ključek, koliko kilometrov mi je ostalo, pa ni več kazalo.Ne bom nič obsojal, samo če imaš v računalniku 30000km, se mi malo zdi čudno, da se ti je prižgalo obvestilo za olje.
Pa spremeni si interval servisa na 15000km, to se lahko naredi z vsakim malo boljšim testerjem.Ja resetiraš pa tako, da vstaviš kartico v režo,pritisneš tipko za potovalni računanik in jo držiš, ter klikneš tipko start/stop za kontakt.Po cca.10 sekundah se interval resetira in vse lučke ugasnejo.
Odgovori