Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
5cenic

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Textar ali ATE. Meni so TRW original ploščice na avtu cvilile zato sem jih zamenjal z Textar, ohranil pa stare diske in te mi ne cvilijo.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Osebno se bi odločil za ATE, pa še drago ni. Diski 1 kos 45€ in ploščice 43€, če tukaj odštejemo še kakšnih 15% za Renault klub, pa je kvalitetni material že za 113€.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
veso46

Odgovor Napisal/-a veso46 »

Na cliu 2 1.4 16V moram na bobnu zamenjati ABS obroček in me zanima ali ga samo segrejem in nežno potisnem na boben da ne poči, ali ga je potrebno še nalepiti z lepilom? Hvala za pomoč. :)
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Potrebno ga je zaprešati, točno v center - brez gretja
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
5cenic

Imam glavni servis na Scenicu, 1.6 16v, K4M R8 motor. Mehanik mi je omenil, da nekateri menjajo tudi jermenico pri glavnem servisu. Je kdo to menjal ali ste zamenjali samo jermen, mikrojermena, napenjalce, svečke, olje, filtre itd...?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Naj bi se menjala, vsaj priporočeno jo je menjati.

Uporabniški avatar
5cenic

Ne vidim nekak smisla, če zariba nima it nč kej pomebnega, samo mikrojermen vtrga. Tudi pri Astilbi, ko sem vprašal za predračun je niso dal na predračun. Zakaj jo je priporočeno menjati?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Variabilna jermenica ni za mikrojermen...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

X2
5cenic napisal/-a:Ne vidim nekak smisla, če zariba nima it nč kej pomebnega, samo mikrojermen vtrga. Tudi pri Astilbi, ko sem vprašal za predračun je niso dal na predračun. Zakaj jo je priporočeno menjati?
Če "zariba"/lom si ne želite da je na vašem vozilu! Nekateri servisi jo ne omenjajo, da je lahko predračun cenejši od ostalih servisov. Polovica od omenjenih servisov bi jo menjali ko je podrto ........................
Sicer pa mi ni jasno, zakaj sprašujete za menjavo jermenice, če v sami menjavi ne vidite smisla, torej jo ne menjati :D

Uporabniški avatar
5cenic

Trot jest se pa sprašujem zakaj bi menjal jermenico na alternatorju :lol:

Torej malo pobrskal, variabilne so se večinoma kvarile na motorjih pri Meganu in Scenicu II. Je na Scenicu III tudi problematična? Potemtakem rade volje dodam tistih 120 evrov, pa naj se zamenja...
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Ali se barvo za renaulte na servisih kot "originalni nadomestni del" lahko dobi tudi v spreju (recimo 500 ml) ali zgolj kot korekturo - komplet 5ml barve in 5 ml laka?

Pokrovček za vlečno kljuko prednjega odbijača mi je bil odtujen s strani zajca :), naročil sem novega in bi ga rad pobarval. Ker je površina cca. 4x4 cm, korekturni čopič seveda ne pride v poštev, ker bo izgledalo kot pobarvanka. :)
Uporabniški avatar
4hondagen

Odgovor Napisal/-a 4hondagen »

Lep pozdrav mam kratko vprašanje. Namreč kupil sem scenica 2012 z navigacijo prosil bi za informacijo kako jo naj zdaj zaženem nimam kartice. Za kakšen znesek se dobi naložena kartica z karto evrope hvala david
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

4hondagen napisal/-a:Lep pozdrav mam kratko vprašanje. Namreč kupil sem scenica 2012 z navigacijo prosil bi za informacijo kako jo naj zdaj zaženem nimam kartice. Za kakšen znesek se dobi naložena kartica z karto evrope hvala david
Najboljše da kar na servisu vprašaš, verjetno niso iste cene za različne modele navigacij.
B1 16v napisal/-a:Ali se barvo za renaulte na servisih kot "originalni nadomestni del" lahko dobi tudi v spreju (recimo 500 ml) ali zgolj kot korekturo - komplet 5ml barve in 5 ml laka?

Pokrovček za vlečno kljuko prednjega odbijača mi je bil odtujen s strani zajca :), naročil sem novega in bi ga rad pobarval. Ker je površina cca. 4x4 cm, korekturni čopič seveda ne pride v poštev, ker bo izgledalo kot pobarvanka. :)
Pojdi nekam kjer mešajo barve, pa ti bo v sprej namešal :) Rabil boš pa kodo barve vozila.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Dve leti že kupujem 5w30 olje za dpf(1.9 dci letnik 2007), danes pa pogledam v servisno in vidim, da so na servisu v Franciji točili notri 10w40 olje...kdo je zdaj tukaj nor?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Itak, točili so tisto, kar je bilo pri roki... Za 1.9dCi: 5w40 brez FAP, 5w30 s FAP ;) Nisi ti nor :mrgreen:
Odgovori