megane 1.5 strese ob zagonu
Re: megane 1.5 strese ob zagonu
To kar je Kristof1234 napisal, sem hotel tudi jaz, pa nisem imel računalnika pri roki..na Octavii letnik 1999 1.9tdi, mi je tudi motor potresaval v prostem teku, prav videlo se je, ko je zavibriral na trenutke.Sem imel isto idejo, da dvignem štandgas za 50, pa 100, pa 200 obratov in ni bilo nič bolje.Zmeraj je na trenutke zavibriral.
Kot je napisal, priklop na tester in pogledat, katera šoba ima večje odstopanje oz. kar sem že dvakrat jaz naredil na Sceniku, šobe ven in vsaj konice očistit gareža.
Kot je napisal, priklop na tester in pogledat, katera šoba ima večje odstopanje oz. kar sem že dvakrat jaz naredil na Sceniku, šobe ven in vsaj konice očistit gareža.
- Benjamin_S
Zdravo
No jaz sem ze pred casom imel vozilo na testerju, pa niso nic ugotovili...
Sem pa enkrat sam gledal in mi je v oci padlo"popravek pretoka goriva na cilinder"
Cilinder 1 in 4 popravke +/-0.5
Cilinder 2 in 3 popravek +/-4.5
En cilinder +drugi -.
Drugih zadev ni bilo videti??
Sem pa enkrat sam gledal in mi je v oci padlo"popravek pretoka goriva na cilinder"
En cilinder +drugi -.
- kristof1234
Tester ne pokaže 100% ampak približno da vidiš kako naprej. Po teh podatkih vidim da sta šobi 1 in 4 vredu, šobi 2 in 3 pa ne. Ni pa rečeno da sta tudi 1 in 4 vredu. 100% Prepričan boš ko daš šobe majstru, da jih stestira na "prufstandt" oz. posebno pripravo,potemt boš točno vedel kako in kaj. Cene so od 15 -30e na šobo.Benjamin_S napisal/-a:Zdravo
En cilinder +drugi -.
Lp
Ne nč mi ne zaziba samo je prisoten en čuden zvok kot da bi motor tresel celo karoserijo. Ko pa mu dodam malo obratov se umiri. Čisto možno je da je pač grob motorBenjamin_S napisal/-a:Zdravosaso24 napisal/-a:JSt mislim da se da. Na mojem 1.5dci-ju bom to dal narest, ker če jih nekako ujameš na 900rpm je okJure180 napisal/-a:Je možno kak prosti tek nastavit preko računalnika, da bi zvišal za enih 50 obratov ?? ali pa če se da obrate nastavit tako visoko kot laufa pod klimo ??? ampak nebi imel klime vedno vlopljene...![]()
Bom pa seveda preveril še vse nosilce motorja, samo zgledajo mi uredu in tudi ni pretiranega nihanja. Ubistvu ga z roko sploh ne morem zazibat, bo treba večje orodje vzet
Aja imam pa nov vztrajnik in novo sklopko tako da tukaj mislim da ni napake
Ce te razumem prav, tebi tut zaziba ob zagonu in ko pade na prosti tek, menjal si vztrajnik in sklopko, pa ni nic bolje?
Koliko km imas in koliko je bil strosek menjave??
Jz mam 210k, zahtevam pa da vse laufa k da jih ma 20k hehe:)
Se Igor iz Astilbe je rekel, ko sva se pogovarjala:"vidim da si kr nnatancen, ker te vse moti":)
Aja pa motor ima 70000km prevoženih prav tako šobe in visokotlačna
- kristof1234
Kilometri ne igrajo toliko vloge. Kolega imel 550.000 na megane 1.5dci 1. lastnik in še prve šobe, spet drugi kolega pa probleme z šobami že pred 100.000 2. lastnik. Samo tankat je treba na pravi črpalki pa ne na rezervi vozit in se izogneš problemom.saso24 napisal/-a:Aja pa motor ima 70000km prevoženih prav tako šobe in visokotlačna
Tankam oba avta skoz samo na eni črpalki in obema dodajam antigrippante 25 dodatek za v nafto
- kristof1234
Saso jaz bi vseeno na tvojem mestu dal preverit šobe z testerjem da vidiš če so kakšna odstopanja. Je najmanjši strošek. Prav tako priporočam Juretu in Benjaminu preden zamenjata pol motorja.saso24 napisal/-a:Tankam oba avta skoz samo na eni črpalki in obema dodajam antigrippante 25 dodatek za v nafto
Tele šobe so bile zunaj pred enim letom in očiščene konice...pa tankam od omw,agip,mol,petrol,ina...
vrstni red - 4,3,2,1, če gledam v motor.

igla v šobi, zažgana z polno gareža, enkrat bo treba menjat vse štiri konice.

