megane 1.5 strese ob zagonu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Jure180
Kraj: Duplek

megane 1.5 strese ob zagonu

Odgovor Napisal/-a Jure180 »

Pozdravljeni meni pa megana 1.5 78kw letnik 2005 strese ob zagonu, in sem menjal spodnji nosilec motorja in zgornjega desnega oba original renault vendar zadeva ni nič kaj bolje, prav tako je mehanik preveril glavni nosilec in pravi da je vredu, preventivno sem ob servisu zamenjal še ojnične ležaje pri 250,000, in bili so čist na koncu....glede tresenja pa mi ga strese samo ob zagonu, ter v prostem teku, če vklopim klimo tresenje popolnoma izgine, prav tako tresenja ni pri pospeševanju ali dodajanju plina, ter pri ugašanju avta....še je kje kakšen nosilec ki bi lahko bil za to kriv ali je kaj drugega ???
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Re: megane 1.5 strese ob zagonu

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Ko bos zvedel v cem je tezava mi javi :)
Mam popolnoma enake tezave pri Laguni 2.0 dci 150.
Stanje kilometrov 210k.

Tema odprta 3 dni nazaj. Danes dobil dobro razlago pri Astilbi. Avto ma lepe kilometre malo dajo nosilci motorja malo da dvomasni vztrajnik...

A ko speljes pa pospesujes pa ni tezav ane??

Obcutek je pa tak kot da bi kdo poguncal avto od zgoraj navzdol,ane?
Uporabniški avatar
Jure180

pozdravljen

Ko speljem pa pospešujem pa ni dobenih tresljajev ali česa podobnega, samo ko avto vžgem, in ko laufa na štangasu, ko pa vklopim klimo pa tresenje popolnoma izgine.....nevem kaj bi blo...
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Zdravo

Popolnoma enaka zadeva pri meni.
Ko avto zazenes ko pade v prosti tek ga nekaj potrese... Vcasih ja vcasih ne...

Meni se omenja nosilce motorja, desnega sem ze zamenjal pred casom in pa vztrajnik.
Danes sem opazil da ce avto "gajsnas" naprej in nazaj in pri tem malo bolj na grobo zavres spredaj nekaj poci... Kot kovina na kovino klikne:)
Uporabniški avatar
Megane2005

Odgovor Napisal/-a Megane2005 »

Očitno gre za konkretno napako je že nek mehanski del proti koncu verjetno bo sčasom še bolj izrazito in se bo mogoče takrat ugotovila napaka. Sploh pa ker mata oba podoben problem sam pri meganu 2005 z 236k nimam zaenkrat podobnih težav.
Zadnjič spremenil Megane2005, dne 26 Mar 2016, 10:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Benjamin_S napisal/-a:Zdravo

Popolnoma enaka zadeva pri meni.
Ko avto zazenes ko pade v prosti tek ga nekaj potrese... Vcasih ja vcasih ne...

Meni se omenja nosilce motorja, desnega sem ze zamenjal pred casom in pa vztrajnik.
Danes sem opazil da ce avto "gajsnas" naprej in nazaj in pri tem malo bolj na grobo zavres spredaj nekaj poci... Kot kovina na kovino klikne:)
Potem je nekje zračnost če poči.?
RenaultSport
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Zdravo

Sigurno nekaj je, kaj in kako bomo pa ocitno morali se malo pocakat...

Nihce noce kar nekaj na pamet menjat, razen ce nimas viska € in jih ne pogresas...
Meni je serviser rekel vozi, ko bo postalo slabse, ce bo, bomo zamenjali.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Dvomasni vztrajnik
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Zdravo

No vztrajnik, so meni "izločili" oziroma povedano drugače, nima tipičnih znakov, ker zadeva samo potrese, potem pa tega ni več.

Ubistvu zadeva bolj zaziba, kot pa zatrese.

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Uporabniški avatar
Jure180

Je možno kak prosti tek nastavit preko računalnika, da bi zvišal za enih 50 obratov ?? ali pa če se da obrate nastavit tako visoko kot laufa pod klimo ??? ampak nebi imel klime vedno vlopljene...
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Jure180 napisal/-a:Je možno kak prosti tek nastavit preko računalnika, da bi zvišal za enih 50 obratov ?? ali pa če se da obrate nastavit tako visoko kot laufa pod klimo ??? ampak nebi imel klime vedno vlopljene...
JSt mislim da se da. Na mojem 1.5dci-ju bom to dal narest, ker če jih nekako ujameš na 900rpm je ok :wink:
Bom pa seveda preveril še vse nosilce motorja, samo zgledajo mi uredu in tudi ni pretiranega nihanja. Ubistvu ga z roko sploh ne morem zazibat, bo treba večje orodje vzet :lol:

Aja imam pa nov vztrajnik in novo sklopko tako da tukaj mislim da ni napake
Zadnjič spremenil saso24, dne 25 Mar 2016, 21:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Me pa resnično zanima kje v mostu naj bi bil tale hudič in če je že kdo to menjal :D

http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... 03174.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Benjamin_S

saso24 napisal/-a:
Jure180 napisal/-a:Je možno kak prosti tek nastavit preko računalnika, da bi zvišal za enih 50 obratov ?? ali pa če se da obrate nastavit tako visoko kot laufa pod klimo ??? ampak nebi imel klime vedno vlopljene...
JSt mislim da se da. Na mojem 1.5dci-ju bom to dal narest, ker če jih nekako ujameš na 900rpm je ok :wink:
Bom pa seveda preveril še vse nosilce motorja, samo zgledajo mi uredu in tudi ni pretiranega nihanja. Ubistvu ga z roko sploh ne morem zazibat, bo treba večje orodje vzet :lol:

Aja imam pa nov vztrajnik in novo sklopko tako da tukaj mislim da ni napake
Zdravo

Ce te razumem prav, tebi tut zaziba ob zagonu in ko pade na prosti tek, menjal si vztrajnik in sklopko, pa ni nic bolje?
Koliko km imas in koliko je bil strosek menjave??

Jz mam 210k, zahtevam pa da vse laufa k da jih ma 20k hehe:)
Se Igor iz Astilbe je rekel, ko sva se pogovarjala:"vidim da si kr nnatancen, ker te vse moti":)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

saso24 napisal/-a:Me pa resnično zanima kje v mostu naj bi bil tale hudič in če je že kdo to menjal :D

http://www.bolha.com/nadomestni-deli/av ... 03174.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tam kjer je privijačen most. Do zdaj sem videl zračnost v treh pušah samo pri enem traficu- je dobesedno skakalo gor/dol.
RenaultSport
Uporabniški avatar
kristof1234

Odgovor Napisal/-a kristof1234 »

Če bi stroslo samo ob vžigu bi lahko bile grelne svečke, tako pa trosi tudi pod štandtgasom. Ko pospešuješ in med vožnjo ne trosi torej..predvidevam, da avto pri pospeševanju pri visokih obratih zarenči. Imaš težave z šobami. Mislim da je samo 1 šoba neizpravna. Imel enak problem na megane 1.5dci l 2003. Zamenjal sem z rabljeno delujočo šobo in tresenja več ni bilo. Preveri in poročaj kako bo.

Lp
Odgovori