RENAULT Grand SCENIC 1.5 dci LIMITED EDITION

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
perssak
Kraj: RAVNE NA KOROŠKEM

RENAULT Grand SCENIC 1.5 dci LIMITED EDITION

Odgovor Napisal/-a perssak »

Evo in smo po treh letih in pol zamenjali Megana karavan za novo vozilo .Smo se pogodili za zanimivo ceno za nov avto in lepo sem dobil za mojega in zaradi malo višjega vozila kupili Grand Scenica z opremo LIMITED EDITION v beli barvi(park senzorji zadaj , drugačno oblazinjene sedežev električno zapiranje ogledal , senčniki na zadnjih oknah, keyless go ,brez navigacije ker mi je bedno vreči denar za navigacijo stran če jo imam dobro na telefonu)ostalo serijska oprema.Menjavo smo naredili že v sredini decembra ampak sem še sedaj objavil na forumu.Tako da na avtu je že 4500 km in zaenkrat zelo zadovoljni z njim ,poraba mestna okrog 5,5-6 litrov , relacije brez avtoceste 4,2-5 litrov. relacija avtocesta 5,2-5,7litra.

Slika
Uporabniški avatar
perssak

Re: RENAULT Grand SCENIC 1.5 dci LIMITED EDITION

Je pa avto dobil že hitro update .Dodatno temnjena zadnja stekla , manjša antena , znotraj komplet led osvetlitev tudi predal sovoznika in dodatna osvetlitev prtljažnika(slike pridejo ko poslikam).
V lastni režiji odprava nadležnega pokanja na sredinskem naslonu ker tisto pokanje vsakokrat ko se nasloniš na naslon pri vsakem prestavljanju hitrosti ko roko postaviš nazaj na naslon moteči zvok , sem odpravil hitro enostavno in zelo poceni in sedaj tega zvoka ni več.
Nabavljene nove letne pnevmatike, platišča, kupljeni original senzorji za tlak v kolesu za letni komplet na avtu trenutno zimski komplet 16 coll z senzorji.Ter učenje obačenja predmetov z folijo in za test je bil kar moj avto in na koncu ugotovil da mi kar dobro gre, tako da v bodoče je za v folijo obleči še kakšna stvar ki naj ostane skrivnost.Zaenkrat oblečena ogledala, leva in desna okrasna letvica v avtu in blenda za radio ,sredinska blenda za zrak, ter trak na zadnjem odbijaču v črno karbon folijo.
Ker je bila napaka na novem volanu in so ga menjali pri 2 tedna starem avtu(3 šivi ful razlahljani) sem dobil nov volan in izboril sem si še original notranje gumijaste tepihe Renault za Scenica.

Temna stekla
Slika

Stvari preoblečene v črno karbon folijo (ogledala prej sijaj črna , leva in densa okrasna letvica lakirani v temno sivo, sredinski konzoli pa v tisti dolgočasni črnosivi barvi ki se rada lušči.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Kero folijo si pa to uporabljal, jaz sem sicer vse stvari dal v brušen aluminij vendar nisem naredil najbolšega dela, zato se odločam, da bi to ponovil...
Uporabniški avatar
dejan80

Odgovor Napisal/-a dejan80 »

Lep oz. enak kot bo moj le da bo moj ki pride šele proti koncu aprila, naročen pa januarja bencinar 1.2tce 115km in pa imel bo 17 col alu tiste temne, sem ga pa tudi sam zamenjal za megana grandtur 2009 letnik. Koliko si dal če ni skrivnost? moj bo 17.500,00 eur.
Uporabniški avatar
perssak

Se še učim in to je moj prvi projekt ki je bil izveden na avtu, folija je karbon črna znamke ne vem sem jo dobil pri kolegu ki oblači avte v folije in ni kitajski ponaredek , ko se ta odlepi gre v srebrno karbon kar je v avtu sedaj v črni. Čeprav mi je kr lepo proti prešnji črni barvi.

Ja sem vzel tega ki je bil na zalogi ker se mi ni dalo čakat pa itak moje barve ni bilo na razpolago(modre) čeprav sedaj mi je kr všečen bel , ko ga postavim zraven kolegovega modrega, Cena pa zanimiva sem vzel z 16 col ker 17 col platišča že dobil in gume tudi pripravljene le zmontirat še na avto in na homologacijo, zanimivo ceno so ti postavili za bencinarja jaz sem za dizla odštel 17500 evrov so mi dali malo popusta ker so manj ocenili moj avto drugače bi bil 18.400 je bilo vse všteto noter (transport ,deblokada,priprava) in na koncu ugotovil da ime celo navadno rezervno kolo :).Potem pa še odštejem 6 obrokov leasinga ki jih časti renault in malo nižje obresti kot če bi vzel paket vzdrzevanja 5 let je pa še -1300 manj , tk da za tak denar denar nisem pomislil na nič drugega kot pa vzemi avto.Sem pa hotel naročiti novega enakega z xenonom in pranjem žarometov pa ni bilo možno brez navigacije za 2000 evrov se pa odpovem xenonu pride pa počasi rešitev glede osvetlitve spredaj ker tele rumene žarnice so obup. Poslikam ko dobim in zmontiram.

Če te bo motil sredinski naslon ko bo začel šokat pri vsakem premiku roke pa boma odpravila problem preko zs, men je začel pokat po enem tednu in pravi oglednik da je to stanje vozila sem pa rešil na v svoji režiji dela 5 minut material pa 30 centov , tak da če bo problem se slišiva.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Kaj si pa naročil za spredaj če ni skrivnost lahko tudi na zs ker jaz iščem rešitev že nekaj časa
Uporabniški avatar
perssak

spredaj je rešitev Osram nightbreaker unlimited, js sem trenutno po priporočilu strica naročil ene druge ko dobim in stestiram javim če so vredne svojega denarja.Nightbreaker svetijo močno ampak preveč rumeno in mene moti ta rumena svetloba in težko vozim ponoči.
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Kako to da ima sprednji odbijač od krajšega scenica? Grand ima malo drugačnega.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Odbijač je ok. Tisti je bil do FL (2013). Še prej pa 2009-2011 prva verzija.
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Ne vem če je res

Slika
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Je - slika iz konfiguratorja:

Slika
Uporabniški avatar
perssak

ja saj je meni tud bilo čudno ker kolega ga je vzel 2104 in ima takšen odbijač kot na prvi sliki, 2013 modelno leto , novejši so takšni kot na zadnji sliki
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Zgleda da je to na novo. Sem prej isto videl Granda s tem "novim" odbijačem.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
perssak

Slike pojačane osvetlitve prtljažnika cree led dioda 10 cm
Slika

In pa zaenkrat rešen problem z osvetlitvijo Kratke luči , danes dobil zmontiral in sem zelo zadovoljen
Slika
Slika
Slika

snop je če je avto parkiran ravno do stene kot mora biti , tu je avto parkiran pod 45 stopinj zato se vidi tak , bom naredil sliko še pred ravno steno, luči sploh ne bleščijo in ne motijo nasproti vozečih voznikov, svetijo z barvo med 4500- 5000K in so res super
Slika
Slika
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Kaj si to not dal v luči?
Odgovori