Pa še okolica prve šobe, ko mi je kompresija puščala zaradi bakrene podložke..avto delal brez problema 1 leto, razen v prostem teku malo glasnejšega motorja.

Je pa tako, da meni 2 in 3 kaže odstopanje -2.4, pa pred zimo jih sigurno še enkrat ven vzamem in očistim, mogoče nekomu brezveze,samo na ta način se prej ugotovi dosti napak, katere se vidi šele ob okvari celega motorja.
vrstni red - 4,3,2,1, če gledam v motor.

igla v šobi, zažgana z polno gareža, enkrat bo treba menjat vse štiri konice.

Pa še okolica prve šobe, ko mi je kompresija puščala zaradi bakrene podložke..avto delal brez problema 1 leto, razen v prostem teku malo glasnejšega motorja.

Je pa tako, da meni 2 in 3 kaže odstopanje -2.4, pa pred zimo jih sigurno še enkrat ven vzamem in očistim, mogoče nekomu brezveze,samo na ta način se prej ugotovi dosti napak, katere se vidi šele ob okvari celega motorja.
- Benjamin_S
Zdravo
Te lahko vprasam koliko je stroska za tak poseg in ali ti to zrihta serviser ali strokovnjak za sobe?
Te lahko vprasam koliko je stroska za tak poseg in ali ti to zrihta serviser ali strokovnjak za sobe?
Jaz si delam sam..pač eno tveganje je, da kaj uničim, samo se skušam prej čimveč naučit iz navodil iz interneta.Za vse štiri šobe ven, ter čiščenje in sestavljanje rabim cca.3ure.Ni pa ne vem kako težko, kolkor eni pišejo po forumih in tudi orodja ne rabiš velik.
- Benjamin_S
Zdravo
Cistis s cistilom ali ultrazvocno?
Jaz bom prvo dal preverit odstopanje pol pa naprej...
Ce je to to.
Kaj pa mislis o aditivih, ki se dodajo gorivu?
Odkar imam avto nisem vlil niti enega aditiva, tankam na omw ali agipu.
Lp
Cistis s cistilom ali ultrazvocno?
Jaz bom prvo dal preverit odstopanje pol pa naprej...
Ce je to to.
Kaj pa mislis o aditivih, ki se dodajo gorivu?
Odkar imam avto nisem vlil niti enega aditiva, tankam na omw ali agipu.
Lp
Z cistili, aditiv pri meni avto se ni videl in tudi skoda denarja za to stvar.Zame je edino pravo ciscenje krpa, cistilo in nekaj koze iz prstov.Pa vsake toliko casa na cesti gas do rdecega polja.Carb cleaner ter flaska od liqvi molya dela cudeze.
- kristof1234
bfranc napisal/-a:Z cistili, aditiv pri meni avto se ni videl in tudi skoda denarja za to stvar.Zame je edino pravo ciscenje krpa, cistilo in nekaj koze iz prstov.Pa vsake toliko casa na cesti gas do rdecega polja.Carb cleaner ter flaska od liqvi molya dela cudeze.
Če so šobe zabasane jih aditiv očisti ne pa vedno. Če pa šoba ščije pa aditiv še poslabša zadevo- še bolj trosi. Saj probat ni greh naj vlije not pa bo vido. Najboljši aditiv za dizla je omw pumpa
- kristof1234
Dosti maš serviserjev ki so obenem strokovnjaki.. Pogooglaj . Drugače pa tvoj mehanik odmotira šobe ti jih neseš mojstru in mehanik spet zmontira.. spet poguglaj za strokovnjaka... Še prej pa na tester. Odvisno če hočeš avto dlje časa imet se splača vse šobe obnovit, če ne pa je dovolj da kupiš rabljeno delujočo šobo ali dve, in nato vse skupaj očistiš. Poročaj kaj bo tester reko.Benjamin_S napisal/-a:Zdravo
lp